Oishi Fusion
VeiligGoed

Raadsleden vinden het jammer dat politie niet veel aanvullends kan brengen

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Leden van de lokale partij PRO Sliedrecht in de Sliedrechtse gemeenteraad maakten woensdagavond 14 oktober 2020 duidelijk veel vragen te hebben naar aanleiding van de presentatie wijkscan door de politie tijdens een beeldvormende vergadering. Ze vonden het jammer dat er weinig aanvullends kwam uit de aan hen eerder uitgereikte powerpointpresentatie. 

Mensen van de politie en wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA) achter de tafel in de raadzaal in Partycentrum De Lockhorst. (Foto via gemeentevideo Peter Donk / Sliedrecht24)

PRO Sliedrecht had een lijst met vragen. Fractievoorzitter Mark Verheul (PRO Sliedrecht) hoorde niets nieuws na een voordracht met een powerpoint door de politie. “Die heb ik thuis al kunnen lezen”, vertelde Verheul. Hij miste meer gedetailleerde informatie. “Mogen we die niet horen. We kunnen niet goed inhoudelijk in gesprek over de onderwerpen. Ik noem illegale prostitutie in wijk Vogelbuurt-Noord”, sprak Verheul. Fractievoorzitter René de Munck (D66) kon zich bij de woorden van Verheul aansluiten. De Munck wilde meer weten over spookbewoning.

2018
Burgerraadslid Anja de Rooij (D66) viel op dat er blijkbaar in jaar 2018 iets is gebeurd, dat er duidelijk minder problemen waren in dat jaar. Teamchef Kees Geers van basisteam Drechtsteden-Buiten verklaarde de enorme toename aan werk voor verwarde personen. “Die we aantreffen op straat, na een winkeldiefstal, die we aantreffen op straat en huiselijk geweld. Ik noem de tienhoogflat in Sliedrecht. Dat is onder andere een toename van de overlastcijfers”, aldus Geerts. Volgens De Rooij was die stijging in 2018 niet te zien. Volgens wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA) kan het te maken hebben dat er in 2019 meer casussen aan de orde zijn gekomen. “De activering van de aanpak heeft hier denk ik mee te maken”, sprak Van der Borg. 

Boa
Burgerraadslid Timo Pauw (PRO Sliedrecht) vertelde veel technische vragen te hebben en die ging hij nog stellen. Burgerraadslid Joop de Vries (CDA) vond dat de taakomschrijving van de Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa) veel omvattender is dan deze nu is. “Daarvoor zou een herijking moeten komen”, vond De Vries. Ze worden ook voor jeugdoverlast ingezet, maar Sliedrecht springt er volgens teamchef Geers niet uit. Van der Borg vulde aan dat aan een herijking van de functieomschrijving van de Boa’s wordt gewerkt. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld