Oishi Fusion
VeiligGoed

SSB-bestuursleden willen meedenken over invulling sportaccommodaties

SLIEDRECHT – Bestuurders van Stichting Sportaccomodatie Benedenveer (SSB), te weten Ad Rietbergen (voorzitter) en Cees Boer (voorzitter Sliedrecht Sport), hebben de gemeente Sliedrecht aangeboden om mee te denken als het gaat om de invullen van bijvoorbeeld lokale sportvoorzieningen en de bezetting van de zaalcapaciteit voor schoolsport. 

Sportaccommodatie De Basis aan Benedenveer. De thuisbasis van volleybalvereniging Sliedrecht Sport. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Ze schreven daarvoor begin oktober 2020 een brief aan het College van B & W van de gemeente Sliedrecht en de leden van de gemeenteraad. Deze brief is vrijgegeven in het raadsinformatiesysteem.

Hulp aanbieden
Aanleiding van de brief was een ‘constructief onderhoud’ tussen de bestuurders en wethouder Ed Goverde (PvdA) van Sport en Ruimtelijke Ordening. Met hem is gesproken over de plannen van de Stichting Sportaccommodatie Benedenveer. “In uw Kadernota 2021 doet u een beroep op ondernemerschap, betrokkenheid en daadkracht en daarnaast wilt u gebiedsontwikkeling samen oppakken met bouwers, ontwikkelaars en sportverenigingen. Al deze elementen spreken ons zeer aan en kunnen wij u als besturen bieden”, schrijven Rietbergen en Boer, “Plannen om te komen tot uitbreiding van onze sportaccommodatie de Basis en samen met de gemeente te kijken naar meer bezetting van onze zaalcapaciteit voor schoolsport. Aan wethouder Goverde hebben wij onze globale planontwikkeling uiteengezet ten aanzien van de mogelijkheden in Sliedrecht tot herschikking van sportaccommodaties en ontwikkeling van enkele locaties waar sport wordt uitgeoefend.”

Sterke focus
Dit kan volgens Rietbergen en Boer leiden tot ruimte voor nieuwe woningen of appartementen. “Enerzijds werken we mee aan uitbreiding van het aantal nieuwe woningen, anderzijds creëren we betere sportfaciliteiten voor schoolsport en een nog betere bezetting van De Basis”, schrijft het tweetal, “Wat ons aanspreekt is dat u ‘een stip’ aan de horizon zet richting 2030 en een sterke focus aanbrengt om te komen tot daadwerkelijke realisatie van de geschetste trajecten c.q. projecten. Tijdens de bouw van onze geprivatiseerde sportaccommodatie de Basis hebben wij ruime ervaring opgedaan met projectontwikkeling wat heeft geleid, naast de sportaccommodatie, tot dertig nieuwe woningen.” Niet bekend is of de twee heren al voor een gesprek zijn uitgenodigd op het gemeentekantoor.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld