Oishi Fusion
VeiligGoed

Nu al bezorgdheid over handhavingscapaciteit jaarwisseling

SLIEDRECHT – De jaarwisseling wordt een spannende. Zijn er voldoende mensen om te handhaven? “Elke gemeente tobt met te weinig handhavingscapaciteit bij de politie en de Boa’s. Misschien moet je denken aan particuliere beveiligingsbedrijven, maar we zijn daar nog niet uit”, vertelde wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA) woensdagavond toen het in de beeldvormende vergadering woensdagavond 14 oktober 2020 toen het ging over de aanpak van vuurwerkoverlast. Van der Borg: “Er komt geen extra agent extra bij!”

“Capaciteit is er niet. Op het vlak van ondermijning, ook groeiend, is ook capaciteit hard nodig”, sprak wnd. burgemeester Dirk van der Borg, zijn zorgen uitend. Het handhaven van andere problemen komen onder druk te staan. (Foto gemeente Sliedrecht)

Dan zijn er de consequenties met betrekking tot de ‘sociale samenhang’ in deze coronatijd. Van der Borg: “We zijn er over in gesprek hoe we hier mee omgaan. Er zijn soms spanningen. Je moet denken aan een ventiel, dat je even los maakt. Even de spanning eraf. We zijn er over aan het nadenken.” Sinterklaas komt er ook aan merkte de politie op. “Wij maken ons ook zorgen. We bereiden ons elk jaar voor op deze evenementen en de jaarwisseling. Maar het wordt spannend in deze setting.” Woensdagavond werd duidelijk dat nog niet het laatste woord is gesproken. 

4 gedachten over “Nu al bezorgdheid over handhavingscapaciteit jaarwisseling”

 1. Lekker slim om dit aan de grote
  klok te hangen da’ s vragen om
  problemen te krijn. Wordt eens
  wakker zeg!!!

 2. Deze kennis moet je flink ventileren (uitblazen) dan weten “ze” zeker dat ze hun gang kunnen gaan….
  Beeldende psychologie ten top >>>

 3. Ik heb een goed idee!!! De oplossing voor het probleem!!!

  Komt ie!

  Laten we dit jaar…

  …onszelf gedragen!

  (Confetti en tromgeroffel)

  Zo hebben we geen handhaving nodig!

  Nobelprijs voor mij alstublieft.

  😀

Plaats een reactie

*=Verplicht veld