Oishi Fusion
VeiligGoed

Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – De redactie van online krant Sliedrecht24 bericht dagelijks over de coronamaatregelen in Sliedrecht. In dit liveblog #dag15 van donderdag 15 oktober 2020 het laatste nieuws over het coronavirus, ontwikkelingen en reacties. Dit artikel wordt de hele donderdag aangevuld. 

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: info@sliedrecht24.nl

15.06 uur:
Hof van Sliedrecht heeft besloten om het gebouw aan Lijsterweg 31 uit voorzorg te sluiten. Niemand komt meer binnen zonder toestemming van de bewoner. De bewonerscommissie en het managementteam van Hof van Sliedrecht hebben gezamenlijk besloten om de openbare toegang tot het pand stop te zetten, maakt Hof van Sliedrecht donderdag bekend.

De bewoners maken zelf de keuze of en welk bezoek zij willen ontvangen. Pas als de bewoner besluit dat bezoek welkom is, kan dit bezoek binnen komen. Hof van Sliedrecht registreert alle bezoekers, zodat er bron- en contactonderzoek mogelijk is indien nodig.

Risicogroep
Hof van Sliedrecht neemt deze maatregelen omdat bekend is gemaakt dat de situatie in Sliedrecht en omgeving rondom corona steeds ernstiger wordt. In korte tijd is de status veranderd van ‘zorgelijk’ naar ‘zeer ernstig’. Omdat de bewoners van Hof van Sliedrecht behoren tot een risicogroep, doet Hof van Sliedrecht er alles aan om het coronavirus buiten de deur te houden. Hof van Sliedrecht is een zelfstandig wooncomplex voor ouderen, voorzien van diverse faciliteiten voor optimaal woongenot en – indien nodig – zorg en ondersteuning. 

14.57 uur:

14.05 uur:

09.48 uur:
De coronamaatregelen hebben gevolgen voor Sliedrecht Sport volleybal en het leven in en om sporthal De Basis. De volleybalbond Nevobo heeft de hele competitie stilgelegd tot en met 10 november 2020. Dit geldt voor alle niveaus dus ook de Ere- en Topdivisies, jeugdcompetities en CMV-toernooien. De geplande (team)taken voor zaalwacht, tellers, scheidsrechters en ballenkinderen mogen voor deze periode dus ook uit de agenda’s. De trainingen van seniorenteams, Uniek Volley en Kids2Move vervallen met ingang van donderdag 15 oktober 2020 tot nader bericht.

Een wedstrijd in sporthal De Basis door Sliedrecht Sport Dames1. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Jeugdspelers in seniorenteams
Voor de rest van deze week vervallen de trainingen voor jeugdspelers die bij seniorenteams meetrainen. “Wij gaan kijken of er een oplossing is om spelers tot en met 17 jaar die normaliter in een seniorenteam spelen en trainen, op een andere manier mee te latem trainen. Seniorenteams die volledig uit jeugdspelers bestaan, kunnen gewoon doortrainen. Jeugdteams kunnen deze week gewoon volgens schema doortrainen. Volgende week kan het zijn dat er een aanpassing wordt gedaan in de trainingstijden vanwege de maatregelen en de herfstvakantie. Informatie hierover volgt”, schrijft het bestuur van de volleybalvereniging op hun website. Het spelen van oefenwedstrijden tussen Sliedrecht Sport jeugdteams op trainingstijden is toegestaan.

Accommodaties
In alle sportaccommodaties zijn de kleedkamers en douches gesloten en geldt dat er geen publiek aanwezig mag zijn. Volg de (nieuwe) looproutes voor toegang naar de zaal en de andere aanwijzingen ter plekke. Ook geldt vanaf 13 jaar: draag een mondkapje. Tijdens de training zelf mag deze af.

00.00 uur: 
Het laatste corona-liveblog van woensdag 14 oktober 2020 vind je hier online.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld