Oishi Fusion
VeiligGoed

Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – De redactie van online krant Sliedrecht24 bericht dagelijks over de coronamaatregelen in Sliedrecht. In dit liveblog #dag14 van woensdag 14 oktober 2020 het laatste nieuws over het coronavirus, ontwikkelingen en reacties. Dit artikel wordt de hele woensdag aangevuld. 

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: info@sliedrecht24.nl

21.42 uur:

19.13 uur:

 

18.03 uur:

13.20 uur:
De acttviteiten in het Nationaal Baggermuseum aan Molendijk 204 gaan tijdens de herfstvakantie gewoon door. Het museum zegt coronaproof te zijn ingericht. De BaggerPraktijkTuin is open van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 oktober, van 13.30 – 16.45 uur. Naast de BaggerPraktijkTuin kan ook de stoomemmerbaggermolen Friesland bezocht worden. Bekijk de baggermolen goed want daarna kun je de baggermolen in het klein namaken in een jampotje mee naar huis nemen. Aanmelden via de website en kiezen tussen twee tijdsloten.

Hét Nationaal Baggermuseum. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

13.16 uur:

12.46 uur:
De extra coronamaatregelen hebben consequenties voor de dienstverlening vanuit Het Bonkelaarhuis.​ Voor alle diensten, die vanuit het Bonkelaarhuis plaatsvinden, is een afweging gemaakt. Kunnen ze binnen de nieuwe richtlijnen worden voortgezet. “Dat heeft ertoe geleid, dat een aantal diensten geen doorgang vinden om de verdere verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen en uit zorg voor de gezondheid van onze klanten, bezoekers,  vrijwilligers en medewerkers.”, zegt Marjan Bisschop-Roodbeen, manager van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht.

Het Bonkelaarhuis, Bonkelaarplein 7. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Mondkapje verplicht
Het Bonkelaarhuis is open voor afspraken en noodzakelijke diensten. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 08.30 – 17.00 uur, tel. 0184 – 420 539, e-mail: info@bonkelaarhuis.nl  Bisschop: “Voor iedereen die vragen heeft en/of hulp nodig heeft of die initiatieven en ideeën wil melden, blijven we bereikbaar en beschikbaar. We stellen het op prijs, dat u ons in eerste instantie digitaal of telefonisch benadert, tenzij u al een afspraak heeft. Als u binnenloopt, vragen we u in ieder geval om u te registreren en is het dragen van een mondkapje verplicht.

De volgende diensten worden wel uitgevoerd:
●De maaltijdbezorging en de boodschappendienst. De maaltijden en boodschappen worden waar mogelijk contactloos bij de voordeur afgeleverd.
●Het consultatiebureau in aangepaste vorm. De essentiële contactmomenten worden uitgevoerd. Voor het laatste nieuws rondom de diensten van de jeugdgezondheidszorg zie de website.  
●De hulpverleningsafspraken met klanten gaan, zij het soms in aangepaste vorm, gewoon door.

De volgende spreekuren gaan wel door:​
●Bureau Sociaal Raadslieden op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend van 09.00 uur tot 12.30 uur.
●De WMO-consulent op vrijdagochtend van 09.00 tot 13.00 uur.
●De klantenservice van de Sociale Dienst op woensdagochtend van 09.00 tot 13.00 uur.
●Het inloopspreekuur van het Vrijwilligerspunt op maandagochtend in de Bibliotheek.

Voor de hulpverleningsafspraken zijn onze medewerkers en vrijwilligers opgeroepen om dit vooral via de mail, telefoon, app of video bellen te doen. Daar waar dit noodzakelijk is in een hulpverleningstraject, bv. bij veiligheidsrisico’s of het in gevaar komen van primaire levensbehoeften (wonen, verzorging, eten, financiën) zullen  face-to-face contacten worden uitgevoerd, bij voorkeur in het Bonkelaarhuis en indien nodig bij u thuis. Voor de spreekuren geldt, dat zij zoveel mogelijk telefonisch of digitaal uitgevoerd worden.

De volgende diensten worden niet uitgevoerd:
●Het Financieel Café op de donderdagavond in bibliotheek AanZet.
●Het spreekuur van de WMO-consulent op dinsdag.
●De spreekuren van de Sociale Dienst, die in het Bonkelaarhuis gehouden werden, voor schuldhulpverlening, participatie en statushouders.
●Alle sociale activiteiten (visitekringen, folkloristisch dansen, beweeg je fit, biljartclub, zwemclub, knutselclub, sjoelen, tekenen en schilderen).
●De Buurthuiskamer in de Havikstraat 5 blijft gesloten.
●Het Alzheimercafé en het lotgenotencontact.

11.30 uur:
Voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid Wouter Kolff (VVD, burgemeester Dordrecht – red.) noemt woensdagmorgen de situatie in de regio ‘zorgelijk’. Hij kondigde aan dat streng wordt gehandhaafd vanaf 22.00 uur woensdagavond en er vooraf niet meer wordt gewaarschuwd. Ook gaf hij het advies een mondkapje te dragen in de openbare ruimte. “Het is nooit een vervanging van de bestaande basisregels als anderhalve meter afstand”, sprak Kolff tijdens een persconferentie van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. De regio staat op de vierde plaats landelijk als het gaat om het aantal positief geteste mensen. 

Wouter Kolff donderdagmorgen aan het woord. (Foto via webcam Peter Donk / Sliedrecht24)

Het aantal besmettingen is in de regio in de afgelopen weken verdrievoudigd. Ook zijn er meer ziekenhuisopnames van coronapatiënten. Alle zorgsectoren kampen met personeelstekorten door ziekte van personeelsleden. Er wordt een beroep gedaan op gepensioneerden en anderen met een medische achtergrond om te helpen. De komende weken wordt een stijging in de regio verwacht van het aantal ziekenhuisopnames. Er belanden wel minder mensen op de intensive care. Bij ongewijzigd beleid wordt de grenzen van de capaciteit verwacht. Covid zal volgens GGD-directeur Cees Vermeer nooit overgaan ook als er een vaccin is. Vermeer: “Zelfs al krijgen we het virus morgen onder controle, dan ijlt het nog drie weken na.” “Het blijft een ingewikkeld en naar virus. Laten we als doel stellen dat we met elkaar straks in december de kerst wel gezellig kunnen vieren”, stelde Kolff. 

10.30 uur:
De tafelverkoop van Variant Sliedrecht, activiteitencentrum van de Gemiva SVG Groep, aan Nicolaas Beetstraat 2 – 6 is een noodgreep, want normaal als er geen corona zou zijn, was iedereen van harte welkom binnen. Deze tafelverkoop is er wekelijks op woensdag van 10.00 – 12.00 uur, bij goed weer. Iedereen is welkom om even te snuffelen. 

“We doen het zo om onze winkel te promoten tijdens de coronatijd. Op deze veilige manier geven we mensen toch een kijkje in de keuken”, vertelt persoonlijk begeleider Leonde Broekhuizen (links op de foto) van Variant Sliedrecht. (Foto volgt Peter Donk / Sliedrecht24)

Met zelfgemaakte producten bijvoorbeeld tapenade, hummus en jam gemaakt van biologisch geteelde groenten en fruit afkomstig uit de Sociale Moestuin Sliedrecht en andere handgemaakte producten. Door de coronacrisis kon de opening van het gebouw helaas niet doorgaan. 

09.50 uur:
“Door de nieuwe maatregelen van de regering heeft het bestuur van Stichting Evenementen Sliedrecht moeten besluiten dat ook het alternatief voor de intocht van de Sint dit jaar niet door kan gaan”, meldt Mels de Zeeuw van de organisatie, “Wel wordt er nog met de Sint overlegd of er digitaal nog een persoonlijke videoboodschap kan worden bezorgd.” De Zeeuw verwijst voor het actuele nieuws hierover door naar hun website Sinterklaas Sliedrecht.

De intocht van Sinterklaas in 2019. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24) 

00.00 uur: 
Het laatste corona-liveblog van dinsdag 13 oktober 2020 vind je hier online.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld