Oishi Fusion
VeiligGoed

Huijzer (PvdA) weg uit gemeenteraad; Van der Plas erin

SLIEDRECHT – Fractievoorzitter Anton Huijzer stopt eind dit jaar als raadslid. Hij vertrekt uit Sliedrecht en kan zodoende geen lid meer blijven van de gemeenteraad. Huijzer vestigt zich in Klundert (gem. Moerdijk), in Noord-Brabant. Hij wordt opgevolgd in de raad door oud-wethouder Ben van der Plas. Dat deelt de PvdA Sliedrecht woensdag 14 oktober 2020 mee.

Anton Huijzer maakte elf jaar deel uit van de Sliedrechtse gemeenteraad, waar hij begon als burgerraadslid en vervolgens raadslid en fractievoorzitter werd. (Foto gemeente Sliedrecht)

Begin oktober heeft hij zijn vertrek aan zijn fractie en het bestuur van PvdA Sliedrecht meegedeeld. Huijzer zegt dat hij de gemeente verlaat ‘door een gebrek aan betaalbare woningen’. “Vandaar dat ik het buiten de gemeentegrenzen heb moeten zoeken. Ik was graag gebleven, vooral vanwege de stappen die nu worden gezet en meters die kunnen worden gemaakt voor de toekomstbestendigheid van Sliedrecht”, zegt Huijzer. 

Afscheid en installatie
Zijn opvolger in de raad is Ben van der Plas. Oud-raadslid, burgerraadslid en wethouder. In januari 2020 besloot Van der Plas nog om persoonlijke redenen te stoppen bij de gemeente Sliedrecht. In de raadsvergadering van dinsdag 8 december 2020 wordt afscheid genomen van Anton Huijzer en vindt de installatie van Ben van der Plas plaats. Niet bekend is of Van der Plas ook fractievoorzitter wordt.

1 gedachte over “Huijzer (PvdA) weg uit gemeenteraad; Van der Plas erin”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld