Oishi Fusion
VeiligGoed

Winkelpromotie in coronatijd gebeurt bij Variant Sliedrecht buiten

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Buiten op straat. De tafelverkoop van Variant Sliedrecht, activiteitencentrum van de Gemiva SVG Groep, aan Nicolaas Beetstraat 2 – 6 is een noodgreep, want normaal als er geen corona zou zijn, was iedereen van harte welkom binnen. Deze tafelverkoop is er wekelijks op woensdag van 10.00 – 12.00 uur, bij goed weer.

“We doen het zo om onze winkel te promoten tijdens de coronatijd. Op deze veilige manier geven we mensen toch een kijkje en kan je zien wat we doen”, vertelt persoonlijk begeleider Leonde Broekhuizen (links op de foto) van Variant Sliedrecht. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Met zelfgemaakte producten bijvoorbeeld tapenade, hummus en jam gemaakt van biologisch geteelde groenten en fruit afkomstig uit de Sociale Moestuin Sliedrecht en andere handgemaakte producten. Door de coronacrisis kon de opening van het gebouw helaas niet doorgaan. 

Dagbesteding op maat
Variant Sliedrecht is een kleinschalig leer/werk– en activiteitencentrum waar dagelijks mensen met een beperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt komen voor dagbesteding en/of het opdoen van werkervaring. Bij Variant Sliedrecht heb je Print & Design, Bak & Koo(k), het Keramiekatelier en Divers. Op Print & Design voeren cliënten verschillende werkzaamheden op de computer uit. De werkzaamheden bestaan uit het scannen van dia’s, digitaliseren van video, lp’s en cassettebandjes en lay-out werkzaamheden. Er wordt ook kopieer- en inbindwerk verricht. De cliënten werken voor clubs, verengingen, bedrijven en particulieren.

Andere activiteiten
Variant Sliedrecht werkt ook een middag in de Sociale Moestuin van Sliedrecht. Op Bak & Koo(k) maken we heerlijke tapenades van de overschotten van de Sociale Moestuin, verzorgen ze lunches en high tea’s en bakken ze op bestelling. In het Keramiekatelier maken cliënten vazen, schalen, beelden en andere kunstwerken van klei. De producten worden gebakken en geglazuurd, waarna ze verkocht worden bij Variant Sliedrecht en in de winkels van de Gemiva-SVG groep. Op Divers maken we allerlei woonaccessoires voor de verkoop met behulp van de naaimachine, brei- en haakpennen. Ook wordt er geschilderd, getekend en worden er kunstwerken geplakt. Je kunt er ook terecht voor het inleveren van plastic schroefdoppen, lege (knakworst) blikken, oude mobieltjes en cartridges. Deze hergebruiken wij of doneren wij aan het goede doel. Daarnaast we doen klein inpakwerk voor externe organisaties, verzorgen we koffie en thee en houden we ons nieuwe pand netjes en schoon.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld