Oishi Fusion

Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – De redactie van online krant Sliedrecht24 bericht dagelijks over de coronamaatregelen in Sliedrecht. In dit liveblog #dag13 van dinsdag 13 oktober 2020 het laatste nieuws over het coronavirus, ontwikkelingen en reacties. Dit artikel wordt de hele dinsdag aangevuld. 

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: [email protected]

22.21 uur:

Voor woensdag 14 oktober 2020 heeft de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid een persconferentie aangekondigd. 

19.00 uur:
De belangrijkste maatregelen uit de persconferentie van premier Rutte (VVD) en minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid op een rij, die vanaf woensdag 14 oktober 2020 ingaan. Hier krijgen we mee te maken in Sliedrecht:

  • Café’s en restaurants gaan vanaf 22.00 uur dicht
  • Geen alcohol- en softdrugsverkoop meer na 20.00 uur
  • Maximaal 30 mensen bij bijeenkomsten binnen
  • Maximaal vier mensen buiten bij elkaar
  • Geen amateur-teamsporten voor volwassenen
  • Koopavonden worden geschrapt
  • Het kabinet werkt aan een mondkapjesplicht vanaf 13 jaar

16.06 uur: 
De ouders / verzorgers van leerlingen van het Griendencollege hebben dinsdagmiddag een brief per e-mail gehad. “Eén van de docenten van uw zoon/dochter is vandaag positief getest op corona. In overleg met de GGD informeren wij u hierover. De docent is vrijdag 9 oktober 2020 voor het laatst op school geweest. Uit het bron- en contactonderzoek van de GGD worden geen leerlingen aangemerkt als nauw contact. Er worden dan ook geen leerlingen van het Griendencollege benaderd door de GGD. Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met ons”, schrijft de school aan de Prof. Kamerlingh Onneslaan.

Het Griendencollege aan de Professor Kamerlingh Onneslaan 109. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Volgens de school ondervond de docent zaterdag 11 oktober 2020 klachten en heeft die onmiddellijk een test ondergaan en is gelijk in quarantaine gegaan. “De GGD heeft inmiddels onderzocht met wie deze docent in contact is geweest drie dagen voordat de klachten begonnen. De klassen die op die dagen van deze collega les hebben gehad zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Het contact met andere collega’s op school is op voldoende afstand en/of met de juiste beschermingsmiddelen geweest. De docenten en leerlingen behoren volgens de GGD dus niet tot de groep die een risico heeft gelopen. Er worden dus geen leerlingen van het Griendencollege benaderd door de GGD. In deze tijd is duidelijke communicatie erg belangrijk, zodat er geen verwarring ontstaat over informatie die mogelijk vanaf social media tot u komt. Ondanks dat we volgens de GGD-richtlijn dit geval niet hoeven te vermelden, vinden wij het toch belangrijk u wederom op de hoogte te stellen van deze besmetting”, staat in de brief van het Griendencollege. 

14.51 uur:
ASVZ gaat het gebruik van mondneusmaskers uitbreiden, staat op hun Intranetpagina dinsdag. “Dat doen we om kans op verspreiding van het coronavirus nog meer te beperken en om medewerkers en cliënten nog beter te beschermen. Er zijn verschillende richtlijnen voor woningen, dagbestedingsgroepen, ondersteuning thuis en ondersteunende diensten. Het gebruik van een mondmasker is niet verplicht, maar we je dringend om hier wel gehoor aan te geven. Ook doen we een verzoek aan bezoek om een mondkapje te dragen”, schrijft ASVZ.

14.13 uur:
De verspreiding van het coronavirus gaat snel in Nederland. “Ook bij ASVZ nemen de besmettingen onder personeel en cliënten toe. Wij volgen de situatie op de voet en passen indien nodig maatregelen aan”, schrijft de zorgorganisatie dinsdag op hun website. Ouders en verwanten ontvangen deze week via de woning een brief met informatie over een aantal ontwikkelingen.

ASVZ locatie Merwebolder aan de Touwbaan. (© Foto RPAS Peter Donk / Sliedrecht24)

Mondkapjes
ASVZ gaat het gebruik van mondkapjes op de locaties uitbreiden. “Per locatie kunnen de richtlijnen voor het gebruik van mondkapjes door medewerkers verschillen, omdat we zo veel mogelijk aan willen sluiten bij de behoeften en gezondheid van bewoners. Daarnaast doen wij een dringend beroep op bezoek om een mondkapje te dragen op de woning. U dient zelf een mondkapje mee te nemen als u op visite komt”, staat bij ASVZ op hun website.

Corona-adviesgroep
Er is bij ASVZ een corona-adviesgroep. Daarin zitten artsen, sectormanagers, managers van ondersteunende diensten en medewerkers infectiepreventie. De adviesgroep komt minimaal één keer per week bij elkaar. De voorzitters van de centrale cliëntenraad en van de ondernemingsraad sluiten ook aan. Zo zijn de medezeggenschapsorganen altijd goed geïnformeerd. De voorzitter van de adviesgroep overlegt dagelijks met de voorzitter van de raad van bestuur.

12.04 uur:
Stichting Welzijnswerk Sliedrecht (SWS) stopt vanwege de aangescherpte coronamaatregelen voorlopig met het financieel café in bibliotheek AanZet. “Helaas zijn wij daartoe genoodzaakt. Uit veiligheidsoverwegingen zal het inloopspreekuur tot nader bericht worden afgelast”, zegt manager Marjan Bisschop-Roodbeen van SWS. Er kan wel een afspraak worden gemaakt bij het Bureau Sociaal Raadslieden in Het Bonkelaarhuis, Bonkelaarplein 7.  

00.01 uur:
Het aantal inwoners van Sliedrecht waarbij corona is vastgesteld opgelopen tot 205. Dat bericht maandag 12 oktober 2020 de Dienst Gezondheid en Jeugd ZHZ in Dordrecht. Een toename van 49 positief getesten in vergelijking met vorige week. Elf mensen zijn over de gehele periode dat er corona heerst, opgenomen met het besmettelijke virus in het ziekenhuis (of zijn daar inmiddels uit ontslagen – red.). Vijf inwoners van Sliedrecht, bij wie corona was vastgesteld, zijn tot nu toe aan het virus overleden. Hier online staat de hele lijst van gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid.

00.00 uur: 
Het laatste corona-liveblog van maandag 12 oktober 2020 vind je hier online.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld