Oishi Fusion
VeiligGoed

Doe Mee! Molenlanden stelt vragen over woningbouwplannen Sliedrecht

MOLENLANDEN / SLIEDRECHT – Het plan van de gemeente Sliedrecht om in Sliedrecht-Noord op termijn woningen te gaan bouwen, valt verkeerd bij de lokale politieke partij Doe Mee! Molenlanden. Raadslid Berend Buddingh’ (Doe Mee! Molenlanden) heeft vragen gesteld aan het College van B & W van de gemeente Molenlanden.

Raadslid Berend Buddingh’ (Doe Mee! Molenlanden). (Foto Doe Mee! Molenlanden)

Over het spoor wil de gemeente Sliedrecht na 2022 zo’n 1.250 woningen realiseren, in ieder geval voor 2030. “Daarmee treedt Sliedrecht voor het eerst het Groene Hart binnen en lijkt het bruggenhoofd naar verdere verstening van de polder gemaakt”, zegt Buddingh’.

Eerder plan
Hij verwijst naar de in 2009 vastgestelde Transformatievisie Merwedezone wordt over het gebied ten Noorden van  Sliedrecht geschreven. Buddingh’: “In Sliedrecht loopt een initiatief voor een recreatief knooppunt, een aantrekkelijk recreatiegebied ten noorden van Sliedrecht. Dit initiatief is opgenomen in het ‘Uitvoeringsprogramma Groenblauw Netwerk Drechtsteden’ en in de ‘Realisatiestrategie Drechtsteden’. Het bevat niet alleen recreatievoorzieningen, maar ook voorzieningen voor natuur en water. Woningbouw was en is niet aan de orde.  Binnen de Drechtsteden lijken er in de zuid-oost rand vooral mogelijkheden binnen het zogenaamde Oog van Hardinxveld-Giessendam te bestaan.”

Vragen
Buddingh’ heeft daarom het college gevraagd van zijn gemeente om vragen te beantwoorden. Hij wil onder meer weten in hoeverre het college door hun buurgemeente Sliedrecht geïnformeerd over de plannen, voortkomend uit de koersbepaling Omgevingsvisie Sliedrecht, tot uitbreiding met 1250 woningen ten noorden van de spoorlijn Dordrecht-Geldermalsen. “Wat is de mening van het college over deze plannen? Kan het college aangeven of deze plannen passen binnen de provinciale kaders en of de Provincie Zuid-Holland achter deze plannen kan staan of zich achter de plannen kan scharen?”, vraag Buddingh’ zich af. In verschillende publicaties wordt aangegeven dat de Drechtsteden een woningbouwopgave van 25.000 woningen heeft tot 2030, waarbij Dordrecht er 10.000 van zal realiseren. Buddingh’: “In hoeverre zijn de buurgemeenten in de planvorming betrokken?”

2 gedachten over “Doe Mee! Molenlanden stelt vragen over woningbouwplannen Sliedrecht”

  1. Klinkt toch niet zo heel gek. Als je iets afspreekt kun je er op terugkomen maar dan wel in overleg. Daar lijkt het niet op. Bovendien lijkt het plan uit 2009 niet slecht. Natuurgebied met waterpartijen achter Sliedrecht aansluitend aan het Alblasserbos en in Hardinxveld ruimte voor woningbouw. Het lijkt mij ook erg logisch om een totaalplan te maken met Papendrecht, Alblasserdam en Hardinxveld dan met het onbereikbare Dordrecht. Complimenten voor de vragensteller.

    Misschien het begin van iets moois als samenvoeging van deze Gemeenten tot 1 Gemeente zodat we maar 1 burgemeester en een paar wethouders nodig hebben. We zijn gewoon te klein. Alleen de naam: dat valt tegen. Alsliepapveld?

  2. Hier is natuurlijk niets raar aan. Gewoon een raadslid die vragen stelt aan een burgemeester en een wethouder uit zijn gemeente. Waarschijnlijk heeft hij niet eens in de gaten dat Sliedrecht geen onderdeel is van Molenlanden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld