PRO Sliedrecht komt dinsdagavond met Motie Vreemd over duurzaamheidslening

SLIEDRECHT – Zoals begin augustus 2019 door Sliedrecht24 gemeld, is er geen geld meer voor de duurzaamheidsregeling. In juli 2019 berichtte wethouder Ton Spek (CDA) dat de bodem in zicht was. De fractie van lokale partij PRO Sliedrecht dient daarover dinsdag 8 oktober 2019 via een zogenaamde Motie Vreemd een voorstel in bij de besluitvormende raadsvergadering.

Dit jaar heeft de gemeente Sliedrecht al aan 29 inwoners een duurzaamheidslening verstrekt. Daarmee is de regeling zo succesvol dat het beschikbare budget niet meer toereikend is om nieuwe aanvragen te kunnen toewijzen. PRO Sliedrecht heeft sinds de bekendmaking technische vragen gesteld en was op zoek naar een oplossing. (© Foto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

“Door de thans nog beschikbare gelden binnen primair de blijverslening en indien nodig die van de starterlening te gebruiken voor een tijdelijke aanvulling van de duurzaamheidsregeling zodat aan de blijkbaar grote vraag naar deze lening op de kortst mogelijke termijn kan worden voldaan”, schrijft PRO Sliedrecht maandag 7 oktober 2019.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld