Column: Hotel Sliedrecht

Waar blijft de tijd. Vroeger kon je op trektocht nog in Sliedrecht in een herberg slapen. Stel ik me zo voor. Dat is lang geleden! Anno 2019 heeft Sliedrecht géén hotel. 

Is dat dan nodig hoor ik achter mij een vraag stellen?

Voor een dorp dat ‘Groot in doen!’ als slogan heeft, internationaal opererende ondernemingen heeft met zakenrelaties of voor iemand die gewoon eens wil overnachten als toerist is er geen hotel in het dorp. Misschien wordt deze mogelijkheid op termijn geboden op het watertorenterrein. Dat is nu nog koffiedik kijken en de wens is misschien de vader van de gedachte.

Is er dan een ‘bed and breakfast’ in Sliedrecht? Ja, zeker. Zie hier! Maar een hotel. Nee, Hotel Sliedrecht bestaat (nog) niet.

Liggen we te dicht bij Dordrecht, waardoor er geen hotelketen interesse heeft om zich in Sliedrecht te vestigen. Langs de snelweg A15 lijkt het toch een aantrekkelijke locatie. Dichtbij het bedrijfsleven, snelweg en net voor Rotterdam (volgend jaar Eurovisie Songfestival). Of is er gewoon geen behoefte aan hotelkamers? Dat kan ook. 

Benieuwd of er een brief/aanvraag/voorstel ligt van een hotelketen bij de gemeente Sliedrecht? Of dat er een lokaal initiatief is voor het aanbieden van overnachtingen? Een klein hotel zou toch een uitkomst kunnen zijn in of bij het Baggerdorp. Of is de Bed and Breakfast voldoende!?

Peter Donk
redactie Sliedrecht24

Let op! Een column bevat altijd een mening en mag prikkelen. Dit artikel staat dan ook op de pagina Opinie. Elke lezer mag een column aandragen (let op:  de column is echt een column en geen ingezonden brief). 

11 gedachten over “Column: Hotel Sliedrecht”

 1. Er zijn tal van kerken open….laat maar,!!
  Men wil juist in het weekend op pad en Sliedrecht is dan niet echt gezellig dus door naar Dordrecht oid. Staan ook hotels dus zwarte kousendorp hoeft geen hotel.

 2. Een hotel(letje) in Sliedrecht lijkt me vrij overbodig. Voor toeristen hebben we weinig te bieden en als we ons voor de zakelijke markt presenteren als Drechtsteden Maritiem, dan hebben we meer dan voldoende hotels in de (nabije) omtrek.

 3. Is er dan een ‘bed and breakfast’ in Sliedrecht? Ja, zeker. Zie hier
  Ik heb op hier geklikt, maar geen B&B te zien, of hij moet ondergronds zijn?

 4. Inderdaad: een goed hotel ontbreekt in Sliedrecht.
  Groot behoeft het niet te zijn want de meeste gasten zullen vermoedelijk zakenmensen zijn en geen toeristen.
  De mantra dat Sliedrecht een dorp is waar niets kan of mag, omdat op zondag alles dicht moet, is
  versleten en aan een (betere) vervanging toe. Afgezien daarvan, dat de kreet onwaar is:
  Zelfs als het waar is, zal dat niet een doorslaggevende reden zijn om in Sliedrecht geen hotel
  te exploiteren. De horeca kent haar doelgroep ongetwijfeld goed genoeg.

 5. De laatste herberg in SLDRCHT is al weer járen geleden gesloten en op dit moment mijn thuis, voor allen die nieuwe trektochten door ons dorp willen organiseren ligt er nu de kans mijn woning aan de Rivierdijk aan te schaffen. Zo kan de herberg van weleer in eere worden hersteld!

 6. Zakelijke gasten willen graag een hotelkamer met bijbehorende service wat ze in een B&B niet zo snel zullen krijgen. Dit soort mensen zijn gewend aan een andere vorm van luxe dan een B&B kan presenteren. Daarom verbaas ik me jaren dat er in Sliedrecht, met zoveel grote industrieën, het nog steeds ontbreekt aan goede hotel accommodatie. Heb al eerder het idee geopperd om in het oude gemeentehuis hiervoor ruimte te creëren waarbij het fysieke aanzien van het gemeentehuis wat mij betreft onaangetast zou moeten blijven..Stel je eens voor dat je vanuit je hotelkamer zicht hebt op de bedrijvigheden in de haven van Sliedrecht… Hoeveel beter wil je je eigen dorp promoten ?? Onbegrijpelijk en inderdaad wat iemand opmerkte op facebook” Was ik jonger geweest en voldoende financiële middelen dan…” Veelzeggend toch?? Vraag eens aan Bakker Electro , Unit4, IHC , van Beesd sluitingen, de vele baggerbedrijven die hier kantoorhoudend zijn, waar zij hun gasten (moeten) onderbrengen. Als ik mijn buitenlandse gasten ontvang moet ik ze noodgedwongen naar Papendrecht, Dordrecht of Rotterdam brengen. En waar ga je dus ook met ze uit? Niet in Sliedrecht.. Zo sla je toch meerdere vliegen in één klap??

 7. @Jac Ros Verkaik: zondag is de dag dat je bijkans van je “zwarte kousen/refosokken” wordt gereden door pizzabezorgers etc. Ik noem even op: Chinees, patatboer, pizza etc. zijn allemaal open, zwembad is open, regelmatig koopzondag op industrieterrein. Dus als we het hebben over geven en nemen is dit wat allemaal “kan” in Sliedrecht. Niet doen alsof er een groot hek staat om Sliedrecht met “zondag gesloten” erop. Daarnaast zijn er tal van kerken open, dus ja, wat is je perspectief van waaruit je redeneert.

 8. Mee eens jac toen van der valk zich een paar jaar wilde vestigen kreeg het ook geen vergunning de zoveelste gemiste kans. Mac Donalds in hardinxveld is mega druk de zoveelste gemiste kans.

 9. Voor zover ik weet heeft Sliedrecht wel een B&B . Maar een hotel in dit dorp waar niets kan of mag omdat alles op zondag dicht moet. Zal er nooit een hotel komen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld