Fietser raakt ernstig gewond bij ongeluk op Parallelweg

SLIEDRECHT – Een fietser (87) is maandagmiddag 7 oktober 2019 zwaargewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Parallelweg. De man kwam bij het oversteken van de weg ter hoogte van de kruising Beyerinckstraat in botsing van een vrachtwagen van een Sliedrechtse onderneming.

De chauffeur van de vrachtwagen kon de man niet meer ontwijken. Het slachtoffer was op de fiets. Hij liep ernstig letsel op. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Niet meer ontwijken
Het ongeluk gebeurde rond 15.25 uur. De man kwam vanaf de Beijerinckstraat en wilde daar via het fietspad oversteken. Een chauffeur van een vrachtwagen kwam vanaf de A15 in de richting Stationsplein. Onverwacht stak de man over en kon de vrachtwagenchauffeur hem niet meer ontwijken. De fiets raakte beschadigd. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij en mankeerde op het oog niets.

Spoedtransport
Ernstiger was de toestand van het slachtoffer. Voor het ongeluk kwam de traumaarts en landde de helikopter op een veldje achter het spoor aan de polderzijde van de Parallelweg. Ruim een half uur na het ongeluk kon de man met een spoedtransport met een ambulance en onder politiebegeleiding worden overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie was de man ‘er slecht aan toe’.

Onderzoek
De Parallelweg was tijdens het ongeluk afgesloten en verkeer werd omgeleid over bedrijventerrein Nijverwaard. Omdat de politie meer wil weten over het ontstaan van het ongeluk was de politie tijdens de avondspits bezig met een onderzoek. De weg bleef daarom ter hoogte van het ongeluk afgesloten. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld