Man aangehouden met twee vuurwapens bij crisisnoodopvang

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Bij de crisisnoodopvang, gehuisvest in een deel van het gemeentekantoor aan de Industrieweg, is in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 mei 2023 rond 00.20 uur een man (33) aangehouden. Hij was in het bezit van twee vuurwapens. Ook is munitie gevonden. Volgens de gemeente Sliedrecht lag dit in een kluisje. De man verbleef in de opvang bericht de politie.

De aanhouding was kort na middernacht. Volgens de politie kon de man worden opgepakt ‘na goed optreden van de beveiliging’. (Foto Politie Drechtsteden Buiten)

De twee wapens en munitie zijn in beslag genomen. De man wordt verhoord door de recherche. Sinds woensdagavond 21 september 2022 verblijven bijna vijftig asielzoekers, onder wie de verdachte, in het gebouw, voorheen De Reling. Het gaat om een grote groep alleenstaanden en gezinnen met kinderen 12+. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, waaronder de crisisnoodopvang valt, verwijst vanwege de aanhouding door naar de politie. 

Beveiligers verdubbeld
Burgemeester Jan de Vries (CDA) van Openbare Orde en Veiligheid zegt dat de gemeente is geschrokken van dit incident. “Ik ben blij dat er door de beveiliging goed is opgetreden. Samen met de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid sta ik voor de veiligheid van onze inwoners en van de bewoners van de crisisnoodopvang. Ook al denken wij dat hier sprake is van een op zichzelf staand incident, is het aantal beveiligers voorlopig verdubbeld. Ik hoop dat dit bijdraagt aan rust en vertrouwen bij alle betrokkenen”, reageert De Vries.

Vragen uit politiek
De politie onderzoekt dit incident en ondervraagt de man die de wapens in zijn bezit had. Totdat dit onderzoek is afgerond zal het management van de crisisnoodopvang regelmatig kamercontroles doen. Gedurende het onderzoek kunnen de gemeente en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid geen verdere informatie delen. De lokale politieke partijen Slydregt.NU en PRO Sliedrecht gaan vragen stellen naar aanleiding van het incident. Slydregt.NU doet dat vandaag, donderdag 25 mei 2023 en PRO Sliedrecht komende dinsdagavond als de raad vergadert.

27 gedachten over “Man aangehouden met twee vuurwapens bij crisisnoodopvang”

 1. Mijn partij (VVD) heeft helaas niet de meerderheid en moet compromissen sluiten met helaas links(er) georiënteerde partijen. En dan nog maar niet te spreken over de kleine partijen welke naar mijn mening de democratie helemaal verstoren met een zeteltje hier en daar. Dat voegt al helemaal niets toe.
  Ik pleit ook voor een democratie, het nadeel hiervan is dat vanwege compromissen het nu zo’n puinhoop in dit land geworden is. Het is het allemaal, voor zowel rechts als links, net niet.
  Maar terug naar het artikel, het kan niet zo zijn dat een gast in dit land met twee pistolen rondloopt, direct weg ermee!

 2. @ maarten

  Ik ben het grotendeels met je eens.
  Alleen ik geloof in democratie.
  Zowel de lokale als de landelijke politiek beslist hierover.
  En die is gekozen door ons. De burgers.
  Elke 4 jaar krijgen we de kans. En de uitkomst moeten we respecteren.
  De oppositie – lees de minderheid zingt vaak (vals) het hardste liedje.
  Dat stoort me.

 3. Kees, ik ben niet tegen opvangen van mensen in nood. Alleen moeten we onder ogen zien dat het niet meer gaat in Nederland. Er is geen of onvoldoende opvangplaats, tekort aan huizen, tekorten aan medische capaciteit, etc., etc. Er kunnen er niet meer bij!
  Daar komt bij, degene die er wel zijn, dienen zicht te gedragen en zich te confirmeren aan onze wetten en waarden en normen. Dat gebeurt in de praktijk niet of nauwelijks.
  De linksen onder ons wuiven dit maar al te vaak en te makkelijk weg!
  De stelling is juist, wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen. In dit geval is het helaas alleen het vermenigvuldigen van de negatieve kant en criminele activiteiten. Lijkt mij dat jij dit ook niet wil…

 4. @ maarten

  Laat de goede niet lijden onder de kwade.

  Niet elke vluchteling is een crimineel.

  Dit het wel zijn moeten geen verblijfsvergunning krijgen en berecht worden en wellicht niet hier een thuis krijgen, maar diegene die echt vluchten voor oorlog moeten we helpen.

  Laten we als dorp niet gaan polariseren. Past niet bij ons mooie dorp.

  Ik, maar ieder ander veroordeelt dit, maar met de visie van de lokale politiek en roeptoeters online komen we niet verder.

  Delen is vermenigvuldigen, ook als de som zoals nu ingewikkeld is.

 5. Ons landje en dus ook ons dorp gaat ten onder aan het linkse gedachtegoed.
  Wanneer realiseren wij ons dat ons land en dorp simpelweg te vol is en dat er geen ruimte is voor mensen zonder uitzicht. Dit leidt tot enorm veel criminaliteit van buiten.

 6. Gelijk uitzetten hoort hier niet thuis is nu al crimineel ga dat maar doen waar je vandaan komt dit is geen vluchteling maar een gelukzoeker

 7. Allereerst.

  Ik keur elke vorm van geweld af. En elk pistool. Elke diefstal. Elke bedreiging. Alleen ik keur het van iedereen af.

  In Sliedrecht wonen ook mensen buiten de crisis opvang met een pistool. In Sliedrecht is ook criminaliteit.

  Diegene die nu moord en brand schreeuwen doen dit vooral omdat het mensen zijn uit de crisis opvang. En dat is dus willekeur.

  En daar doen de lokale partijen als deze website maar al te graag aan mee.

 8. De gerustelle woorden van de burgemeester cq de veiligheidsrisico ZHZ slaan als een TANG op een varken. Verdubbeling van de beveiliging is kennelijk de oplossing. Voor hoe lang? Wat kost dat weer? De beveiligers zijn niet bewapend en zijn zeker niet vuurwapen dragend.
  Vuurwapen en munitie is aangetroffen in een kluisje. Aan de buitenzijde van deze opvanglokaties staan geen kluisjes!!!. Dus inpandig wel. Dan moet er langs de beveiliging heen gelopen zijn. Dus zo lek als een mandje!!!!

  Die asielzoekers/verdachte zou wel een mooi verhaal hebben. Hij zou wel weer zielig zijn.
  Bij dergelijke zware misdrijven dient na mijn mening de verdachte direct na het uitzetten van zijn straf ongewenst vreemdeling worden verklaard en uitgezet te worden naar land van herkomst.

  Deze menseN horen niet thuis in Nederland en zeker niet in onze gemeente.

 9. En maar deugen die Jan de Vries. En dat SGPCU van Sliedrecht. Ook van die halfies. Snappen er niets van, met hun tradities.

 10. Vraag me dan toch af waarom wordt het niet per direct gesloten. Als er wietplantage wordt gevonden dan moet huis gesloten worden voor drie maanden. Dat gebeurt hier niet. Waarom staat er geen politie bij het gemeentenkantoor dat niemand meer naar buiten mag? Vrij door dorp lopen verbieden. Ik wam net nog groep van zes van die gasten tegen.

 11. Er loopt er dus een rond met 2 vuurwapens op zak en Dhr Boer begint weer over de manier waarop lokale politiek bedreven wordt omdat hij bang is dat deze partijen wel eens kunnen groeien door dit soort berichtgeving. Verkeerde prioriteiten meneer Boer, totaal verkeerd.

 12. Leg eens even uit meneer Boer met uw ‘goed fatsoen’ wat er zo ‘willekeurig’ aan is dit soort zaken te benoemen zodat er wat aan gedaan kan worden. Wanneer trekt u de grens? Misschien had u uw bril niet op toen u dit nieuwsbericht las?: de man was in bezit van 2 wapens! Krankzinnig is het om dit weer op politiek gewin te gooien. En maar deugen…

 13. Sluit vooral de oogkleppen maar weer meneer Boer. Wegkijken en de kop in het zand stoppen zoals u doet dat is wel de juiste ‘politiek bedrijven’ zeker? Iedere keer als ik jouw reacties lees op artikelen gaan mn ogen gewoon pijn doen. Ik zet het hier gewoon openbaar neer zonder schelden: een vreselijk mannetje ben je!

 14. Kees, ben het helemaal met je eens. Van Slydrecht.Nu is dit te verwachten, die lokale partij drijft op de onderbuikgevoelens van de Partij voor de Vrijheid, Forum voor Democratie en andere clubs uit de hoek. Dat is natuurlijk hun goed recht, ben het er niet mee eens, maar zo werkt de vrijheid van meningesuiting nu eenmaal. Maar dat PRO Sliedrecht hier in mee lijkt te gaan …. Paul Koot – de oorsrponkelijk oprichter van die club – is nog niet dood, maar als dat wel zo was …. dan zou hij zich omdraaien in zijn graf.

 15. Beste Kees,

  Ik begrijp je punt, maar als inwoner van de oude uitbereiding vind ik dit een zeer zorgelijke vondst. Ervan uitgaande dat deze man netjes is gescreend + gefouilleerd bij aankomst op locatie Sliedrecht, houdt dit dus in dat deze man zich in de korte periode van aanwezigheid op het dorp al in het bezit weet te krijgen over twee vuurwapens. Met wat voor criminele activiteiten houdt deze man zich dan bezig? Wat zijn de intenties? Zijn er andere vluchtelingen waarmee hij samenwerkt?

  Wat buiten kijf staat is dat een vluchteling die bv. vlucht vanwege oorlog of zeer erbarmelijke leefomstandigheden, hoe dan ook geholpen moet worden.

  Alleen dit nieuws toont alweer aan dat de kwaliteit van het monitoren & beoordelen van vluchtelingen binnen Nederland ontzettend slecht is.

  Met het huidige beleid en de toenemende vluchtelingenstroom zal het risico’s op soortgelijke incidenten alleen maar toenemen. Waarom wordt er dan niet nu vol ingezet op het juist screenen van deze mensen?!.. het lijkt mij toch simpel dat dit dan prioriteit 1 is!

 16. Bizar voor woorden. Wat moet die asielzoeker met vuurwapens!!!?? De Kerkbuurt leeg schieten of andere mensen bedreigen of doden??? Als je vlucht uit je land van herkomst voor geweld o.i.d. heb ik daar wel begrip voor maar gedraag je dan in het land waar je asiel cq noodopvang krijgt.
  Wat mij betreft direct uitzetten naar land van herkomst.
  Er komt ook nog een AZC aan!!! Wat zijn dat voor ” Gasten” ? Niet tijdelijk maar voor minimaal 5 jaar. We hebben ook Yulius in ons dorp. Kijk eens in de Kerkbuurt wat voor figuren, Yulius en asielzoekers, daar allemaal lopen. Je durft ze bijna niet op hun gedrag aan te spreken voor je eigen veiligheid. Toezicht van politie is er totaal niet binnen onze gemeente. De politiek belazerd ons daarover. Dat politieke partijen hier met vragen komen vind ik heel normaal. Kennelijk denken zij nog aan de veiligheid van onze inwoners. B en W hebben de beslissing genomen voor het AZC. De politieke partijen konden alleen het verhaal aanhoren en reageren. Dat hielp totaal niet meer.
  Beperkt het aantal asielzoekers dat naar Nederland wil. Dat dit een zaak is van de landelijke politiek is mij duidelijk maar de gemeente Sliedrecht mag ook weleens nee zeggen. Waarom Nederland? Die vraag mij uzelf invullen.
  Veel mensen in Sliedrecht denken hier hetzelfde over maar durven dit niet uit te spreken. Angst voor represailles.

 17. wat moet een man van de opvang met twee vuurwapens
  weg sturen die man gelijk op vliegtuig
  dit is een crimineel

 18. Onbegrijpelijk………en dat loopt hier in het dorp rond.
  Dat kan toch allemaal maar, fijne ontwikkelingen allemaal !!!!!!

 19. Dit is heel wat. Wat moet zo iemand met 2 vuurwapens???? De kerkbuurt leeg schieten??? Vluchten naar andere land voor geweld of andere redenen is misschien begrijpelijk maar dit incident geeft toch een heel ander gevoel. Wat mij betreft direct uitzetten naar land van herkomst. Dit is zeer crimineel gedrag. Dat de politiek hier vragen over gaat stellen is mijn volledige duidelijk. De komst van een AZC staat in de planning. Wat voor vluchtelingen halen we binnen c.q. krijgen we in onze mik geduwd!! Er is al nagenoeg geen toezicht c.q. aanwezigheid van politie in ons dorp. Yulius erbij en veel vluchtelingen erbij dan komt niet goed in ons dorp. Loopt eens een rondje door o.a. de Kerkbuurt en kijk om je heen hoeveel onvoorspelbare personen daar lopen!!!!!
  Nederland is vol en daar moet wat aan gebeuren. Verschuil je niet dat dit bij het kabinet ligt maar laat als gemeente/B en W zien wat je waard bent voor je inwoners. Demonstreren van asielzoekers e.d., daar ben ik ook helemaal klaar mee. Veel mensen denken hier hetzelfde over maar durven dit niet te zeggen. Bang voor de gevolgen van zo’n uitspraak.

 20. De logica van de reactie van Kees Boer ontgaat mij. Gaat het om onze veiligheid of mag een partij of iemand anders daar niets over zeggen? Kees Boer vindt het rondlopen met een vuurwapen schijnbaar niet zo’n punt. Het zal vast wel toeval zijn dat iemand met twee vuurwapens wordt aangehouden bij “Kees zijn crisisopvang” en niet bij de banketbakker. Waarom heeft iemand bij de crisisopvang überhaupt twee vuurwapens bij zich. Om de inwoners te bedanken voor de opvang?
  Uiteraard mogen de inwoners alvast het college bedanken voor een 2e ter Apel. Oh wacht, Jan en Ton zijn binnenkort moeilijk bereikbaar omdat ze nu weer een snoepreisje maken op kosten van de gemeenschap.

 21. Beste Kees,

  Jammer dat je het opkomen voor de veiligheid van onze inwoners ziet als laag politiek bedrijven.
  PRO Sliedrecht is van mening dat er voor vluchtelingen altijd plaats moet zijn, maar als er iemand in de opvang aan wapens kan komen, dan is het toch meer dan terecht dat wij vragen gaan stellen aan de burgemeester over de veiligheid? Als er wapens gevonden zouden worden in bijvoorbeeld een zorginstelling of in een kantine van een sportverenging zou onze fractie ook vragen stellen.

  Met vriendelijke groet,
  Mark Verheul
  Fractievoorzitter PRO Sliedrecht

 22. Wat een vreselijke lage politiek bedrijven de lokale partijen toch.
  Of gaan ze bij elk incident van een willekeurige inwoner van Sliedrecht vragen stellen, of zou er willekeur zijn….

Plaats een reactie

*=Verplicht veld