Notaris geeft toelichting op aanzienlijk belang levenstestament

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In de kantine van de Sliedrechtse Korfbal Club Merwede/Multiplaat aan de Thorbeckelaan werd woensdagavond 24 mei 2023 een informatieavond gehouden over het opstellen van een levenstestament en het doen van schenkingen. De presentatie werd verzorgd door mr. Nico Papaïoannou, notaris bij Koppelaar Notarissen aan de Molendijk.

Nico Papaïannou nam ongeveer twintig belangstellenden mee in de mogelijkheden met betrekking tot het opstellen van een levenstestament (bij leven), testament (na overlijden) en het doen van schenkingen. De presentatie was interactief, de aanwezigen stellen veel vragen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Een levenstestament is een akte die door een notaris kan worden opgesteld. Hierin worden keuzes en wensen vastgelegd voor je eigen toekomst. Daarin kan worden bepaald wat er moet gebeuren als je zelf niet meer kunt handelen en wie namens jou beslissingen mag nemen en waarover. Denk daarbij aan geld (bankrekeningen) en bezittingen, maar ook aan persoonlijke en medische zaken.

Tijdigheid van belang
Het tijdig opstellen van een levenstestament is van groot belang. Veel mensen denken pas aan het regelen van hun medische wensen en financiële zaken wanneer hun gezondheid snel achteruit gaat of als er een vorm van dementie is geconstateerd. Wilsbekwaamheid is van essentieel belang voor het afsluiten van een levenstestament.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld