Baggerfestival 2023 opent met symposium ‘Maritieme Energietransitie’

SLIEDRECHT – Donderdag 22 juni 2023 wordt het Baggerfestival 2023 geopend met een symposium over waterbouw en maritiem. Thema is de maritieme energietransitie. Het evenement wordt gehouden in partycentrum De Lockhorst aan Sportlaan 1. Inloop vanaf 09.00 uur. Het programma loopt van 09.30 – 15.45 uur.

Met het symposium ‘Maritieme Energietransitie’ is er eindelijk een opvolger van de editie uit 2019. In 2021 kon het Baggerfestival vanwege corona geen doorgang vinden (Archieffoto Peter Verheijen).

Vertegenwoordigers van onder andere Rijkswaterstaat, Boskalis, de Europese Commissie en Havenbedrijf Rotterdam gaan in op wat de verduurzamingsopgave de komende jaren voor de maritieme sectoren zal gaan betekenen.

Sprekers
Na de opening door burgemeester Jan de Vries (CDA) is het de beurt aan Mirjam Heuvelman, directeur Inkoop en Contractmanagement Rijkswaterstaat, Ricardo Batista van de Waterborne Department van de Europese Commissie en Egbert van der Wal, director Port Development van het Havenbedrijf Rotterdam om hun visies met de aanwezigen te delen. Na de pauze komen achtereenvolgens Hilbrand Druiven, hoofd Cluster Duurzaamheid & Innovatie van Boskalis Nederland, Paul Groot, senior projectleider Infrastructuur en Aanbesteden bij het Economisch Instituut voor de Bouw, Michel Deruyck, head of Energie department van de Jan de Nul Group en Arjen de Jong, namens de Zero Emission Dredging hub Drechtsteden aan het woord.

Toegang
In de middag gaan de aanwezigen in kleinere groepen uiteen om in workshops dieper op de materie in te gaan. Het symposium is toegankelijk voor sponsoren van het Baggerfestival 2023. Losse kaarten zijn voor € 250,– per stuk te bestellen. Na afloop is er een borrel.  

Tweejaarlijks
Van donderdag 22 tot en met zondag 25 juni 2023 vindt de veertiende editie van het Baggerfestival in Sliedrecht plaats. Het Baggerfestival is een tweejaarlijks evenement in de bakermat van de baggerindustrie: Sliedrecht. De baggerij, waterbouw en andere maritieme sectoren nemen dan ook een centrale plaats in. Vanzelfsprekend is iedereen welkom, maar is het in de eerste plaats een festival voor en door Sliedrechters, waar het Sliedrechtse bedrijfsleven, winkeliers, horeca, sportverenigingen, kerken, muzikanten, het Baggermuseum en de gemeente allemaal hun rol in spelen.

1 gedachte over “Baggerfestival 2023 opent met symposium ‘Maritieme Energietransitie’”

  1. Lijkt mij interssant
    Maar €250,- voor een kaartje is wel absurd
    Met andere woorden alleen sponsors zijn welkom!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld