Na veel onduidelijkheid komen asielzoekers aan in Sliedrecht

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Eerst kwamen ze niet en toen weer wel. Woensdagavond 21 september 2022 kwamen vijftig asielzoekers aan in Sliedrecht. Het ging om een grote groep alleenstaanden en gezinnen met kinderen 12+. Ze kwamen van het aanmeldcentrum in Ter Apel, in Groningen. Niemand van de gemeente Sliedrecht was aanwezig om hen even welkom te heten. 

Hier lopen de asielzoekers de crisisnoodopvang in gebouw De Reling binnen. De bagage werd bij binnenkomst gecontroleerd en verschillende personen werden gefouilleerd. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.
Lang was onduidelijk op de groep woensdagavond wel zou komen, maar rond 22.30 uur reed een bus de industrieweg op. Het aandeel mannen was zichtbaar groter, dan vrouwen. Er waren enkele kinderen bij. De bus, afkomstig uit Assen, vertrok weer rond 23.15 uur. (Foto onder Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Gebouw De Reling, grenzend aan het gemeentekantoor is tot en met uiterlijk zaterdag 31 december 2022 de tijdelijke opvang en het beheer / bewaking van het gebouw valt onder de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Medewerkers van de opvang en ook de gemeente Sliedrecht konden lange tijd niet zeggen of de vluchtelingen woensdag nog zouden komen. De hele middag was er verwarring en rond 18.00 uur werd aan journalisten meegedeeld dat het woensdag niet meer zou lukken. Woensdagavond berichtte de gemeente Sliedrecht dat alsnog een bus onderweg was naar Sliedrecht en laat op de avond zou aankomen.

5 gedachten over “Na veel onduidelijkheid komen asielzoekers aan in Sliedrecht”

 1. M Nieuwkoop,

  Aan uw taalgebruik te zien, lijkt u zelf op een goed geïntegreerde vluchteling.

  Daar is in ieder geval geen ’twijfel’ over mogelijk ;),

  Groeten

 2. Ik vertel u wat ik hoor van tv, meneer Goedhart. Wat hoor is twijvel heb wel gesprek dan ?
  Men wil niet te ver van ter apel ja zaak kan moeilijk zijn.
  Lijkt mij is weer komt bus en wie in stapt vertrouwt op zaken geregeld zijn.
  Economische vluchtelingen zou mij niet verbazen.

 3. Welkom? Er was niemand van de gemeente aanwezig om ze te verwelkomen. Gezien het tijdstip van aankomst krijg je ook al het gevoel dat dit het daglicht niet kan verdragen. Of moet alles stiekem gebeuren. Het besluit om 50 grotendeels economische vluchtelingen onder de noemer asielzoekers onderdak te bieden was tenslotte ook al in een donker achterkamertje genomen door het college van B&W. Fouilleren en inhoud tassen controleren? De verwachtingen inzake het gedrag de veiligheid en naleving van regels zijn klaarblijkelijk dus niet hoog gesteld. De cultuur en het gedrag van deze mensen is heel anders dan dat wij hier gewend zijn. Zou het misschien daarmee te maken hebben? Wat zijn de consequenties voor de veiligheid van de inwoners? De poort sluit om 23:00. Lopen ze dan binnen of buiten? Ik ben benieuwd.
  Op 31 december 2022 is dit weer voorbij, als wij ons college van B&W moeten geloven. Of hebben ze dan in een donker achterkamertje onder het mom van energiebesparing weer stiekem iets nieuws bedacht?
  Vooropgesteld: echte vluchtelingen moeten geholpen worden. Alleen de manier waarop en in Nederland geeft te denken.

 4. Zeker slordig Aart.
  Ze wisten rond 20.00 toch dat de bus onderweg was?
  Maar ja.
  Meer mannen dan verwacht/afgesproken is ook vreemd en de kinderen op de foto zijn toch duidelijk niet 12+?
  Maakt verder niet zoveel uit, maar wel duidelijk dat afspraken met het Coa niets waard zijn. Er zal ook wel een reden voor 12+ zijn?
  Maar laten we hopen dat de gemeente ze deze ochtend in ieder geval even welkom gaat heten en dat de mensen de hulp waarderen.

 5. Duidelijke communicatie richting de burgers voorkomt veel narigheden, voldoende voorbeelden gezien
  op TV. Slordig dat er niemand van de gemeente was om deze mensen welkom te heten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld