Ledenavond VvE Platform Alblasserwaard in Griendencollege

SLIEDRECHT – In het Griendencollege aan Prof. Kamerlingh Onneslaan 109 vindt maandag 27 september 2021 een ledenavond plaats van VvE Platform Alblasserwaard. Het is de eerste vergadering sinds maart 2020 (vanwege het coronavirus – red.). De aanvang is  19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. De avond is gratis voor leden.

Deze foto is gemaakt op een eerdere ledenavond. Omdat VvE Platform Alblasserwaard tien jaar bestaat, is er na afloop een ruim aangeklede borrel. Dat zal rond 21.30 uur zijn. Er is dan een warme snack en de gelegenheid om met elkaar na te praten. De avond eindigt rond 22.30 uur. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Na de opening staat een verantwoording van de jaarcijfers over 2020 op het programma. Op de avond wordt ook de website Platform gelanceerd en is er een presentatie over zonnepanelen op andermans daken in Sliedrecht.

Warmtenet
Na een koffiepauze houdt afvalverwerker HVC een presentatie over het warmtenet. Wat is een warmtenet en hoe werkt het? Welke (natuurlijke)bronnen zorgen voor warmtelevering? Wat komt er kijken bij aanleg warmtenet specifiek voor de VvE? Hoe kunnen woningen van VvE’s worden aangesloten op het warmtenet en hoe verloopt dit proces? Warmtetarieven en de Warmtewet. Subsidiemogelijkheden. Er is uiteraard gelegenheid voor het stellen van vragen. 

2 gedachten over “Ledenavond VvE Platform Alblasserwaard in Griendencollege”

  1. Belangrijk is waar het warmtenet door gevoed gaat worden: de proefboringen van HVC naar de bodemgesteldheid voor geothermie zijn immers nog lang niet afgerond. Afvalverwerker HVC heeft gemeenten(!) en waterschappen als aandeelhouder en is daarmee een publiek bedrijf. Hierdoor zou er hoegenaamd toezicht en controle zijn, maar uiteraard ook opportunisme en belangenverstrengeling ‘zijn mogelijk’ #think. HVC heeft echter ook commerciële investeerders waardoor de aspirant- monopoliepositie van HVC (wat ook elders in het land warmtenetten aanlegt) niet in het voordeel van inwoners kan uitpakken. De staatssubsidie voor HVC (welke nu nog de meerprijs t.o.v. aardgas compenseert) is ook eindig. Daarnaast is het gebruik van restwarmte van afvalverbranding -bewezen bijgevoed met verpulverde bomen, wat nog steeds ‘biomassa’ wordt genoemd- een bron die niet continu zou moeten zijn: ‘we willen immers toe naar zo weinig mogelijk afval’ is in deze tevens de insteek van wethouder en warmtenet- activist Ton Spek. Hierdoor zouden de afvalverbrandingsinstallaties (welke doorgaans de warmte leveren voor warmtenetten) vaker stil komen te staan. Een rol in de warmtevoorziening als afvalenergiecentrale zou dan juist méér afval aanmoedigen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld