Bijeenkomsten lotgenotengroep partnerverlies in Het Bonkelaarhuis

SLIEDRECHT – Verlies van een partner is een ingrijpende gebeurtenis. De wereld lijkt stil te staan, niets is meer zoals het was. Toch moet of wil je verder met je leven. Voor wie het even niet meer weet en als je best wat steun kan gebruiken, bestaat de lotgenotengroep partnerverlies van Het Bonkelaarhuis, Bonkelaarplein 7.

Aan deelname aan de groep zijn geen kosten verbonden. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Er is een aantal bijeenkomsten, telkens van 19.00 – 20.30 uur, dit najaar en begin volgend jaar, te weten: 

  • Woensdag 10 en 24 november 2021
  • Woensdag 8 en 22 december 2021
  • Woensdag 12 en 26 januari 2022
  • Woensdag 9 en 23 februari 2022

Voor vragen kan je terecht bij de maatschappelijk werkers Linda van der Plas en Leonie van der Linden, Voorafgaand aan deelname aan de groep, word je uitgenodigd voor een individueel gesprek.

Verlies delen
Wie rouwt, doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Maar iedereen heeft te maken met verdriet en pijn. De herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven, helpen stap voor stap de weg vooruit te vinden. De lotgenotengroep wordt begeleid door twee maatschappelijk werkers van Het Bonkelaarhuis.

Praten helpt
Praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt kan verhelderend werken. Gedurende acht bijeenkomsten praten we met elkaar over rouw en verlies, zoals over welke gevoelens spelen een belangrijke rol, tegen welke praktische zaken loopt u aan? Hoe kun je er mee omgaan, welke stappen kun je bijvoorbeeld zelf zetten om de draad van het leven weer op te pakken?

Aanmelden
Inwoners van Sliedrecht kunnen zich aanmelden bij Het Bonkelaarhuis. Dat kan door te bellen met tel. 0184-420539 of door een e-mail te sturen naar: [email protected]

Plaats een reactie

*=Verplicht veld