Japans restaurant Oishi Fusion

Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Ook vandaag, zaterdag 21 maart 2020, bericht de redactie van Sliedrecht24 over de ingrijpende coronamaatregelen in Sliedrecht. Het laatste nieuws over afgelastingen, ontwikkelingen en reacties staan in het onderstaande artikel, als liveblog opgesteld. Dit artikel wordt de hele zaterdag aangevuld.

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: info@sliedrecht24.nl

21.26 uur
Het Albert Schweitzer ziekenhuis doet een oproep aan een ieder: Extra zorgprofessionals én schaarse mond-neusmaskers gezocht! “Extra helden gevraagd! Ben jij (gespecialiseerd) verpleegkundige of arts/arts-assistent/co-assistent en snel beschikbaar voor werk? Dan hebben we jou misschien hard nodig in onze hulptroepen tegen het coronavirus. Maak jezelf dan bij ons bekend”, schrijft het ziekenhuis. Dat kan hier online. Wie vragen heeft, kan mailen naar: extrahelden@asz.nl 

Tekst gaat verder onder tweet.

“Heeft u thuis, in uw praktijk of in uw werkplaats FFP-maskers (type 1, 2 of 3) ongebruikt liggen? Wij zouden het enorm waarderen als u ze aan ons ter beschikking stelt voor de zorg aan patiënten met corona en ter bescherming van onze zorgmedewerkers. De bevoorrading verloopt namelijk niet naar wens en we raken er snel doorheen. Ook chirurgische neus-mondmaskers zijn welkom. We kunnen elk aantal gebruiken, zolang ze maar in de originele verpakking zitten. U kunt uw maskers brengen bij de Receptie van locatie Dordwijk. Heeft u grotere hoeveelheden of specifieke vragen, of wilt u dat wij ze komen halen, mail dan naar inkoop@asz.nl Heel hartelijk dank!”, aldus het ziekenhuis in Dordrecht met o.a. een locatie in Sliedrecht.”

“Bent u ondernemer en denkt u in staat te zijn om op korte termijn maskers te produceren? We gaan graag in gesprek! Graag uw bericht naar inkoop@asz.nl Medische handschoenen en spatbrillen/vuurwerkbrillen nemen wij eveneens in dankbaarheid aan!” Het ziekenhuis maakte zaterdagavond bekend dat een coronapatiënt is overleden. Een vrouw (82) uit Zwijndrecht.

21.15 uur

20.22 uur
De toekomst van Het Kompas editie Sliedrecht is in gevaar. Dat schrijft uitgever BDU zaterdagavond. Het mediabedrijf zegt hard te zijn getroffen door de coronacrisis. In korte tijd viel meer dan de helft van de advertentie-inkomsten weg. “De toekomst van Het Kompas Sliedrecht.nl hangt aan een zijden draadje. Na een aantal zware jaren hadden we in 2020 de stijgende lijn weer te pakken, maar er zit nog te weinig vlees op de botten om de klappen van deze crisis te kunnen opvangen”, zegt algemeen directeur Heiko Imelman van BDUmedia. Het tekort is zo nijpend dat ze lezers oproepen om éénmalig een bedrag te doneren. Imelman: “Met de steun van onze lezers is het mogelijk om de lokale nieuwsvoorziening in Sliedrecht in stand te houden. Het is wrang dat we nu zelf een noodkreet moeten slaken.”

20.00 uur
Schooldirecteur Jan Willem van Andel van de Anne de Vriesschool doet een oproep aan de ouders / verzorgers van leerlingen: “Afgelopen oud- en nieuw hebben alle kinderen een ‘te grote’ vuurwerkbril gekregen. In het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam zijn ze onwijs met deze brillen. Aangezien ze erg veel gebruikt worden momenteel. Laten we met elkaar er voor zorgen dat er veel vuurwerkbrillen naar het ziekenhuis gaan”, zegt Van Andel in de schoolapp Parro. Inleveren kan bij de familie Tolenaars, Rondo 113 (wijk Baanhoek-West). In een emmer in de voortuin kan de bril worden neergelegd. 

Tekst gaat verder onder foto.

Ook op cbs Oranje Nassau aan de Merwestraat hebben de leerlingen een soortgelijke oproep gehad. Ze kregen de brillen in december 2019 van de gemeente Sliedrecht. “Maandag komen de kinderen hun nieuwe thuiswerk ophalen en staat er een doos klaar waar de brillen in mogen”, zegt leerkracht Elize Vlot-de Waard van groep 4/5 zaterdagavond.

19.59 uur
Burgemeester reageert om onjuiste getallen in kaart RIVM.

19.00 uur
Christelijke Gereformeerde Kerk Beth-El Sliedrecht aan Kerkbuurt 62 bericht dat de dienst in het kerkgebouw zondag 22 maart 2020 wordt slechts door een klein aantal kerkenraadsleden bijgewoond. “Dat betekent dat de samenzang voor de luisteraars en kijkers thuis nauwelijks nog hoorbaar zal zijn. Voor diegenen die thuis willen meezingen zal de organist wel spelen alsof de kerk gevuld is en het karakter van de gezongen psalm tot uiting brengen”, aldus de kerk zaterdagavond. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Vanaf komende week zal er (extra) op maandag t/m vrijdag een meditatieve dagsluiting worden verzorgd. “Op maandag en vrijdag zullen predikanten en enkele ouderlingen uit onze eigen gemeente bij toerbeurt een meditatie houden, er worden enkele psalmen gespeeld en gebeden. Deze dagsluitingen zijn zowel de beluisteren als te bekijken.Op de woensdag dat er geen bijbellezing kon altijd al geluisterd worden naar een meditatie. Dit zal ook zo blijven. Op de dinsdag en donderdag gaan we de dagsluiting uitzenden van de CGK Scheveningen, deze is alleen te beluisteren. Zij zullen op hun beurt onze uitzendingen op maandag en vrijdag gaan uitzenden. Een mooi samenwerking, waarbij we zo iedere avond kunnen uitzenden en u kunt meeluisteren! Op zaterdagavond zal een aantal jongeren een muzikaal programma verzorgen, hiernaar kunt luisteren en kijken!”, staat op de website van de kerk. Al deze uitzendingen beginnen om 19.00 uur en zullen circa een half uur duren.

17.56 uur
Horeca-ondernemer Michel en Gabriëlle Kwist van muziekcafé The Moonshine wijzen op een mogelijkheid om hen en anderen in deze bedrijfstak te steunen. Sinds zaterdagmiddag 16.00 uur is een speciale website ‘Help de horeca’ actief. “Hier kun je tegoedbonnen kopen om ons door deze zware tijd te helpen nu onze omzet direct op 0 zijn gezet. Zo is er kans om dit te overleven. De tegoedbonnen hebben geen houdbaarheidsdatum en je kunt voor elk bedrag kiezen (minimum € 15,–) om straks deze in te leveren als we weer open mogen (onbeperkt geldig)”, aldus Michel en Gabriëlle Kwist van de uitgaansgelegenheid aan Stationsweg 3. 

16.00 uur
Ondernemers lijden onder de coronacrisis. Waar dit goed wordt gemerkt, is de bloemen- en plantensector. De aanlevering door bloementelers is groter op de veiling dan de verkoop. In Sliedrecht gingen de tulpen zaterdagmiddag goedkoop weg. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

15.30 uur
Vrijwel alle activiteiten in Sliedrecht liggen stil. Er wordt niet gesport, er zijn geen culturele gebeurtenissen en veel anders is in Sliedrecht ook niet te beleven. Omdat de scholen stil liggen en de kinderen vandaag geen digitaal huiswerk op kregen, spelen ze buiten met het lentezonnetje, natuurlijk veel te dicht op elkaar. Anderen proberen de tijd op een andere manier nuttig te besteden. Neem nu deze harde werkers op een dak aan de Rembrandtlaan. Het wordt voorzien van zonnepanelen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

15.17 uur
IJssalon Kom Aan Tafel! is open aan de P.C. Hooftlaan. Ook zondag, van 14.00 – 21.00 uur. Het restaurantgedeelte is vanwege de coronacrisis dicht en de ijssalon vanwege de situatie eerder open. Zaterdagmiddag kwam menigeen even langs om een ijsje te halen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

15.08 uur

13.44 uur

12.49 uur

12.25 uur
Eerste inwoner Sliedrecht met corona besmet en hersteld. Dat maakt de gemeente Sliedrecht zaterdagmiddag 21 maart 2020 bekend. De inwoner of inwoonster is positief getest op het coronavirus. De patiënt(e) is inmiddels weer hersteld. De besmetting kwam na afloop daarvan aan het licht. De GGD Zuid-Holland zuid doet contactonderzoek en onderzoekt hoe het virus is opgelopen. Burgemeester Bram van Hemmen (CDA): “Vandaag ben ik geïnformeerd over de eerste coronabesmetting in Sliedrecht. De betrokken inwoner had milde klachten en is inmiddels weer hersteld. Na herstel werd duidelijk dat deze inwoner een coronabesmetting heeft gehad. Uiteraard ben ik heel blij dat deze inwoner inmiddels weer hersteld is.”

Van Hemmen wil benadrukken hoe belangrijk het is dat we samen alle de maatregelen in acht nemen. “Alleen samen kunnen we het virus terugdringen. Houd afstand van elkaar, schud geen handen, was je handen vaker dan normaal en minimaal twintig seconden, nies en hoest in de binnenkant van je elleboog en zoek geen groepen of sociale contacten op die niet noodzakelijk zijn. Vanuit onze gemeente sta ik samen met mijn ambtenaren in nauw contact met de GGD en de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Elk moment van de dag blijven we kijken we wat er nodig is om verdere verspreiding van het virus te voorkomen en onze inwoners te informeren”, aldus Van Hemmen. 

11.45 uur
Veel activiteiten liggen stil vanwege het coronavirus, maar het protest door een aantal Sliedrechters bij chemiebedrijf Chemours / Dupont aan de Baanhoekweg in Dordrecht ging zaterdagmorgen door. “Het was de 44e keer dat vervuilde grond en water terug werd teruggebracht naar deze gulle gever. We spraken erover dat de natuur kennelijk terugslaat naar de bewoners op deze planeet en laat zien dat het op een zeer radicale manier kan om de aarde terug te brengen naar een situatie die er was voordat wij begonnen aan haar destructie. De omstandigheden waarin iedereen nu verkeert en waar de grote Multinationals geen enkel antwoord hebben laat onze mega kwetsbaarheid zien”, schrijft Kees van der Hel op Facebook. (Foto Kees van der Hel)

11.12 uur
De Raad van Bestuur van ASVZ heeft een brief aan verwanten van cliënten geschreven.”Door het coronavirus leven we in een roerige tijd. De overheid en RIVM hebben scherpe maatregelen uitgegeven die ASVZ volgt. De gevolgen daarvan raken ons allemaal. U merkt in uw eigen privé situatie waarschijnlijk veel van de maatregelen. En ook uw kind of verwant die bij ons woont, onze medewerkers en vrijwilligers ervaren iedere dag de gevolgen. Bij ASVZ doen we er alles aan om het gewone leven zo veel mogelijk te blijven volgen. We zien dat medewerkers op woningen creatief zijn in het opzetten van aangepaste dagprogramma’s en dat collega’s ideeën en tips met elkaar delen. De woningen krijgen daarnaast ondersteuning van medewerkers van de dagbestedingslocaties, aangezien die nu gesloten zijn. Met elkaar zetten we de schouders eronder. De ontwikkelingen gaan snel en nieuwe maatregelen van de overheid volgen elkaar in rap tempo op. U kunt altijd bij het team op de woning terecht voor informatie over nieuwe besluiten bij ASVZ. Daarnaast vindt u op onze website ook het laatste nieuws en nieuwe besluiten rond het coronavirus. Tot slot willen we u ook veel sterkte wensen in deze soms onzekere tijd. U bent wellicht niet altijd in de gelegenheid om uw kind of verwant op te zoeken en soms gaan dingen anders dan u gewend bent. Laten we elkaar blijven ondersteunen, want samen staan we sterker!”, schrijft Raad van Bestuur van ASVZ. Opvallend dat de Raad van Bestuur niets bericht over de coronabesmetting gisteren en op welke locatie dit was.

10.58 uur
Inwoner van Sliedrecht Joke Hanselman wil dat we als dorp gaan vlaggen. “Is het misschien een idee, als heel Sliedrecht de vlag buiten zal gaan hangen als een teken van respect voor een ieder die het zwaar heeft, en ook voor allen die zich inzetten om iedereen te helpen?”, vraagt Hanselman aan Sliedrecht24. Ze heeft de Nederlandse driekleur zelf al uithangen…

09.16 uur

01.15 uur
In Sliedrecht zijn tot op dit moment GEEN officiële besmettingen met het coronavirus bekend. Dit in tegenstelling tot wat het RIVM op een kaart heeft gepubliceerd. Dat leidde tot veel vragen bij de redactie van Sliedrecht24 van lezers en kennelijk ook bij de gemeente Sliedrecht, waarom daarover niets bekend werd gemaakt. De burgemeester is goed op de hoogte en communiceerde erover…

00.47 uur
De klanten van Healthcoaching hebben een brief gehad, waarin wordt aangekondigd dat voorlopig gestopt wordt met massages. “In verband met de nabijheid bij massages is preventief werken echt niet mogelijk. Ik heb in mijn omgeving bovendien een aantal mensen met zware gezondheidsproblematiek voor wie ik het risico niet mag en wil nemen. De keuze om de massages te staken valt me erg zwaar, maar voelt en is voor nu noodzakelijk. Een aantal klanten zal dit bericht ook zwaar vallen dat realiseer ik me terdege. Het spijt me voor hen”, bericht eigenaar Mirjam Lankreijer. Voor coaching blijft de praktijk open, wel hanteert ze de twee meter zone daarbij. Ook kunnen er online coachingsgesprekken worden gevoerd. 

00.00 uur
Het laatste coronanieuws uit Sliedrecht van vrijdag 20 maart 2020 vind je hier online. Elke dag heeft Sliedrecht24 een liveblog over de coronamaatregelen in Sliedrecht.

11 gedachten over “Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht”

 1. was om 6.20 op de auto,s wachten met mensen tot supermarkt open gaat, Was er om 8 uur men raced naar de schappen. Ouderen mogen toch boodschappen doen doe aparte kassa open voor ze.

  Lees elke dag wat open of dicht is bedankt sliedrecht24.

 2. Bedankt Erik de Koning voor je bezorgdheid en we hebben zeker wel de noodzakelijke afstand tot elkaar gehouden.. Zelfs Corrie van der Hof is met haar scootmobiel vanuit Sliedrecht heen en weer getuft. Ondanks de snijdende koude oostenwind om anderen niet te besmetten net zoals de andere deelnemers individueel er naar toe zijn gegaan..

 3. We worden voor de gek gehouden door de autoriteiten in Sliedrecht. Noord Korea is er niets bij! Zijn volgens mij tientallen besmettingen binnen de Gemeente!

 4. Ik vind het niet raar dat er nog geen officiële patiënt in Sliedrecht geregistreerd staat. Huisarts komt niet langs zolang je je goed kan verwoorden door de telefoon. Pas wanneer zij telefonisch horen dat je echt zit te snakken naar adem komen ze in actie. Ikzelf zit nu al 12 dagen thuis met koorts wat de eerste dagen tussen 38,4 en 39,6 lag, kortademig, snotneus en vreselijke spierpijn. Na bellen met huisarts kreeg ik te horen dat ik een puffer op zou kunnen halen bij de apotheek want ik ben niet bekend met longproblemen en dat zou verlichting geven, voor de rest moest ik mij maar zo goed mogelijk isoleren van mijn gezin en uitzieken. Pas als ik echt enorme ademhalingsproblemen zou krijgen moest ik terug bellen. Hoge koorts hoort ten slotte bij een gewone griep (blijf me verbazen dat hij dat zo door de telefoon kon zien). Uiteindelijk gaat het sinds 3 dagen beter met hoesten en snotteren maar blijf ik nu nog steeds tussen 38 en 38,6 graden koorts houden. Maar ach we blijven wel thuis uitzieken. Alleen ben ik er zeker van dat er zoveel meer patiënten hier in Sliedrecht door de huisarts niet worden behandeld en nog geen eens onderzocht zijn of niet uitgebreid (daarmee bedoel ik getest). En ja dan kun je altijd zeggen dat er geen Corona is want wie zegt mij dat ik dus inderdaad gelukkig alleen maar influenza heb.

 5. Volgens RIVM zijn er 12 per 100.00 inwoners besmet of besmet geweest in Sliedrecht.
  Kom ik toch op 4 inwoners in Sliedrecht.

 6. Mag toch hopen dat dit en op hun Facebookpagina archief foto’s zijn van het protest bij Chemours / Dupont, anders zijn ze het (ondertussen dringende) advies van 1,5 meter afstand houden vergeten…

 7. Een vreemd verhaal.
  Is deze inwoner of inwoonster dan achteraf getest?
  Als je klachten hebt wordt je immers niet getest dan is het advies thuis blijven en uitzieken!

 8. Beste Simon

  Een winkel van 7 tot 8 voor de ouderen is een goed idee voor de vitale oudrren, maar de ouderen met zorg vanuit de wijkverpleging kunnen zo vroeg geen boodschappen. Of wil jij dat ze gaan in nachtkleding op pantoffels. De wijkzorg, die zo hard werk, beginnen om 7 uur met de benodigde zorg als aankleden, steunkousen aantekken, maar kunnen helaas niet bij iedereen om 7 uur hulp bieden. Ik zie ze hier in de wijk om 10 uur zich nog van de ene naar de andere client haasten.

  Wellicht een idee ipv commantaar leveren op de ouderen die zelf hun boodschappen halen, dat jij in je buurt rond gaat bij de ouderen om de boodschaplijstje te halen, de boodschappen te doen en bij de deur af te leveren.

 9. Lekker dan!! Besmet en hersteld!! Was het bij diegene bekend?? Of ook naderhand pas?? Dan vraag ik me af ( als diegene het niet wist ) met hoeveel mensen er contact is geweest.

 10. Persoonlijke ervaring na het lezen van de tweet van Simon Fousert over ouderen in de winkel. Komt die man van een andere planeet of zo? Ten eerste moeten die mensen ook eten. Ten tweede vaak geen auto, hamsteren met een rollator valt ook niet mee en met online winkelen hebben ze denk ik ook problemen. Zelf ben ik 61, dus zal in zijn ogen ook zachtjes aan tot de ouderen behoren. Ik ga nu denk ik ook maar hamsteren. Want als er meer van zulke figuren opstaan kan ik binnenkort geen winkel meer in

 11. Maar… Nog niet geconstateerd/getest betekend niet dat het er niet is. Ivm tekort aan testen wordt het merendeel van patiënten met klachten niet eens getest!
  En wanneer gaan bijv de voetbalkooien dicht. Nee wil de jeugd geen plezier ontnemen, maar onverantwoord is het nu wel. Hele dag tegen elkaar duwen trekken voetballen. Heel gezellig maar nu niet handig…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld