Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Ministerraad benoemt Van Hemmen tot burgemeester Hoeksche Waard

DEN HAAG / SLIEDRECHT – De Sliedrechtse burgemeester Bram van Hemmen (CDA) wordt officieel de nieuwe burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard. De ministerraad heeft vrijdag 20 maart 2020 op voorstel van minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten hem voor te dragen voor benoeming. De benoeming gaat in dinsdag 31 maart 2020.

Burgemeester Bram van Hemmen, vrijdagmiddag 20 maart 2020 bij de rivier de Merwede. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Van Hemmen (47) volgt in de gemeente Hoeksche Waard waarnemend-burgemeester Jan Pieter Lokker (CDA) op. Van Hemmen is in deze gemeente de eerste kroonbenoemde burgemeester. De gemeente Hoeksche Waard is ontstaan per 1 januari 2019 door samenvoeging van de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen.

1 gedachte over “Ministerraad benoemt Van Hemmen tot burgemeester Hoeksche Waard”

  1. Laat ik in ieder geval hier de eerste zijn, die onze burgemeester feliciteer met zijn officiële benoeming. Ik mocht dat ook al doen als – toen nog plaatsvervangend raadsvoorzitter – op het moment dat hij te horen had gekregen dat de gemeenteraad van Hoeksche Waard hem graag wilde hebben. Achter mijn woorden van toen: “Bram, het is je gegund” sta ik – ook na de raadsvergadering, van jl. dinsdag (17 maart 2020) – nog steeds.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld