Japans restaurant Oishi Fusion

Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Ook vandaag, zondag 22 maart 2020, bericht de redactie van Sliedrecht24 over de ingrijpende coronamaatregelen in Sliedrecht. Het laatste nieuws over afgelastingen, ontwikkelingen en reacties staan in het onderstaande artikel, als liveblog opgesteld. Dit artikel wordt de hele zondag aangevuld.

Nieuws melden rond corona uit Sliedrecht? Stuur een e-mail naar: info@sliedrecht24.nl

19.34 uur
Voor de horeca zijn het zware tijden. Neem nu het Japans restaurant Oishi Fusion, Stationsweg 21 – 23, waar het restaurantgedeelte dicht is vanwege de coronamaatregelen, maar de afhaal op volle toeren draait. Dagelijks geopend van: 16.30 – 21.00 uur.

19.07 uur

17.15 uur
Dominee De Boer van christelijk gereformeerde kerk Beth-El aan de Kerkbuurt heeft zondagmiddag een oproep gedaan aan jongeren. Dat gebeurde na contact met burgemeester Bram van Hemmen (CDA). Dit is brief met de oproep:

Jonge vrienden,

Vanmiddag zocht de burgemeester contact namens de lokale overheid. Via via is bekend dat vanavond verschillende vriendengroepen bij elkaar komen. Hij verzoekt jullie met klem om dit niet te doen en verwijst daarvoor naar het amber-alert van vandaag. Namens de kerkenraad onderstreep ik zijn oproep. Zoek elkaar niet op! Blijf thuis! Zoek wel de Heere! Bij Hem kan en mag je schuilen.

Ik verwacht dat we echt ernstige dingen gaan meemaken de komende weken. Sommigen van jullie ondervinden dat nu al. Ziekte, sterven, rouw, verlies van werk en inkomen, spanningen thuis en in families. Zorg daarom voor structuur in je stille tijd (Bijbellezen en gebed). Heb je het moeilijk of ben je bang, zoek contact met ouderling Voorthuizen, een van de jeugdouderlingen of met mij.

We zijn door de Heere aan elkaar gegeven om elkaar te steunen, te troosten en te helpen. Dat kan ook op afstand zonder fysiek contact.

Lees dagelijks een keer Psalm 91.

Hartelijke groet,

C.P. de Boer

16.30 uur

16.22 uur
De locatie van de voetbalkooi aan de P.C. Hooftlaan blijft een aantrekkelijke plaats om elkaar te ontmoeten. Binnen of buiten de kooi. Om dit te voorkomen, kan de gemeente Sliedrecht deze op slot doen. Zondagmiddag was dat nog niet zo. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

14.00 uur
Burgemeester Bram van Hemmen heeft contact met kerken in Sliedrecht over situatie rond corona.

12.16 uur

12.12 uur
Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) van de gemeente Sliedrecht heeft zondagmiddag gereageerd op het NL Alert: ‘houd 1,5 meter afstand’. Hij doet een oproep aan alle inwoners van Sliedrecht.

Om half twaalf is er een NL alert uitgegaan. Ga niet naar de bossen en de stranden. Ik roep een ieder op: Ga niet massaal naar buiten om te wandelen. En voor jongeren: ga niet chillen. Gisteren was het topdrukte op het strand, met alle risico’s van dien. Maar ook in de bossen, parken en speeltuinen was het druk. Houd jezelf aan de regels van 1,5 meter afstand en vermijd zoveel mogelijk contactmomenten, ook buiten. Als dat niet lukt; ga naar huis. Neem geen risico”, schrijft Van Hemmen.


Burgemeester Bram van Hemmen (CDA). Deze foto is vrijdagmiddag 20 maart 2020 gemaakt aan de rivier de Merwede. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“Voor een ieder van ons beheerst het coronavirus ons leven. Dat betekent dat we meer dan ooit aangewezen zijn op ons huis. Onze ruimte om te bewegen in het sociale leven is klein. Geen feesten, geen verjaardagen, niet chillen met vrienden, niet uit eten, niet sporten, niet naar de kerk en niet naar werk of school. Dat vraagt veel aanpassing van ons. Daarom is de verleiding groot om nu met het mooie lenteweer met z’n allen naar buiten te gaan en te wandelen in de bossen of op het strand. En met de vele mensen die dat ook doen verhogen we het risico voor onszelf en voor anderen. En daarmee zal deze lock-down mogelijk nog strenger worden en langer duren. Als u naar buiten wil om te wandelen ga dan naar een rustige plek of kies een tijdstip waarop het rustiger is. Bijvoorbeeld vroeg in de ochtend of begin van de avond. Aan jongeren: ga niet chillen met elkaar, ook als jullie groep kleiner is dan 100. Doe het niet. Het bestrijden van het coronavirus vraagt veel aandacht bij alles wat wij doen. Zorg voor jezelf en zorg voor je naasten: vermijd alle risico’s.”

11.32 uur

11.29 uur
Bescherm jezelf tegen het coronavirus. NL Alert: ‘houd anderhalve meter afstand’ #extremewaarschuwing

11.05 uur

10.50 uur
De hashtag #blijfthuis is zondagmorgen in Nederland trending topic.

10.25 uur
Een bezoek aan oma en opa is niet verstandig. En dan kan je met elkaar bellen of skypen. Of de groet brengen vanaf straat, zoals hier bij de Oosterbrug. (Foto Fenny de Munck-van den Berg)

10.23 uur
Kerken gaan inventief met het coronavirus om. Met livestreams (beeld en geluid) worden de kerkgangers bereikt, die thuis de dienst volgen. Een handje vol mensen is fysiek en op afstand van elkaar aanwezig in de kerk, zoals hier zondagmorgen in de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat / hoek Oranjestraat. (Foto livestream Peter Donk / Sliedrecht24)

10.15 uur

00.00 uur
Het laatste coronanieuws uit Sliedrecht van zaterdag 21 maart 2020 vind je hier online. Elke dag heeft Sliedrecht24 een liveblog over de coronamaatregelen in Sliedrecht.

10 gedachten over “Laatste nieuws rond coronamaatregelen in Sliedrecht”

 1. Helemaal eens met Leni Mijnster. Initiatieven als klappen en boodschappen doen voor zorgmedewerkers zijn prima en ludiek, maar dat gevlag slaat echt door. Als het corona virus verdwenen is wil ik met alle plezier de vlag ophangen

 2. Zo kennen we Cor Klop.. De betweter.
  Wanneer komt er eens een positieve bijdrage

 3. Hallo. Ik snap best dat je iets wil doen voor de mensen die zich zo ontzettend voor ons inzetten.
  Maar ik ga echt geen vlag buiten hangen.
  Een vlag staat voor mij voor feest. Koningsdag of diploma halen.
  Als op Koningsdag alle vlaggen buiten hangen heeft dat iets heel feestelijks.
  Op dit moment is er weinig feestelijks aan. De mensen moeten het liefst binnenblijven. De meeste mensen zijn toch onzeker en angstig over wat er aan de hand is en wat er nog staat te gebeuren. Daar past voor mij echt geen feestelijke vlag bij.

 4. Om het nog meer te verduidelijken, hebben wij het foto-onderschrift aangevuld.

  We kennen je verder niet, maar wel als iemand die altijd op alles, overal en op iedereen commentaar heeft. Er is niets vreemds aan om deze foto te plaatsen. Je mag nog altijd buiten komen. De burgemeester zit bovendien alleen op de bank. Het voortdurend de wijsneus uithangen, siert Cor Klop niet.

  Stop gewoon ook eens met die verwijten, hier en op onze sociale media.

 5. Pracht boodschap van de Burgemeester, en ja Cor…. ook de Burgemeester mag toch wel eventjes een frisse neus halen!(gelukkig is hij ook een mens) Graag had ik gezien dat HEEL SLIEDRECHT VLAGT ! voor allen die zich voor ons zo inzetten. En ik kan u verzekeren dat zijn er veel en veel meer dan dat u zich voor kunt stellen. Maar helaas, zie ik in Sliedrecht nog geen vlaggen 😉 Beste dorpsgenoten, toon respect voor elkaar en hou afstand en doe die boodschap alleen als het echt nodig is. Stuur een kaartje naar iemand die momenteel alleen zit, doe een mooi magazine in de brievenbus bij diegene die eenzaam is! Laat uw hart spreken, pak de telefoon en pleeg een belletje naar iemand die het nu zo nodig heeft.

 6. @SLIEDRECHT24. Dan moet je het er meteen onderzetten en niet later het artikel veranderen als je commentaar krijgt. Een foto maakt normaal gesproken deel uit van je artikel. Het blijft dus vreemd een foto te plaatsen van een burgemeester buiten op een bankje die oproept om binnen te blijven. Dat snapt iedereen (behalve Sliedrecht24 kennelijk)

 7. Ga naar huis is de boodschap, terwijl de burgemeester op de foto op een bankje aan de singel zit ……. hoe ongeloofelijk dom kan je op een situatie reageren ….. echt ongeloofelijk ……

Plaats een reactie

*=Verplicht veld