Kapvergunning aangevraagd voor acht bomen op voormalige ziekenhuislocatie

SLIEDRECHT – Voor de ontwikkeling van de voormalige ziekenhuislocatie aan de Wilhelminastraat moeten acht bomen worden gekapt. Daarvoor is deze week vergunning aangevraagd, blijft donderdag 7 november 2019 uit informatie op de gemeentepagina van de gemeente Sliedrecht. 

Een aantal inwoners uit de Wilhelminastraat betreurt de kap van volgens hen ‘gezonde, prachtige, oude bomen’. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Begin oktober 2019 uitte een bewoner op Sliedrecht24 zijn kritiek op de kap van de bomen. De ontwikkelaar reageerde toen. “In dit plan hebben wij met de landschapsarchitect gekeken hoe de bomen eventueel verplaatst zouden kunnen worden. Gezien de leeftijd van de bomen en het grote wortelstelsel is dit niet mogelijk. De bomen en struiken tussen het trafohuisje en de weg naar Waerthove kunnen met wat aanpassingen van het plan mogelijk behouden blijven. Aan de zijde van de Kerkbuurt blijft het groen in ieder geval volledig behouden en wordt dit tevens verder versterkt”, aldus ontwikkelaar Jaap Kruithof van Crossing Borders Development in oktober 2019.  

2 gedachten over “Kapvergunning aangevraagd voor acht bomen op voormalige ziekenhuislocatie”

  1. Kapvergunning kan gewoon geweigerd worden hoor. Goede reden: paniek om CO2, stikdstofverbindingen, PFAS etc. Nou, bomen halen de CO2 uit de lucht. Laten staan dus.

  2. En dan hebben we het in Sliedreht over meer groen .. hou toch op zeg,,,

    We lezen zo veel tegestrijdige berichten van de Gemeete Sliedrecht,,, waarom moeten ze weg?? er is toch altijd een plan om ze mee te nemen in de nieuwe situatie…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld