Gladheidsbestrijdingsplan ter voorbereiding op winter ligt klaar

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht bereidt zich voor op de winter en mogelijke gladde wegen. De buitendienstmedewerkers van de gemeente Sliedrecht staan tot 1 april 2020 paraat om gladheid te bestrijden, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Voor een goede uitvoering hebben we een gladheidbestrijdingsplan gemaakt, dat ter inzage ligt in de centrale hal van het gemeentekantoor en hier online.

Als het sneeuwt, maken de ambtenaren van de buitendienst de wegen sneeuwvrij met hun sneeuwschuivers. (Foto gemeente Sliedrecht)

In het plan staat hoe de gemeente de gladheid op de wegen aanpakt. Wijst de weersverwachting op gladheid? Dan strooien ze de wegen met zout. 

Zoutkisten
De gemeente Sliedrecht strooit niet alleen de doorgaande wegen, maar ook een aantal doorgaande fietsroutes. Verder plaatsen ze bij de opritten van de dijk zogenaamde zoutkisten.

Gratis strooizout
Natuurlijk kunnen we niet overal komen. Daarom vragen ze de inwoners om zelf mee te helpen door jouw stoep sneeuw- en ijsvrij te houden. Je kunt gratis strooizout ophalen bij de gemeentewerf.

1 gedachte over “Gladheidsbestrijdingsplan ter voorbereiding op winter ligt klaar”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld