Kamervragen na politiebezoek aan Jongeneel

SLIEDRECHT / DEN HAAG – De Tweede Kamerleden Louis Bontes en Joram van Klaveren van de partij ‘Voor Nederland’ hebben schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Veiligheid en Justitie, naar aanleiding van het politiebezoek aan Mark Jongeneel in Sliedrecht om uitspraken op twitter over vluchtelingen.

Sliedrecht24 berichtte eerder over deze zaak. (Foto LinkedIn Mark Jongeneel)

De Kamerleden Bontes en Van Klaveren van ‘Voor Nederland’ vragen de minister of zij van het betreffende politiebezoek aan Jongeneel op de hoogte zijn. Ook zeggen de heren benieuwd te zijn of de minister de afschuw en zorgen deelt over het feit dat de politie huisbezoeken brengt naar aanleiding van een kritische mening op twitter over asielzoekerscentra.

Intimidatie
De kamerleden willen weten of de minister inziet dat deze huisbezoeken als zeer intimiderend kunnen worden ervaren en dat dit de vrijheid van meningsuiting onder druk zet. Verder willen de twee partijleden van Voor Nederland van de minister weten wie opdracht heeft gegeven voor de huisbezoeken en of de minister maatregelen gaat nemen om dergelijke politieacties te stoppen.

4 gedachten over “Kamervragen na politiebezoek aan Jongeneel”

 1. Vooral dit stukje schaam ik me voor, zelfs collega’s uit Rotterdam lagen dubbel van de lach:

  Arabisch
  Anton van Rees (PvdA) zegt dat het ‘alleen maar goed’ is dat één en ander gemonitord wordt. ,,Als een allochtoon in het Arabisch iets getwitterd had, dan had diezelfde meneer moord en brand geschreeuwd.
  of:
  ,,We waren maandag stomverbaasd over dit bericht,” zegt VVD-burgerraadslid Sjors van Wijngaarden. ,,Deze aanpak is erg onhandig geweest. Als je als gemeente al iemand wilt aanspreken op zijn twittergedrag, doe dat dan per e-mail of bel iemand op. Dat is een stuk minder intimiderend dan dat je een politieagent langs stuurt.”

  Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/32605/Dordrecht/article/detail/4228276/2016/01/19/Sliedrechtse-politiek-verdeeld-over-politiebezoek-azc-tegenstander.dhtml

 2. En je maar voor blijven schotelen dat je inspraak en vrijheid van meningsuiting hebt!!! Het wordt al aardig islamitisch hier!!!

 3. Een volstrekt belachelijke actie uitgevoerd in opdracht van onze ‘geliefde’ burgemeester. Ga je schamen Bram!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld