Oefenpoppen voor ziekenhuis in Orăştie

SLIEDRECHT – De Stichting Stedenband Sliedrecht-Orăştie heeft maandagmiddag 18 januari 2016 in aanwezigheid van burgemeester Bram van Hemmen (CDA) een aantal gesponsorde goederen ontvangen bestemd voor het gemeentelijk ziekenhuis in Orăştie, in Roemenië. Het gaat om een reanimatiepop en intubatiepop. 

De overdracht vond plaats in de werkkamer van de eerste burger op het gemeentekantoor. Aanwezig waren vertegenwoordigers van alle betrokken stichtingen. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Stichting Kringloop Centrum Sliedrecht sponsort de intubatiepop en stichting Waerthove van de Rivas Zorgroep de reanimatiepop.

Op verzoek
Tijdens het delegatiebezoek aan het plaatselijk ziekenhuis van Orăştie in het voorjaar van 2015 door een gemêleerd gezelschap met vertegenwoordigers vanuit de zorg, het onderwijs, het jeugdwerk, de gemeente Sliedrecht en de stedenband kwam dit verzoek al ter sprake. Op verzoek van de Roemeense arts dr. Dana Ene van het gemeentelijk ziekenhuis van Orăştie ging het bestuur van de stichting Stedenband op zoek naar sponsors. 

Behoefte
Enkele jaren geleden is er al een reanimatiepop door Rotaryclub Sliedrecht geschonken, waarvan veel gebruik gemaakt wordt. Niet alleen voor scholing en training van het eigen personeel, maar ook voor medisch personeel uit de gehele regio. Een tweede reanimatiepop zou erg welkom zijn. Echter het ziekenhuis heeft momenteel het meest behoefte aan een intubatiepop. Dit is in feite een levensgroot hoofd met realistische luchtwegen, dat op een reanimatiepop geplaatst kan worden. Daarmee wordt de Resusci Anne Luchtweg Trainer bedoeld. De aanschaf van zo’n Resusci Anne Luchtweg Trainer is een behoorlijke investering en zo’n hulpmiddel is erg moeilijk om tweedehands te vinden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld