INGEZONDEN BRIEF: Milieu en gemeentelijke belastingen 2021

Ik kreeg deze week weer de jaarlijkse aanslag van de gemeentelijke belasting 2021 in de brievenbus (Afvalstoffenheffing/Rioolheffing gebruiker en eigenaar en onroerende zaakbelasting eigenaar en niet eigenaar).

Wat mij opviel dat ik dit jaar weer 68 euro meer moet gaan betalen als 2020. Dat is een verhoging van meer dan 10 procent.

De gemeente Sliedrecht heeft zijn mondvol over het milieu, wethouder Ton Spek. De presentaties die gehouden worden voor isoleren van woning e.d. door de gemeente Sliedrecht zijn zogenaamde “Acties”. Bij “Acties” denk ik dat het dan goedkoper is dan gebruikelijk. Vergeet het maar!!!!! Slechts 2 bedrijven presenteren zich. Tijdens de presentatie wordt niet verteld wat de voordelen zijn bij deze “Aktie”. Gewoon pruts werk.

Alle maatregelen die je als particulier neemt voor het milieu, het scheiden van afval, zonnepanelen, isoleren van je woning e.d., daar vind je niets van terug. De lasten worden ondanks alle maatregelen worden alleen maar duurder. Voor zonnepanelen bijvoorbeeld wordt de salderingsregeling al weer afgebouwd.

De afvalstoffenheffing is dit jaar van de gemeente Sliedrecht met 46,44 euro gestegen t.o.v. 2020. Is dit nu de beloning voor je inzet voor een beter milieu.?????

Het politieke antwoord is: “Als je niets doet, dan was de stijging veel meer geweest”. Dit antwoord horen we al jaren!!!!!!!

Ik denk ook direct aan het project in Sliedrecht “Van het gas af” en het “warmte net”. In Duitsland en België gaan ze juist weer over op gas. Snap U het nog. Europa een(1)!!!!!!

We worden door de politiek gewoon belazerd en de kosten worden alleen maar hoger en hoger.

Vriendelijke groet,
Aart van Wijngaarden

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

6 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Milieu en gemeentelijke belastingen 2021”

  1. Ik heb eens zitten kijken naar die genoemde site. Dan zie je dat Sliedrecht weliswaar 10,2% verhoging doorvoert maar totaal betaalt een huiseigenaar 740 euro per jaar. In omliggende gemeenten zoals Papendrecht is dat 760 per jaar, in Hardinxveld-Giessendam 860 euro per jaar en Molenlanden 835 euro per jaar. Dus als totaal, en daar gaat het om lijkt mij, zitten we het laagst ook al is het verhogingspercentage het hoogst. Liever 10,2% erbij dan uiteindelijk meer betalen.
    En ja, kan men het niet betalen mag ik toch aannemen dat men daar coulant mee omgaat.

    Mijn probleem is veel meer de onduidelijkheid. Uit de begroting van Sliedrecht haal ik niet veel informatie. Wees als gemeente altijd duidelijk. Overdreven gesteld kan het zomaar zijn dat we de hervormde kerk met Boerhave gebouw en LEEF met de GvP school betalen met deze verhoging. Maar misschien is het ook jeugdzorg of zo, dan weten we dat.

    Maar zeg het dan. Waar zit die verhoging precies? Ik zag dat we 70.000 euro aan communicatie uitgeven, van mij mag dat meer zijn zodat we echt op de hoogte gehouden kunnen worden.

    Ik zag ook een post van miljoenen voor ondersteuning, daar zou ik bijvoorbeeld wel een uitvergroting van willen zien. Misschien iets minder advies vragen of zo?

    Nu gaan we mopperen maar we weten niet waarom. Ik blijf herhalen: openheid, communicatie.

  2. Meer gemeenten gaan hiermee de mist in!
    Zie artikel hieronder.
    Gemeenten gebruiken huiseigenaren inderdaad om kosten te dekken o andere gebieden. Erg oneerlijk. Daarbij is de stijging in Sliedrecht nog een van de hoogste van Nederland ook! (Zie kaart)

    nu.nl/economie/6118713/lasten-voor-huizenbezitters-vallen-dit-jaar-hoger-uit-dan-eerder-gedacht.html

  3. In Belgie is het gasverbruik al jaren aan het dalen per huishouden en om Duitsland er nu bij te halen kwa gasverbruik? het zal wel beter zijn dan de steenkool die ze nu nog veel gebruiken.
    Het is net zo iets al zeggen ja maar mijn 2 vrienden stelen toch ook nog waarom mag ik het dan niet meer?.
    En buiten dat wil je denk ik ook niet dat de mensen in Groningen die rond de gaswinning leven moeten verhuizen omdat hun huis instort toch? of heb je liever dat we afhankelijk worden van Rusland?.
    En ja alles word duurder dus ook voor de gemeente om het huisvuil te verwerken dus dan gaan ze dat verhalen op de mensen die dat huisvuil veroorzaken.

  4. Ongeveer drie jaar geleden zijn we vanuit Sliedrecht verhuisd naar de gemeente Molenlanden. Onze lasten zijn in deze periode nagenoeg gelijk gebleven. Dit jaar kregen we zelfs een ‘eenmalige tegemoetkoming’ van de gemeente Molenlanden. We kregen een aftrek van €50,- van onze gemeentelijke heffingen. Dit voelt goed…als meedenken door de gemeente met onze portemonnee.
    Ik weet dat de gemeente Molenlanden, evenmin als de gemeente Sliedrecht, perfect is, maar een keer bij de buren kijken lijkt me geen gek idee.
    Financieel beleid is lastig, uiteindelijk moet er betaald worden en doen de burgers dat. Maar de verschillen per gemeente zijn aanzienlijk. Kunnen we van elkaar leren?

  5. Helemaal mee eens. Het is belachelijk hoe de Gemeente Sliedrecht de bevolking gebruikt om financiële tekorten te dichten.

    Juist in Coronatijden zijn deze stijgingen niet uit te leggen.

    Dit gaat weer tal van gezinnen in de financiële problemen brengen!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld