Ingezonden brief: Gevaarzetting

In Sliedrecht zijn we inmiddels wel gewend aan een gebrekkige ontsluiting van het dorp. Dit is historisch gegroeid en zeker niet terug te voeren op ruimtelijke factoren en/of gebrekkig inzicht. In de loop der jaren zijn immers vele en dure adviseurs ingeschakeld om het college te adviseren. De knelpunten zijn echter blijven bestaan. De oorzaken moeten dan ook worden gezocht in de uitvoering van de adviezen. Hiervoor is het college van B&W verantwoordelijk.

Afgelopen tijd zijn de inwoners geconfronteerd met een chronische verkeersophoping. Als je slechts over beperkte uitvalswegen beschikt moet je ook niet tegelijkertijd aan meerdere wegen tegelijkertijd werkzaamheden uitvoeren. Het toppunt is wel het uitvoeren van werkzaamheden op donderdag 27 oktober aan de rotonde bij Thorbeckelaan en Lijsterweg, de Stationsweg, de rotonde bij de Schapendrift, de Simon Stevinstraat en bij het Stationsplein.

Het beeld dringt zich op dat hier zuiver willekeurig wordt gehandeld. De leiding over de uitvoering van de werkzaamheden door het college van B&W is ver te zoeken. Enige vorm van coördinatie ontbreekt. Enige risicoanalyse kan niet zijn gemaakt. De gevolgen van een dergelijk beleid bij calamiteiten zijn niet te overzien. Het gevoel van onveiligheid moet kennelijk worden weggenomen door een leger van verkeersregelaars in gekleurde jasjes om het verkeer tegen te houden. Er is immers niets meer te regelen.

Bij Slydregt.NU staat veiligheid en doorstroming voorop. Beide ontbreken momenteel in Sliedrecht. Er is werk aan de winkel.

Slydregt.NU
politieke partij

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op onze website is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

13 gedachten over “Ingezonden brief: Gevaarzetting”

 1. Misschien moet het dan wel op een andere manier gebracht worden. In plaats van conclusies te trekken uit aannames misschien eens wat feiten aandragen en geen bangmakerij over onveiligheid.

 2. Een nieuwe politieke partij die verandering in het dorp wil bewerkstelligen, wordt aangevallen op een punt die gemaakt wordt door hun. Terwijl de foute planning bij de gemeente ligt.

  De oplossing is duidelijk. De gemeente moet de werkzaamheden beter spreiden over het jaar. Het verhaal van mensen dat ze er geen last van hebben, kan zo zijn. Maar dat zijn dan wel mensen die buiten de spit reizen. Want tijdens spitsuren is het een drama.

  Tevens kan een politieke partij die totaal nog geen invloed kan uitoefenen, (omdat ze nog verkozen moet worden) niets veranderen aan het beleid van de gemeente. Simpelweg omdat er geen inspraak is.

  Ze kunnen wel de knelpunten in het foute beleid aan het daglicht stellen,
  wat ze met dit bericht ook doen. Maar de mensen die bij voorbaat bevooroordeeld zijn, i.v.m. hun politieke voorkeur, willen dit niet zien.

  De kern van het verhaal is, dat er dingen in Sliedrecht niet gaan zoals ze zouden moeten gaan. Fout
  en worden overal gemaakt, maar erken dit dan en ga dan niet tegen beter weten in, gelijk op de man af het veroordelen. Want het enige middel wat Slydregt.NU nu heeft, is dit soort acties. Je hoeft het niet met hun eens te zijn. Maar je ogen sluiten voor dingen die niet goed gaan, lijk me voor niemand een vruchtbare situatie en zodoende veranderd er nooit wat. Kritiek is een goed iets. Want wie zelfreflectie heeft, kan leer trekken uit zijn eigen acties. Met het gevolg dat je in de toekomst beter handelde en het je sterker maakt als persoon en/of beleidsmedewerker.

 3. De negatieve reacties van de mensen op dit bericht snap ik niet. Het lijkt of ze liever zien dat hun dorp in de brand staat dan dat de politieke partij waar ze op stemmen het slecht gaan doen in de volgende verkiezingen.

 4. Wat ik leuk vind aan de reacties van sommigen … dat het punt, waar het om gaat niet gezien wordt of dat men het niet wil zien.
  Het gaat over een politieke partij die op wil komen voor de burgers …
  Dat er een hoop irritatie is, weet iedereen. In plaats van daar iets aan te doen, gaan we zeuren over de partij … snap het niet hoor …

 5. Kortzichtig, generaliserend en niet slimme conclusie. Mijn eerste en laatste reactie hierop.

 6. Wat een lariekoek inderdaad deze brief. Als je wilt klagen, kun je altijd wel wat vinden. Als ze de werkzaamheden na elkaar gedaan hadden, had er een ingezonden brief gestaan dat er ‘nu al zoveel weken’ aan de weg gewerkt wordt … Ik woon in hartje Sliedrecht, maar kan met enige vertraging nog alle kanten op.

 7. Altijd, schijnbaar, nuttig voor een beginnende politieke partij, een bedrijf, of een andere organisatie om aandacht te krijgen. Goed, of slecht.
  Waar Sliedrecht24 zorgvuldige berichtgeving terecht als een journalistiek dogma hanteert en zo mogelijk hoor en wederhoor toepast zonder te streven naar populairiteit, doet Slydregt.NU dat anders.
  Beter gezegd misschien: doet dat niet: “…. het beeld van willekeur, enige vorm van coördinatie ontbreekt, slechte planning, de leiding van Sliedrechts B&W is ver te zoeken enz. Het kan niet op! Hebt u al ergens navraag naar gedaan Slydregt.NU? En wat was de reactie? Zelfs niet ter zake deskundigen kunnen u toch vertellen, dat er tussen de theorie van de werkplanning en de praktijk van de uitvoering soms verschil zit. En inderdaad, dat er ook fouten gemaakt kunnen worden.
  Er is werk aan de winkel voor Slydregt.NU: meewerken aan zorgvuldige berichtgeving.
  En nee, ik ben geen betrokkene, geen ambtenaar, hooguit: mede”slachtoffer”van de genoemde situaties, en geen applausmachine voor B&W. Maar relativeer het a.u.b. een beetje en speel niet in op sentiment.

 8. DE partij voor AL uw problemen!! Wat een lariekoek. Polariserend, stigmatiserend en zo simpel als de neten. Andere woorden heb ik er niet voor. M’n eerste en enige reactie.

 9. Vanmorgen nog ambulance met gierende banden, zwaailicht en sirene. (Ik woon op de Thorbeckelaan vlak bij de bewuste rotonde). Je zult de patiënt maar zijn …

 10. Valt meer onder politieke propaganda dan ingezonden brief, al zit er wel een kern van waarheid in. Rotonde bij Leo’s Cafetaria en rotonde op Noordoost-Kwadrant gelijktijdig afsluiten is nou niet het toonbeeld van logisch denken. Daarbij ook nog eens in de avond / nacht werkzaamheden op de A15, waarbij deze ook tijdelijk enkele malen afgesloten was.
  Echter bij calamiteiten zijn er nog meer wegen die naar ons dorp leiden en dan komt juist ook de waarde van verkeersregelaars naar boven (als het goed is). Deze kunnen het verkeer dan zo laten doorstromen dat hulpdiensten er minimaal last van hebben.

 11. Helemaal mee eens, echter blijf ik het idee houden dat de verantwoordelijke ambtenaren te ver van de werkelijkheid blijven staan, en er hier uiteindelijk geen lering uit getrokken wordt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld