Gemeente verwijst naar gesprekken met provincie over bushaltes Thorbeckelaan

door Peter Donk
SLIEDRECHT – “De provincie is opdrachtgever van het openbaar vervoer. In 2022 zijn er vanuit de provincie gesprekken gevoerd met direct betrokken winkeliers en bewoners. De plannen zijn daarna aangepast. Dus direct betrokken bewoners en winkeliers zijn ervan op de hoogte. Met hun inbreng is rekening gehouden bij de bepaling van de bushalte”, schrijft de gemeente Sliedrecht maandagmiddag 13 mei 2024.

Zondag verscheen op online krant Sliedrecht24 een ingezonden brief, de brief die naar het College van B & W is gegaan, namens alle heel bezorgde winkeliers en bewoners van de Thorbeckelaan 1 t/m 21. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De gemeente vervolgt: “Een deel van de reizigers die bij deze halte instapt en uitstapt, gaat namelijk naar de winkels en horeca bij het Burgemeester Winklerplein. Het winkelgebied moet dus nog steeds goed bereikbaar zijn. Daarom willen de gemeente en provincie de R-nethaltes zo dicht mogelijk bij de rotonde realiseren. Op de plek van de nieuwe haltes verdwijnen er in totaal 12 parkeerplaatsen. Ter compensatie worden er op de plek van de bestaande haltes ter hoogte van Thorbeckelaan 25-37 en Thorbeckelaan 60-76 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd. Deze bestaande bushaltes komen namelijk te vervallen.”

Halteplaatsen
Naast de aanleg van de R-net haltes heeft de gemeente besloten om de stoep aan de zijde van de winkels te verbeteren. De gemeente legt nog eens uit waarom de haltes worden verplaatst. “De provincie Zuid-Holland en de gemeente willen zorgen voor een snellere busverbinding met Rotterdam, zodat de bus een nog beter alternatief is voor de auto. Dat doen we door het aantal bochten in de route te verminderen. De ‘omrijroute’ via het Burgemeester Winklerplein kost veel extra tijd. De omgeving van het winkelcentrum (30-km-zone) wordt verkeersveiliger als de bus een andere route volgt. De gemeente Sliedrecht heeft ruimte nodig voor onder meer extra open water bij het winkelcentrum. De planning is om de haltes in de eerste helft van 2025 aan te leggen”, aldus de gemeente Sliedrecht.

7 gedachten over “Gemeente verwijst naar gesprekken met provincie over bushaltes Thorbeckelaan”

 1. Buspassagiers kunnen dan dichter bij het BW-plein in- en uitstappen, zo wordt gesteld. De bezoekers van het rijtje winkels moeten vervolgens een stuk verder lopen. De logica ontgaat me.
  Waarom zou er geen halte -aan weerszijden- gemaakt kunnen worden tussen de Jan Steenstraat en de Simon Stevinstraat? Dat lijkt me een goedkopere oplossing dan op meer plekken aanpassingen doen.

 2. zoals ik lees verdwijnt op stappen bij bus halte winklerplein ?
  Kwam van ochtend langs de winkels/woningen zie nut er niet van in.

 3. Rene Esselink.
  Ik heb de plannen ook gezien. Heel vage tekeningen.
  Moest de bushalte ook verdwijnen op het plein om meer water aan te leggen .
  ??? Of zit ik mis.

 4. Is een Leuk antwoord alleen klopt dit niet helemaal er is namelijk nooit een terug koppeling naar de desbetreffende bewoners/winkeliers geweest.
  En nu spreek men over het verdwijnen van 12 parkeerplekken in de brief spreek u van 6 parkeer plaatsen ?
  ook zijn de kosten en vermindering van de huidige woning waarden totaal niet besproken dus gemeente doe je huiswerk en kom met een ander alternatief, want jullie zijn de gene die er groen licht voor gegeven hebben en niet de provincie ook is de afstand van het winklerplein korter via de Chr. Huygenstraat dan via de route die u nu aangeeft

 5. Dus kort gezegd wordt er weer een paar ton doorheen gejaagd voor het verplaatsen van de bushalte zodat de reiziger 12.5 meter minder hoeft te lopen naar het Winklerplein🤯🤯🤯

  Dit verhaal valt toch niet te verkopen!?!

 6. Het is toch achterlijk dat ze deze halte gaan verplaatsen?
  Ze zitten letterlijk in het centrum, en dan moet je als ouder straks nog verder lopen naar de bushalte.. belachelijk, wat doen ze nog wel goed in deze gemeente..

Plaats een reactie

*=Verplicht veld