Merwede/Multiplaat knokt zich naar winnende punt

SLIEDRECHT – Het vlaggenschip van Merwede/Multiplaat reisde zaterdagmiddag 11 mei 2024 af naar de buurgemeente, naar korfbalvereniging Vriendenschaar aan de Sluisweg in Hardinxveld Giessendam. Er mocht niet worden verloren. 

Het werd 12-12. Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag en Merwede/Multiplaat moest blij zijn met het gelijkspel. (Foto Bernadette Struik)

Het kon niet aan de lange autorit hebben gelegen, maar de start was zeer matig in dit belangrijke duel. Vreemd was dat de normaal zo betrouwbare scheidsrechter die op de wedstrijd stond, niet kwam opdagen. En dat dit pas laat bekend werd en op het laatst nog iemand van de tegenstander zijn scheidsrechters tenue moest halen om in te vallen. Erg rommelig dus en daardoor begon de wedstrijd drie kwartier later. Niet ideaal dat er een scheidsrechter is van de thuisploeg, maar de beste man floot overall zeker een prima partij.

Vizier niet op scherp
Na zes minuten stond het al 3-0 voor de thuisploeg en zij kwamen dus het beste uit de startblokken na een vreemde voorbereiding. Maar daarna kwamen de Sliedrechters op stoom. In de bezetting werden wat aanpassingen gedaan en het liep daardoor een stuk beter. Het gat bleef telkens twee toto drie punten verschil in het nadeel van Merwede/Multiplaat. Er werd voldoende door beide ploegen afgerond maar het vizier stond niet heel scherp. De rust werd bereikt met een 7-4 voorsprong voor Vriendenschaar. Als het spel van het laatste kwartier voor rust zou worden doorzetten, dan zouden er prima mogelijkheden zijn om resultaat te behalen.

Oplopen gemoederen
Direct na rust had Merwede/Multiplaat een goede fase en na elf minuten stond het al weer gelijk (8-8). De Sliedrechters kregen de kansen wel, maar het was telkens de thuisploeg die weer als eerste scoorde. Via 9-9, 10-10 en 11-11 gingen we de laatste negen minuten in. Hier en daar liepen de gemoederen soms wat hoog op, wat je vaak ziet in dit soort derby’s, maar het bleef binnen de grenzen. Meerdere aanvallen aan beide kanten leverden geen goal op totdat vier minuten voor tijd aan de achterkant van de korf Vriendenschaar scoorde. Echter stond het overall verdedigend goed aan beide kanten en was het Merwede/Multiplaat dat één minuut voor tijd via een strafworp de gelijkmaker noteerde.

Twijfelachtige worp
Een spannende laatste aanval van de thuisploeg volgde. Er werd goed en strak verdedigd door ons en de schoten met druk vielen bij hun niet er in, maar drie seconden voor tijd gaf de leidsman een zeer twijfelachtige strafworp aan Vriendenschaar. Echter na de genomen time out werd deze gemist en zo werd de eindstand 12-12. Niet veel doelpunten in een wedstrijd tussen twee ploegen, die altijd op zichzelf staat. Over twee weken is de returnwedstrijd. Dan zal er echt gewonnen moeten worden van Vriendenschaar, aanvang 16.00 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld