Lotte van Drunen wint WK-wedstrijd in Spanje

LUGO (S) / SLIEDRECHT – De Sliedrechtse motocoureur Lotte van Drunen van het De Baets MX team heeft het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 mei 2024 de vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap dames in het Spaanse Lugo weten te winnen. Van Drunen wist beide manches te winnen en vergrootte daarmee haar voorsprong in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Lotte van Drunen in actie. Het circuit van Lugo ligt in het Noord/Westen van Spanje. Het is een geweldig mooie baan maar wel moeilijk en technisch. (Foto Fullspectrum.media)

In de vrije training verkende Lotte het circuit, dat nieuw voor haar was. Al snel na de vrije training stond de kwalificatie op het programma. Verschillende keren wist ze in deze sessie een goede tijd op de klok te zetten waarmee ze de pole position wist te pakken.

Wielspin
Zaterdagmiddag viel het starthek voor de eerste manche. Omdat Lotte wielspin had op de startplaat, kwam ze niet goed weg en begon daardoor als achtste aan de wedstrijd. In een hoog tempo wist ze zich op te werken naar een tweede plaats en kwam aan het achterwiel van de leidende dame. Lotte zat er een keer naast, maar kwam er toen net niet voorbij. In de rest van de manche slaagde ze er niet meer in om een inhaalmanoeuvre te forceren en werd tweede.

Leiding
Lotte was er op gebrand om in de tweede manche een betere start te pakken. Dat lukte en ze kon op een vierde plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk in het begin wist ze door te stoten naar een tweede plaats. Op dat moment had de leidende dame al een klein gaatje weten te slaan maar Lotte reed deze dicht en wist na een aantal ronden de leiding in de wedstrijd over te nemen. Door het tempo strak te blijven houden, gaf Lotte de concurrentie geen kans meer en won de manche.

Tekst gaat verder onder foto.
 (Foto Fullspectrum.media)

Naar Duitsland
Met een 2-1 in de manches won ze de Grand Prix en heeft haar voorsprong in de tussenstand van het wereldkampioenschap verder uit weten te bouwen. In het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

1 gedachte over “Lotte van Drunen wint WK-wedstrijd in Spanje”

  1. Bravo !!! Weer een top prestatie.
    Grote klasse .
    Dit wordt de verstappen van de vrouwen motor sport.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld