INGEZONDEN BRIEF: Bezwaar bushalte

(Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Geacht college van B&W,

Wij schrijven u deze brief om onze zorgen en suggesties met betrekking tot de nieuw aan te leggen Bushalte in de Thorbeckelaan kenbaar te maken. Deze komt namelijk pal voor onze winkels en boven en naastliggende woonhuizen.

Ruim anderhalf jaar geleden hebben wij hier een brief over ontvangen vanuit de provincie/gemeente Sliedrecht. Wij hebben toen onze zorgen kenbaar gemaakt bij betrokken ambtenaar, maar vervolgens niets meer van vernomen.

Concreet:
-Wij hebben afgelopen week bericht ontvangen van de provincie dat dit plan al definitief zou zijn?
-Wij zijn hierover echter niet geïnformeerd.

Onze bezwaarpunten zijn:
-Waarom de bestaande locatie na +- 30 jaar 22 meter verplaatsen?
-De huizen waar de haltes nu zijn staan hier al lang en zijn ge – en verkocht in de wetenschap dat er een bushalte is voor de deur.
-De afstand van de huizen/winkelpanden en de stilstaande bus wordt in de nieuwe situatie een stuk kleiner aangezien de afstand tot de weg bij de huidige woningen verder van de doorgaande weg ligt dan de woningen/winkels in de nieuwe situatie.
-De nieuwe busstop voor de winkels/woningen komt pal voor de bovenwoningen 13-15-17-19-21 en dus is er inkijk van korte afstand.
-Lichtoverlast voor de bovenwoningen van 15-19 van het lichtbord van de bustijden.
-Geluid en stankoverlast door het stoppen en optrekken van de bus plus stilstaande achterliggende auto’s aangezien ze op de rijbaan stil gaan staan.
-Isolatie van woningen, wie gaat dit bekostigen?
-Het is de drukst doorgaande weg van Sliedrecht, denk aan sluipverkeer A15 en toekomstige noord-zuidverbinding vanaf de Thorbeckelaan. Denk hierbij ook vooral aan ambulance/politie/brandweer. In de bestaande situatie stopt de bus niet op de rijbaan, dus veiliger!!
-De winkelpanden worden een stuk minder waard aangezien de parkeerplaatsen voor de deur verdwijnen. Wie gaat deze inkomstenderving compenseren?
-De omzetten van de winkels zullen naar verwachting sterk afnemen i.v.m. bovenstaande.
-Waarom is voor deze optie gekozen? Aangezien de afstand tot het Winklerplein (lees centrum) kun je ook meten door de Chr. Huijgensstraat i.p.v. de S. Stevinstraat en is dan korter.
-Waar wil men alle fietsen behorende bij de bushalte plaatsen? Ook op de smalle stoep voor de winkels/woonhuizen??
-De bewoners van de huizen waar nu de huidige bushalte is, hebben parkeerplaatsen aan de achterzijde. De woningen boven en naast de winkels parkeren nu ook aan de overzijde aan de noordkant van de weg waar de nieuwe  bushalte gepland is. Waar moeten deze dan gaan parkeren?
-Bovenstaande overlast betreft hier 7 woningen en 9 winkels!!! (dit in tegenstelling tot de enkele woningen in bestaande situatie)
-Wij willen dit mondeling toe komen lichten, en verwachten dan ook dat onze gemeente Sliedrecht onze grote zorgen zeer serieus neemt en dat er iemand ter plaatse de situatie komt beoordelen i.p.v. het op papier (waarschijnlijk google maps?) te bekijken.

Namens alle heel bezorgde winkeliers en bewoners van de Thorbeckelaan 1 t/m 21,
René Esselink

Tekst gaat verder onder foto.

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

Redactie Sliedrecht24

24 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Bezwaar bushalte”

 1. Beste mevr klein ik ken u niet en ik denk zelf dat dit ook maar zo moet blijven ik begrijp u frustratie dat ik wel eens op de zoals u aangeeft voetpad geparkeerd staat ik ga proberen dit minder te doen maar waar het mij om gaat is dat mijn vrouw niet in een mini rijd maar dit terzijde ik hoop dan ook dat u nu u statement heeft duidelijk gemaakt en wij verder kunnen gaan met de kwestie waar deze brief over gaat de bushalte
  Dank u wel voor de reacties uwerzijds

 2. Ik had een reactie geplaatst omtrent de reactie van mevrouw Marjan Klein. Met de inhoud dat zij een persoonlijk parkeer probleem verward met het probleem ondernemers Thorbeckelaan.

  Jammer dat dit niet is geplaatst. Ik heb hiermee niemand gekwetst. Ook niet beledigd. Alleen gewezen dat het geplaatste stuk van deze mevrouw niets te maken had met wat er in de Thorbeckelaan gaande is.
  Het stuk van deze mevrouw geplaatst op d.d. 12 mei 2024 om 08.19 uur. Ook 12 mei om 21.45 uur is wel geplaatst zonder dat het de doelstelling van de ingezonden brief betrof. Maar een parkeerprobleem bij haar in de woonwijk. Vreemde zaak. Daar mijn laatste antwoordt naar deze dame duidelijk wel van invloed is naar de ondernemers van de Thorbeckelaan. Ook heb ik geen afwijzing via de mail gehad.

 3. Beste mevrouw Marjan Klein.
  Ik heb nog een kleine opmerking. Misschien kan u het niet helemaal volgen. Maar dit probleem treft meerdere ondernemers langs de Thorbeckelaan. Dus wat is nu uw probleem. U maakt van een persoonlijk probleem een punt. Wat helemaal niet bij de zaak past waar deze betrekking op heeft.
  Een advies; Stuur een persoonlijke brief naar Sliedrecht 24 met uw probleem. Maar maak van iets kleins geen grote berg. Dat doet de gemeente wel.
  Als gepensioneerd ondernemer steun ik de ondernemers langs de Thorbeckelaan.

 4. Herhaald verzoek aan de redactie: Plaats geen reacties die op de persoon spelen. We hebben al genoeg onenigheid en erger in onze samenleving.

 5. Dag meneer Wink, gelukkig zag ik de echtgenote van de heer Esselink in- en uitstappen bij de mini. Maar daar kan ik natuurlijk naast zitten. Waarschijnlijk heeft zij de auto geparkeerd voor iemand anders, net zoals wanneer de heer Esselink de auto daar ook vaak parkeert. Maa wellicht kan de handhaving in Sliedrecht dat een keer komen vaststellen?
  Apropos, ik heb geen hekel aan de heer Esselink, een bijzonder man met een bijzonder parkeergedrag. Misschien weet hij niet meer dat de mini voor de deur van zijn echtgenote is.

 6. Ook voor onze Herenkapsalon in de Chr. Huygensstraat zijn deze parkeerplaatsen van groot belang.

 7. Beste René.
  Volgens mij mag mevrouw Marjan Klein jou niet.
  Maar volgens mij begrijp zij ook niet dat het probleem parkeren op voetpad niets te maken heeft met het probleem aan de Thorbeckelaan ter hoogte van de winkels met aanleg op en afstap bus plateau.
  Als deze beste mevrouw probleem heeft met jou parkeren. Moet ze de stoute schoenen aantrekken, en gewoon jou daar op aanspreken. Maar waar laat zij haar hondje uit. Ruim zij ook altijd het hoopje op van haar hondje. Ook dat heeft ook niks te maken met het probleem Thorbeckelaan. Dus waar praat zij over?

 8. Beste marjan klein zoals u zelf al aangeeft er stond een mini weet niet van wie die is maar wat ik wel weet is dat als er ruimte was geweest om te parkeren dan had die mini daar ook wel gebruik van gemaakt

 9. Morgenavond is er een inspreekavond gemeente in De Lockhorst.
  U kunt kunt zich nog aanmelden via griffie gemeente Sliedrecht (tot dinsdag 14-5, 12.00 uur).
  Allerlei onderwerpen komen aan bod. Ook alle sporten.

 10. Beste Simone,
  Ik begrijp heel goed wat er speelt aan de Thorbeckelaan en de problemen, maar doelde op een woonwijk in Sliedrecht Oost waar meneer Esselinks zijn auto op de stoep parkeert. Daar loop ik meestal te wandelen met mijn hond. Ik kom niet langs een drukke Thorbeckelaan.

 11. Beste Marjan

  De parkeerplaatsen zijn daar belangrijk voor alle ondernemers.

  Dat worden megafiles elke x net na de rotonde op bus wachten, ondernemers pesten. Onveilig en onzinnig.

  Dan nog fietsers er achter langs.

  En er is weer geen burgerparticipatie geweest.

 12. Nou laten ze de bushalte maar weer bij het Rondeel zetten.Vele ouderen zouden daar heel blij mee zijn.En dan ook graag weer 1 aan de kant van de Rijnstate waar die halte altijd jaren stond.

 13. Goedenavond mijnheer Esselink. Net met mijn hond door de wijk gelopen. Zag een stuk of zes lege parkeerplaatsen. En bij u staat nu een mini op het trottoir? Uw reactie komt dus ongeloofwaardig over. Te lui om een paar meter te lopen? Zag verderop ook al een auto op de stoep staan. Bijzonder gedrag!

 14. Om te huilen , denk eens aan de ondernemers of wil je die wegpesten ivm noord zuid verbinding?? Wil je de weg gaan verbreden? De bomen kappen op de Thorbeckelaan? Wat zit er echt achter?

 15. Sliedrecht leuker kunnen we het niet maken wel veel slechter.
  En inderdaad T P heeft hier mee te maken . Zit ook in bestuur Regionaal Platform Verkeersveiligheid dubbele pet.
  En dan toestemming geven om R Net te pleasen met een onzinnig plan op een doorgaande weg half te blokkeren met bussen. Uitspaark van T P op een voorlichtings bijeenkomst. Wij bij de gemeente weten wel wat we doen .

 16. Wat ik in dit hele artikel mis is de motivatie waarom bushalte verplaatst wordt ?
  als goed heb is bushalte dichtbij genoeg voor de school gaande jeugd.

 17. Beste René.
  Om te beginnen geeft de foto van Hans v/d Aa een vertekend beeld van de situatie. De foto geeft aan dat hij aan de overzijde van jou winkelpand komt.
  Maar de les geeft aan dat wat de gemeente al heeft bekonkeld. Moeilijk is terug te draaien. Ik weet niet welke wethouder dit in zijn portefeuille heeft. Maar het is te hopen voor jullie dat deze wethouder geen Ton Spek heet. Deze wethouder is namelijk bezig heel Sliedrecht te slopen. Maar zover ik weet is dit een besluit dat genomen wordt door de provincie en de vervoerder. In dit geval e-net. Dus de gemeente heeft wel inspraak in aanleg en toewijzing halte. Maar de provincie Zuid-Holland neem het besluit.

 18. Ja, dat klopt Marjan klein.
  Ik zal wel daar moeten parkeren is namelijk geen parkeerplek meer aanwezig.
  Als ik om 8 uur ’s avonds thuis kom en voetpad is de gehele Padakker dus wat dat betreft heeft u gelijk ik en iedereen parkeer daar op het voetpad maar dit terzijde.

 19. Bij mijn in de straat is het veel erger en daar is geen bushalte dat is een 30 km zone en iedereen rijdt te hard, er zitten 2 scholen en dat geeft nog meer overlast qua verkeer.

 20. Terechte zorgen bij de winkeliers en bewoners naar mijn mening.
  Sliedrecht wordt niet met verstand ingericht.
  Problemen die er zijn, worden ook niet opgelost. Het stapelt zich alleen maar op.

 21. Is dat diezelfde meneer die zijn auto altijd op het het voetpad voor zijn woning parkeert aan de Padakker? Laat hij dan ook iets doen aan die overlast!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld