Sliedrecht kansloos tegen sterk SHO

door Joop Hartog
SLIEDRECHT – Tegen de nummer twee van de ranglijst SHO, dat zich klaarmaakt voor de nacompetitie voor promotie, had Sliedrecht het zaterdag 11 mei 2024 op eigen veld erg moeilijk. Het sterk spelende SHO gaf Sliedrecht weinig ruimte en wist met 0-3 te winnen, een zege die pas in de laatste tien minuten echt gestalte kreeg.

Juthlen Castillo wringt zich tussen twee tegenstanders door. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Het goudhaantje deze middag was SHO-spits Tim de Pender die alle doelpunten voor zijn rekening nam en in de slotminuten een publiekswissel kreeg van trainer Hans Maus. Al na ruim tien minuten kreeg de Pender plotseling de bal voor zijn voeten in het vijfmeter gebied en scoorde gemakkelijk 0-1. Daarna ontspon zich een wedstrijd waarbij de gasten de lakens uitdeelden. Sliedrecht kwam tegen de dynamisch spelende tegenstander waar constant alle spelers in beweging waren, moeilijk tot aanvallen toe.

Schade beperken
Er ontstonden daardoor regelmatig kansjes om de score op te voeren, maar doelman Jasper Sprong wist met enkele goede reddingen de schade te beperken. Toch liet Sliedrecht zo nu en dan zien dat het meer wilde dan verdedigen. Een schot vanaf de 16-meterlijn van Mike van Kraay belandde op de paal en ook een mooie omhaal van Marciano Simonis ketste via de binnenkant van de paal het veld weer in. Heel nuchter opgeteld had de stand bij rust evengoed 2-2 kunnen zijn.

Op de lat
In de beginfase van de tweede helft was de wedstrijd beter in balans dan voor de pauze. Het spel speelde zich meer af op het middenveld. Na een uur spelen kwam Sliedrecht goed weg toen Kevin Angel Queijo een vrije trap op de lat schoot. Dit was tevens het begin van een periode waarin SHO weer meer druk ging zetten op de Sliedrecht helft. Toch hield Sliedrecht aardig stand maar kon aanvallend niet voldoende mankracht voorin krijgen om ook gevaarlijk te worden.

Slordig balverlies
Circa tien minuten voor tijd was daar weer Tim de Pender die een voorzet (te) gemakkelijk vrij kon inkoppen (0-2). Sliedrecht leek gebroken en een minuut later volleerde opnieuw de Pender 0-3 binnen na slordig balverlies op het middenveld. Sliedrecht perste er nog een slotoffensief(je) uit en kreeg nog twee goede kansen. Eerst ging een harde schuiver van Ricky Bronwasser net naast het doel en even later kwam Benjamin Meijdam alleen voor keeper Steehouwer, maar de goalie redde zijn team bekwaam.

Wonder gebeuren
Zaterdag 18 mei 2024 staat er weer een streekderby op het programma als Nieuw Lekkerland op bezoek komt en er zeker alles aan zal doen om een overwinning te bemachtigen, want voor de ‘groenen’ moet een wonder gebeuren om de nacompetitie te ontlopen, aanvang 14.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld