Oude traditie in nieuw jasje; Sliedrechtse Sportdag wordt Sliedrechtse Olympiade

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Voor de eerste keer begint maandag 13 mei 2024 de Sliedrechtse Olympiade op het sportpark van atletiekvereniging Papendrecht Sliedrecht Samen Atletiek (AV Passaat) aan Andoornlaan 38 in Papendrecht. Een sportevenement voor alle basisschoolleerlingen in het dorp, dat tot en met vrijdag 17 mei 2024 duurt. Het is de bedoeling  om dit evenement om de vier jaar te organiseren en uit te laten voeren door een professionele partij. Wethouder Cees Paas (SGP-ChristenUnie) van Onderwijs verricht maandag om 08.30 uur de opening. 

Locatie is AV Passaat in Papendrecht. Alle basisscholen in Sliedrecht hebben de handen ineen geslagen en samen met haar partners een geweldige week georganiseerd. (Stockfoto)

Alle leerlingen van groep 4 t/m 8 zullen veilig per bus vervoerd worden naar de atletiekvereniging Passaat. Belangstellende zijn welkom om de leerlingen aan te moedigen.

Clusters
Alle (speciale) basisscholen doen mee aan de Sliedrechtse Olympiade. Het traject omvat twee clusters.
• Cluster 1 (groep 1 t/m 3):
Alle groepen 1 t/m 3 hebben een sport en spel dagdeel op hun eigen school (lees: schoolplein) zelf.
– De sport en spel ochtend/middag bestaat uit voornamelijk leuke, intensieve en makkelijk te begrijpen spelletjes. Dit geheel staat onder deskundige leiding van sportdocenten en leerlingen van het Grienden College.

• Cluster 2 (groep 4 t/m 8):
Alle groepen 4 t/m 8 hebben een atletiek meerkamp bij AV Passaat. Daar zullen zij een dagdeel atletiekonderdelen oefenen en een aantal daarvan wordt gejureerd.

De Olympiade bestaat uit 60 meter sprint, 400 meter hardlopen, verspringen, vortex werpen, fietsband slingeren, stormbaan/springkussen estafette. Iedere school sport een dagdeel in deze week. Dat kan dus een ochtend of middag zijn. 

Prijzen
Aan het einde van de week worden er winnaars uitgeroepen per klas en de beste leerling per school. Er wordt op een dusdanige manier een puntentelling bijgehouden zodat iedere leerling kans maakt op de titel: “Beste atleet van de school” en zelfs “Beste atleet van Sliedrecht. Elke leerling krijgt een oorkonde met zijn/haar prestaties erop vermeld (leerling niveau). Elke klas heeft een winnaar op basis van goud, zilver en brons gemeten over de gemiddelde score van alle onderdelen (klasniveau). De winnaar van de school krijgt een beker (schoolniveau). De winnaars van de desbetreffende scholen worden gehuldigd op ‘het stadhuis’ (stadniveau). 

10 gedachten over “Oude traditie in nieuw jasje; Sliedrechtse Sportdag wordt Sliedrechtse Olympiade”

 1. Doen dan ook alle Sliedrechtse basisscholen scholen mee ?
  En gaan dan ook alle opa’s ,oma’s,moeders en vaders kijken?

 2. De kinderen zullen zeker een leuke dag hebben, het schoot bij mij verkeerd omdat de wethouder het ook prima vind om de inwoners van Sliedrecht maar in Papendrecht te gaan laten zwemmen.

  Ik zou wel graag horen van de gemeente Sliedrecht waar Knots gehouden gaat worden in de toekomst.

 3. De bekende criticasters ten spijt; leuk dat dit georganiseerd wordt! Kan dan ook niet anders of heel veel kinderen en aanhang gaan hier een geweldige dag aan beleven!

 4. Beste Kees Boer,
  Aangezien wij best veel raakvlakken hebben zou ik best is een persoonlijk gesprek met u willen hebben.
  U kunt mij via Peter Donk van Sl24 een bericht sturen.
  Groetjes,
  Annemiek

 5. Helemaal met u eens heer de Boer.
  @ mevrouw de Groot er wordt ook Olympiade op school gehouden voor de aller kleinste, dus opa’ & oma ’s kunnen hier in Sldrecht ook komen kijken, tip niet gelijk op alles negatief reactie de lucht in gooien.

 6. Vandaag ben ik toch heel veel opa en oma tegengekomen op de fiets. Of wandelend.
  Er heerst toch beweegarmoede Simone? Juist zo een leuk bericht op deze site, en dan toch weer onze 2 notoire zwart kijkers die erover gaan zeuren.
  Echt stuitend!!!!
  Gelukkig zullen er honderden kinderen een hele leuke dag hebben en misschien levert het AV PASSAAT nog een paar nieuwe leden op.

 7. Het wordt steeds gekker hier. Leuk dat de opa’s en oma’s weer niet volgens stomp principe even kunnen langswandelen of fietsen.

 8. Av passaat is bijna Sliedrecht!
  En een samensmelting van Papendrecht en Sliedrecht atletiek.

  Je kan ook op alles zeuren. Lijkt me niet goed voor je hart!

 9. “Uit laten voeren door een professionele partij” , de kinderen worden vervoerd met bussen?
  Cees Paas, ga jij dit uit eigen zak betalen?
  Wie heeft dit idiote plan verzonnen?
  Waarom laten we de sportdag voor de kinderen niet gewoon in Sliedrecht, kunnen ze lekker op de fiets.
  Er zijn hier zat sportverenigingen en grasvelden.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld