Japans restaurant Oishi Fusion

Gemeente Sliedrecht wil camera’s op alle treinstations

SLIEDRECHT – Sliedrecht is de enige gemeente langs de MerwedeLingeLijn, die niet op alle treinstations camera’s heeft hangen, maar daar komt volgens het College van B & W verandering in. De gemeente zegt een alibi te hebben, maar dat er ‘een afspraak’ ligt. Dat blijkt uit beantwoording van vragen van Slydregt.NU over een mishandeling bij Stationsplein, waarover Sliedrecht24 berichtte.

De gemeente is verantwoordelijk voor camera’s bij de stations. De politie en Merwedelingelijn stellen cameratoezicht bijzonder op prijs. Opgenomen beelden kunnen in sommige gevallen bijdragen aan de opsporing van een verdachte. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Het college zegt voor cameratoezicht te zijn. Op de vraag over camera’s schrijft het college aan fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU): “Op station Sliedrecht Baanhoek hangen wel camera’s. Voor station Sliedrecht geldt dat er een afspraak ligt om ook daar camera’s op te hangen. De gemeentes langs de Merwede-Lingelijn hebben  om alle stations van camera’s te voorzien. In Sliedrecht is dit nog niet gebeurd, omdat de herinrichting van de stationsomgeving nog niet geheel is afgerond.” Waneer dit is afgerond of wanneer de camera’s worden opgehangen, dat meldt de gemeente Sliedrecht niet.

Ontoelaatbaar
Op de mishandeling van de jongeman reageert de gemeente Sliedrecht nauwelijks. Aan Jongeneel schrijft het college dat het op de hoogte was (via Sliedrecht24? – red.) van de mishandeling. Het college bericht verder: “Zinloos geweld is ontoelaatbaar.” De gemeente Sliedrecht  bemoeit zich verder niet met de gepleegde mishandeling. “Strafrecht is een zaak van de politie en het Openbaar Ministerie. Hierover kan de gemeente geen uitspraken doen”, aldus het college. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld