Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Slydregt.NU stelt vragen aan college na ernstige mishandeling bij station

SLIEDRECHT – De ernstige mishandeling van een jongeman (19) bij station Sliedrecht is voor de lokale partij Slydregt.NU aanleiding om vragen te stellen aan het College van B & W. Sliedrecht24 berichtte donderdag 29 augustus 2019 over dit incident. Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) wil onder meer weten hoe het staat met het cameratoezicht bij de treinstations Sliedrecht en Sliedrecht-Baanhoek.

Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) wil weten hoe het staat met camera’s op de treinstations in Sliedrecht, gemaakte opnamen en of de verdachten zijn opgespoord of kunnen worden opgespoord. (Foto gemeente Sliedrecht)

Jongeneel wil van het college weten of het op de hoogte van het bericht op Sliedrecht24. “Hoe beoordeelt u deze zware mishandeling door Marokkaanse “jongeren’’ bij station Sliedrecht, omdat de voetganger de Marokkaanse scooterrijder geen voorrang verleent bij het zebrapad?”, vraagt Jongeneel

Camera’s
Hij wil ook weten of er camera’s bij de treinstations in Sliedrecht hangen. “Zodat deze daders kunnen worden opgespoord? Zo ja, zijn de beelden aan de politie overgedragen? Zo niet, waarom zijn de beelden niet overgedragen aan de politie? Zo niet, waarom heeft de gemeente Sliedrecht ervoor gekozen om geen camera’s op te hangen bij Station Sliedrecht en Station Baanhoek?”, aldus Jongeneel. Hij twijfelt bij de vraagstellingen of dat zo is. “Bent u met mij van mening dat er cameratoezicht moet komen op alle treinstations in Sliedrecht?”, schrijft Jongeneel, die ook wil weten wat de wijkagent / Politie Rotterdam tot nu toe heeft gedaan om de verdachten te vinden. 

4 gedachten over “Slydregt.NU stelt vragen aan college na ernstige mishandeling bij station”

  1. Ja, nog meer cameras. En dan gebeurt het ergens waar nog geen cameras hangen en dan komen daar ook cameras ad infinitum. Er gebeurt wel eens, niet vaak, iets vervelends. So be it.

  2. Héél goed van Slydregt.NU.
    Was er wel volop politie??
    Ik dacht dat Marokanen gelijke rechten willen? Met 15 man 1 persoon in elkaar slaan! Dat zijn geen gelijke rechten hoor!
    Eigenlijk moeten ze zichzelf aan gaan geven. Stoppen met laf gedrag! Maar goed dat politiek Sliedrecht dit ook niet zomaar voorbij laat gaan! Schandalig wat er gebeurd is.

  3. Marokkaanse scooterrijder? Ik lees in het eerste bericht dat de “Marokkaanse” jongeman zich verplaatste op een fiets ( interessant om te weten hoelang iemand “Marokkaan” blijft, soms zijn dit soort jongeren al derde generatie hier woonachtig en worden in Marokko niet gezien als Marokkaan maar als “buitenlander”). Over cameratoezicht gesproken, er zullen ongetwijfeld mensen zijn die op de routes richting de buurgemeenten een camera hebben hangen. Gelet op de verwondingen van het slachtoffer zou het best even de moeite zijn om nog eens te kijken wie er afgelopen nacht langs je huis zijn gekomen mocht je zo’n camera hebben. Ben benieuwd hoelang het dan duurt voordat we dan “beeld’ hebben bij de daders. Sowieso, met 15 man tegen 1, dat is heel sneu. En dan bedoel ik in dit geval sneu voor de daders.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld