Gemeente maakt excuses en geeft uitleg over schets(en) aan v.v. Sliedrecht

SLIEDRECHT – Het lijkt erop dat de communicatie tussen v.v. Sliedrecht en de gemeente Sliedrecht over Sliedrecht Buiten elkaar heeft gekruist of nog meer dat de gemeente mogelijk laat heeft gereageerd op een eerdere brief van de voetbalclub naar het bestuur van de voetbalvereniging. De gemeente Sliedrecht vindt beantwoording binnen veertien dagen normaal. 

Wethouder Ed Goverde (PvdA) van Grondbeleid. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Na een brief van maandag 8 november 2021 en een brief van maandag 22 november 2021 van het bestuur van v.v. Sliedrecht reageert de gemeente Sliedrecht dezelfde maandag 22 november 2021 naar de club. Daarin maakt de gemeente excuses aan de club voor vertraagde werkzaamheden en geeft uitleg over een kennelijk steeds gewijzigde schets. De brief is een reactie op de brief van maandag 8 november 2021. Juist dinsdagavond 23 november 2021 praat de gemeenteraad oordeelsvormend over de plannen voor Sliedrecht Buiten, waar het college voorstelt om v.v. Sliedrecht en tennisvereniging SLTC heen te verplaatsen. Op de avond komt ook een inspreker van v.v. Sliedrecht. 

Gebouw
In de brief van maandag 22 november 2021 gericht aan het bestuur van v.v. Sliedrecht verwijst de gemeente terug naar ontvangst van de brief van maandag 8 november 2021 met opmerkingen en verzoeken. Wethouder Ed Goverde (PvdA) van Grondbeleid schrijft dat hij graag met v.v. Sliedrecht en de tennisvereniging nader in gesprek wil over de aanpassingen van de kaders. “De ideeën die de gemeente heeft m.b.t. het ontsluiten van het sportpark voor (met name) fietsers, hebben wij graag ruim voor dit gesprek in ons bezit, scheef v.v. Sliedrecht. Goverde: De schetssessie is bedoeld om de ideeën van de gemeente aan de hand van het kaartmateriaal verder toe te lichten en daarover met elkaar in gesprek te gaan.” In het voorstel naar de raad wordt volgens v.v. Sliedrecht gesproken over een ‘multifunctioneel’ clubgebouw. Ze wilden weten wat daarmee wordt bedoeld. Goverde reageert maandag 22 november 2021 in de brief: “Hiermee wordt bedoeld dat het een wens van het college is om te stimuleren dat er meerdere sportfuncties onder één dak komen. Voor bepaalde ruimtes zoals kleedkamers zou dubbelgebruik tot de mogelijkheden kunnen behoren. Of denk bijvoorbeeld aan één parkeerterrein in plaats van aparte parkeerterreinen.”

Verantwoording schetsen
Over de eerste schetsontwerpen reageert Goverde ook. “Het klopt dat het ontwerp op een aantal punten (flink) afwijkt van de eerdere schetssessie. Tegelijkertijd is juist wel gebruik gemaakt van de input van de eerder besproken schetssessie om tot dit ontwerp te komen. Het is gebleken dat niet alle zaken zoals die toen grofweg geschetst zijn, daadwerkelijk haalbaar zijn. Deze schets is daarom een vervolg dat verder bouwt op zoveel mogelijk uitgangspunten en wensen uit de vorige sessie, terwijl er rekening wordt gehouden met de uitvoerbaarheid en andere aandachtspunten die ook een rol spelen. Daar geven we tijdens de schetssessie graag meer toelichting op. De huidige schets is niet definitief; het is de basis van het gesprek”, aldus Goverde, die zegt dat de plaats waar SLTC moet komen ‘nog slechts een concept’ is.

Asfalt
Ten aanzien van de door v.v. Sliedrecht gevraagde gemeentelijke bijdrage voor werkzaamheden aan het asfalt maakt Goverde in de brief van maandag 22 november 2021 excuses. Goverde schrijft: “Het klopt dat de afhandeling van dit verzoek helaas wat meer tijd vraagt. Daarvoor excuses.” Het college is voornemens om op 30 november een besluit te nemen over deze forse kostenpost schrijft de gemeente. Goverde vergist zich mogelijk in de datum, want de besluitvormende vergadering is dinsdag 14 december 2021. “Wij zetten graag mét u stappen naar een mooi sportpark. Tijdens de schetssessie geven we graag een toelichting op de vragen en punten die u genoemd heeft”, stelt Goverde. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld