Goverde bericht raad over ‘brief v.v. Sliedrecht’ en principeakkoord grondruil

SLIEDRECHT – Verschillende politieke partijen moeten mogelijk hun woordvoering voor dinsdagavond 23 november 2021 in de gemeenteraad bijstellen over Sliedrecht Buiten, want dinsdagmiddag bericht wethouder Ed Goverde (PvdA) van Grondzaken over ‘de brief aan v.v. Sliedrecht’ en over een principeakkoord met ABB over de grond in Sliedrecht-Noord.

Polder Sliedrecht-Noord. Komende maand wordt besloten over de toekomst van het gebied. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Goverde: “Allereerst hebben we vernomen dat het bestuur van V.V. Sliedrecht u op 22 november 2021 een brief heeft gestuurd. Gezien de inhoud daarvan constateren we dat er wat correspondentie tussen het bestuur van v.v.. Sliedrecht en de gemeente langs elkaar heen is gelopen. Het bestuur heeft namelijk voorafgaand aan de brief die zij aan de gemeenteraad gestuurd hebben, van het college een brief ontvangen.” Deze brief is echter niet voorafgaand gestuurd, want staat op datum van maandag 22 november 2021.

Grondruil
Afgelopen dagen is de gemeente Sliedrecht een principeakkoord overeengekomen met projectontwikkelaar ABB over een grondruil. De grond in Sliedrecht-Noord (binnen plan Sliedrecht Buiten) kocht ABB eerder van o.a. agrarisch ondernemer Piet Smits. “Dat betekent dat de gemeente circa 4,2 ha grond verwerft voor de ontwikkeling van Sliedrecht Buiten. Daarvoor ruilt de gemeente circa 3,1 ha grond in. De overeenkomst is geformuleerd onder voorbehoud besluitvorming college en gemeenteraad om de kaders voor de horizontale variant en benodigde kredieten vast te stellen”, bericht Goverde dinsdagmiddag in een College Informatiebrief. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld