Oishi Fusion

Gemeente krijgt veel minder klachten over hondenpoep

SLIEDRECHT – Geruime tijd is de hondenpoepzuiger, bij de buitendienst de ‘HPZ’ genoemd, in gebruik en toch wel met succes. Nu de sneeuw langzaam aan wegsmelt, komen de drollen mogelijk weer voor de dag en is er werk aan de winkel. Er zijn nog altijd hondeneigenaren, die de poep van hun huisdier tenslotte niet opruimen. Er wordt overigens minder geklaagd over hondenpoep.

De ‘HPZ’ bewijst wel zijn dienst. Wekelijks is het apparaat in gebruik. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“In de sneeuw is het apparaat lastiger in te zetten en wordt pijnlijk zichtbaar dat veel drollen nog steeds niet opgeruimd worden door ‘de baasjes’. Dus we doen ons best om overlast te voorkomen. We kunnen niet elke dag overal zijn. En het blijft natuurlijk de verantwoordelijkheid van de hondenbezitters”, reageert wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte.

Aanschaf
De raad besloot in april 2019 tot aanschaf van de hondenpoepzuiger. VVD en D66 stemden toen tegen het kopen van het apparaat. Een maand daarvoor vroeg het college een bedrag van € 40.000,– voor de aanschaf. Begin december 2019 werd de hondenpoepzuiger aan de gemeente Sliedrecht geleverd.

5 gedachten over “Gemeente krijgt veel minder klachten over hondenpoep”

 1. Laat VVD en D66 maar lekker uitglijden over de hondenpoep.
  Goede actie van deze partijen voor de verkiezingen. Dus pas je stemgedrag aan!!!!!!¥

 2. Hier in het parkje bij de wilhelminastraat loop je van drol naar drol vooral nu met die smeltende sneeuw te smerig voor woorden .

 3. Beste Janny ,
  Ik ben het helemaal met je eens.
  We missen alleen de kots nog van mensen die stomdronken zijn geweest .
  En ook de flessen drank die overal kapot worden gegooid.
  Gemeente kom eens keer kijken na het weekeind in de buurt van de Schalm of
  op de dijk .
  Als trotse eigenaresse van een geweldige hond kan ik zeggen dat de poep van mijn hond netjes wordt opgeruimd.
  En helaas doet niet iedereen dit.
  De tijd dat we iets van straat op kunnen eten is verleden tijd.

 4. Hondenpoep op straat en op plaatsen waar kinderen spelen is inderdaad niet fris en het is idd fijn dat de hondenpoepzuiger in actie kan komen. Maar misschien moeten we ons eens wat meer druk gaan maken over alle andere troep die nu ook weer tevoorschijn komt, om met name alle mondkapjes, afval van fast food en andere troep die nog jaren en jaren nodig hebben om te verdwijnen. Waar straks weer vogels in stikken verstrikt in raken of gebruiken voor de nestjes. Iedereen maakt zich druk over hondenpoep, laat liggen dit kan goed gebruikt worden door bepaalde personen op sliedrecht 24 om mee naar elkaar te gooien.

 5. De hondenpoepzuiger blijkt hard nodig. Idd nu met de sneeuw zie je de drolletjes of hopen van de hond heel goed liggen. Vroeger liet ik mijn kinderen gewoon een gevallen snoepje gewoon opeten maar in de sneeuw zie je pas hoeveel hondenpies er overal ligt en snap ik de huidige moeders wel die zeggen: niet van de straat eten wat er op gevallen is. Dus die hondenpoepzuiger is fantastisch en zou er piessproeier aan mogen zitten. En nu snel warm water regenen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld