Geen vlag, maar ‘pop’ geplaatst als uiting van protest

SLIEDRECHT – Voor veel boeren is het inmiddels geen vijf voor twaalf, maar vijf over twaalf. Overleg tussen de boeren en de gemeente Sliedrecht is er niet, hun protestvlaggen zijn door de gemeente verwijderd en de gemeente heeft een schadelijst opgemaakt. Veel lokale synergie is er niet en dat heeft mogelijk geleid tot een nieuwe protestuiting.

Op het bord bij deze ‘pop’ staat: ‘Het is 5 over 12’ (klok met wijzers). De ‘pop’ hangt tegen een lantaarnpaal op de Rembrandtlaan bij het Burgemeester Winklerplein. Ook aan de Merwestraat staat een soortgelijk ‘pop’. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In het landelijk overleg tussen de rijksoverheid en de agrarische sector over de stikstofproblematiek wordt vooralsnog geen vooruitgang geboekt. De boeren blijven daarom protesteren. Wie de ‘pop’ heeft geplaatst, is niet bekend.

10 gedachten over “Geen vlag, maar ‘pop’ geplaatst als uiting van protest”

 1. Berichtgeving van Sliedrecht 24 is wel éénzijdig. Als gemeld wordt dat er geen overleg is tussen boeren en gemeente, geef dan ook de reden waarom aan. Dat zou duidelijke journalastiek zijn.

 2. Van mij mag de pop blijven natuurlijk want het betreft een ludieke en sympathieke actie!
  Maar @Joop Labee: Wordt het niet eens tijd dat je een andere woonplaats gaat zoeken met je immer zure opmerkingen over je eigen woonplek en je eigen medebewoners? Denk je nu echt dat het woongenot verhoogd wordt voor jezelf en anderen als je zo in het leven staat en dat op deze manier uit? Laat de volgende keer een positief geluid horen! Bedankt alvast namens je mede-inwoners van ons dorp waarin best wat dingen misgaan maar heel veel goed gaat!

 3. De pop is verdwenen. Wie heeft hem weg gehaald?
  Ook dit gaat in Sliedrecht te ver denk ik.
  Wat een preuts dorp is dit, zeg.
  Wordt tijd dat mensen de harde werkelijkheid gaan zien in dit dorp.

 4. Dus overleg is er niet. Wij vinden het ook fijn als mensen contact onderhouden. Maar dat zijn nog geen overleggen. Als er overleg was, dan was er misschien wel een demonstratierecht lokaal overeengekomen.

 5. Twee citaten uit berichten van Sliedrecht24:
  8 aug: “Overleg tussen de boeren en de gemeente Sliedrecht is er niet”
  3 aug: “De gemeente Sliedrecht heeft de boeren in de gemeente uitgenodigd voor een gesprek. Daaraan hadden zij geen behoefte, maar zij gaven wel aan het prettig te vinden dat de gemeente het contact onderhoudt.”

  Dit voor de volledige beeldvorming.

 6. De schade opnemen van het boerenprotest en op die enkele boer proberen te verhalen is makelijker en klinkt heldhaftig maar de schade opnemen die de jeugd veroorzaakt lees ik niets over en ook niet dat er eens een keer opgrtreden gaat worden en de schade verhaald wordt. Nee dat is te moeilijk er is meer jeugd dan boeren in Sliedrecht. En daarbij wie zegt dat de boeren het gedaan hebben zijn er bewijzen voor. Er zijn ook burgers die de boeren van de regen in de drup helpen. Is er bewijs dat boeren die pop hebben opgeha gen?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld