Omgekeerde vlaggen vanwege boerenprotest uit lantaarnpalen verwijderd

SLIEDRECHT – In Sliedrecht zijn vrijdag 29 juli 2022 alle Nederlandse vlaggen uit de lantaarnpalen verwijderd. De omgekeerde vlag, als teken van nood en het symbool geworden van de boerenprotesten tegen het stikstofbeleid, waren opgehangen vanwege het protest van de agrarische sectoren. Toeval is dat dit is gebeurd tijdens het loco-burgemeesterschap van wethouder Cees Paas (SGP-ChristenUnie). 

De omgeving van het Burgemeester Winklerplein. De vlaggen zijn sinds vrijdag weggehaald. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het gaat om vlaggen die onder meer hingen bij rotondes in het dorp en nabij het Burgemeester Winklerplein.

‘Weg kwijt’
De fractie van SGP-ChristenUnie Sliedrecht riep half juli 2022 het College van B & W op om handhavend op te treden tegen naar wat de partijen noemen ‘protest’ vlaggen in de openbare ruimte. De fractie kwam met een statement voor wat betreft de boerenprotesten en de gerelateerde acties in het dorp. Lokale politieke partij Slydregt.NU vond dat de fractie van SGP-ChristenUnie ‘de weg kwijt was‘.

Reactie
De gemeente Sliedrecht heeft vooraf geen mededelingen gedaan over het verwijderen van de vlaggen. Online Krant Sliedrecht24 vroeg de gemeente vrijdagavond om een reactie. “Zelfde reden als vorige keer”, is de korte reactie van communicatie van de gemeente Sliedrecht. Deze reactie, van half juli 2022, sluit echter niet aan op de vorige. Toen zag de gemeente de omgekeerde vlaggen als ‘een vreedzaam protest‘ en bleven de vlaggen hangen.

Dit was het beeld donderdagavond 28 juli 2022 in de omgeving van het Burgemeester Winkelplein. (Foto onder Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

13 gedachten over “Omgekeerde vlaggen vanwege boerenprotest uit lantaarnpalen verwijderd”

 1. ik sta volledig achter de boeren ja.de burgemeester en CU CDA SGP VVD moeten het belang dienen voor de bewoners van Sliedrecht o.a weg met de voetselbank.voldoende geld voor de minima.verhoging van pensioenen en uitkeringen gewoon je bezig houden met het belang van u eigen inwoners ja.en niet bezig zijn met de omgekeerde vlaggen.jully hebben toch wel wat beters te doen.dan u bezig te houden met flauwekul .

 2. Ik ben het met Pieter de Bruin eens. Het gedrag van angsthazen. Als je waarnemend burgemeester ben, is het de taak om de orde te handhaven en niet je eigen politieke visie door te drukken, omdat partijgenoor Kippel er iets over gezegd had. Mark Jongeneel had er al eerder iets over gezegd en ook daar sta ik achter.

 3. Als je niet snapt waarom de vlag andersom hangt en de boeren zich bedreigd voelen LEES dan eens de uitspraak van de rechter van 2 aug over het circuit van Zandvoort ,dan kom je erachter dat het grote geld en het koningshuis hier de boel beheersen ,en dat dit word gesteund door DEZE regering van VVD en D66 met Rutte en Kaag! Wat een onrecht !

 4. Niets kleinzielig dus, gewoon niet de bedoeling om ze op te hangen op deze plekken. Geen zwaar vergrijp overigens maar wel tijd dat ze weer verwijderd worden.
  Het is natuurlijk ook niet snel goed: Als de gemeente niets doet, wordt ze slap genoemd. Als ze wel maatregelen neemt dan is het betuttelend….. Snappie dat het niet snel goed is?

 5. Als je reclame wilt maken voor een evenement, een campagne wilt voeren of een deurcollecte wilt houden wordt verlangd dat je voor het neerzetten van driehoeksborden of het ophangen van een spandoek een vergunning aanvraagt. Dat dat hier niet gebeurd is snap ik maar het is gewoon een kwestie van gelijke behandeling: voor het ophangen van actievlaggen moet je een vergunning vragen. En als je die krijgt mag zo’n bord of spandoek er een bepaalde (korte) tijd hangen. Voor de protestvlaggen is die termijn allang overschreden. Niks mis mee om ze weg te halen.

 6. Jammer, dit is een vriendelijke actie, kleinzerig gedrag van onze gemeente

 7. Was te verwachten van de persoon die dit geregeld heeft.
  Zeker gezien het eerdere commentaar.
  En als de kat van huis is ( Jan de Vries ) dan dansen de muizen en nemen ze hun kans waar.

 8. Goed gehandeld, ziet er weer netjes uit.
  En die gene die er niet mee eens zijn, hang dan zelf de vlag aan je huis.

 9. Buiten of je achter de acties van de boeren staat of niet. En of het verkeerd gebruik is van onze nationale driekleur.
  Was ik de enige die deze vlaggenparade wel een vrolijk gezicht vond geven aan ons dorp?
  Misschien een idee voor de gemeente om voort te borduren op deze actie.

 10. Waarom zo’n haast hiermee? Provincie Zuid-Holland heeft namelijk tot 5 augustus mensen de tijd geven om hun eigendommen terug te halen.
  Was gemeente Sliedrecht altijd maar zo voortvarend om ‘vervuiling van de openbare ruimte’ tegen te gaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld