Schaker Klein wint Open Kampioenschap van de Drechtstreek 2022

SLIEDRECHT – Jorik Klein heeft donderdagavond 28 juli 2022 het Open Kampioenschap van de Drechtstreek (OKD) gewonnen. Schaakvereniging Sliedrecht organiseerde dit toernooi en was met 54 deelnemers een groot succes. Ondanks of dankzij de zomervakantie wisten veel spelers hun weg te vinden naar de speelzaal in activiteitencentrum De Havik. In de top vijf eindigden uitsluitend spelers van de plaatselijke schaakclub.

Voorafgaand aan de laatste ronde waren er drie kanshebbers op de eindoverwinning: Jorik Klein (5,5 punt), Jerry van Rekom en Wim Pool (beiden 4,5 punt). Door de remise van zijn concurrenten bleef Klein buiten bereik van zijn achtervolgers. Daarmee won hij voor de tweede keer in zijn schaakcarrière het OKD (zijn eerste overwinning was in 2016 – red.). (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Jorik Klein won met 5,5 punt het toernooi, terwijl de nummer twee t/m zes allen op vijf punten eindigden. Wim Pool wist door zijn remise in de laatste ronde niet op de gedeelde eerste plaats te eindigen. Maar gezien de sterke tegenstand die hij dit toernooi heeft gehad, wist hij wel beslag te leggen op de tweede plaats. Nummer drie werd Tim Schakel, die de laatste speelavond niet aanwezig was. In de voorgaande ronden had hij echter genoeg punten gescoord om bovenin mee te blijven doen. Peter van den Bergh en Jerry van Rekom completeerden de top 5. Opvallend is dat de hele top 5 bestaat uit spelers, die in de competitie van Schaakvereniging Sliedrecht spelen. In 2023 is de 16e editie van het OKD.