SGP-ChristenUnie wil dat wordt opgetreden tegen boerenprotest

SLIEDRECHT – De fractie van SGP-ChristenUnie Sliedrecht heeft zaterdag 16 juli 2022 het College van B & W opgeroepen om handhavend op te treden tegen naar wat de partijen noemen ‘protest’vlaggen in de openbare ruimte. De fractie kwam met een statement voor wat betreft de boerenprotesten en de gerelateerde acties in het dorp.

Vlaggen hingen aan de muziektent bij het Dr. Langeveldplein. De muziektent is een gemeentelijk eigendom. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

“Het doet de fractie van de SGP-ChristenUnie pijn om ons prachtige nationale symbool van trots, de rood-wit-blauwe vlag op verschillende plaatsen in ons dorp ondersteboven hangend te zien. Wat ons betreft mag hier, net als op vele andere plaatsen, ook tegen opgetreden worden als deze op openbare plaatsen zoals bijvoorbeeld aan de muziektent en aan lantaarnpalen wordt opgehangen. We hebben begrepen dat de gemeente hier (nog) geen prioriteit van maakt, maar wat onze fractie betreft verandert dat zo snel mogelijk, en worden al deze vlaggen verwijderd”, bericht fractievoorzitter Kees Ippel (SGP-ChristenUnie).

Tekst gaat verder onder foto.

De actie met de omvorming van de regio naar Boerenlanden, wat ook op de entreeborden van Sliedrecht met stickers is geplaatst, gaat de fractie van SGP-ChristenUnie veel te ver. Ippel: “We begrepen dat op deze actie – waarvan op sociale media vele foto’s rondgaan – wel is gehandhaafd door deze stickers zo snel mogelijk te verwijderen. We zijn blij dat het college dit snel aangepakt heeft.” (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Te ver
De fractie van SGP-ChristenUnie Sliedrecht zegt veel begrip voor ‘onze’ boeren te hebben. “Dat zij strijden met allerlei middelen die hen ter beschikking staan om hun belangen te verdedigen, dat snappen we ook. Toch gaat de huidige wijze van aandacht vragen binnen ons dorp met deze acties voor hun belangen in onze ogen te ver. We zien ook dat er met name heel veel steun voor dit soort acties komt vanuit dat deel van de samenleving die alles wat onze overheid aan maatregelen wil nemen als fout bestemd. Het lijkt daarbij een richting op te gaan van afkeer van iedere vorm van overheidsgezag, en daar hebben wij geen enkel begrip voor”, schrijft Ippel. De fractie van SGP-ChristenUnie Sliedrecht roept het college op om blijvend op te treden tegen het ‘vervuilen’ van de openbare ruimte. Ippel: “En wat ons betreft niet alleen de stikkers op de entreeborden, maar ook de vlaggen te verwijderen.”

20 gedachten over “SGP-ChristenUnie wil dat wordt opgetreden tegen boerenprotest”

 1. Tenminste 1 partij die zich durf uit te spreken, straks gaat iedere nationaliteit vlagen aan de paal hang het is wel de Nederlandse vlag. Het gaat om het doel 80% gaat naar buitenland en ons land wordt verziek en dieren voor goedkoop dierenvlees naar buitenland gebracht. Laat die mensen daar zelf koeien uit de grond stampen kunnen wij weer huizen bouwen die dan betaalbaar worden, en de hoge woningnood oplost.
  Als mijn fabriek moet stoppen ga ik ook gewoon de ww in niemand die zich daar druk over maakt. Alles voor de boeren die gewoon plof koeien eruit stampen

 2. Zo te zien heeft de redactie de tekst van het artikel aangepast. Heel bijzonder. Waarschijnlijk was het eerder geplaatste artikel niet goed voor de ChristenUnie-SGP? Viel de strekking iets verkeerd?

 3. Hadden wij in Sliedrecht maar nuchtere bestuurders als in Molenlanden:

  In Molenlanden heeft locoburgemeester Arco Bikker geen probleem met deze acties, meldt hij: ,,Het gaat om een actie die de openbare orde niet verstoort. Zolang de vlaggen niet voor onveilige situaties zorgen en de stickers de onderliggende print op de borden niet beschadigen, worden de vlaggen en stickers vooralsnog niet weggehaald.’’ Als de situatie langer duurt, zal Molenlanden de situatie opnieuw bezien. (Bron: artikel Molenlanden blijft nog even boerenrepubliek, andere gemeenten verwijderen stickers op AD.nl)

 4. Even voor de goede orde: Roelof Bisschop tweede kamerlid van de SGP is ook voor geleidelijke afbouw van de stikstof maar op een menselijke manier, niet voor 2030 maar na 2035.
  De CU zittend in dit kabinet is voor harde aanpak op een onmenselijke manier zonder empathie voor de boeren, en zo snel mogelijk voor 2030, zonder enig perspectief voor de boeren.
  CU zit gevangen in de terreur van DIT KABINET! Trek de stekker eruit, zo snel mogelijk.
  Dat de plaatselijke SGP-CU zich met dit landelijke wanbeleid inlaat is een zeer domme fout.
  Temeer omdat hier twee verschillende culturen in een partij zitten. Weinig doordacht van deze Sliedrechtse fractie.

 5. Beste Kees Ippel.. Maar snel je speedboot opruimen dan want “Stikstofoxiden komen vooral vrij bij verbranding van fossiele brandstoffen” Je doet dus goed mee aan de productie van stikstofoxiden ????

 6. @ Herberg Wink

  Fijn dat er nog mensen zijn die de moeite nemen voor zo’n lap tekst tegen de onzin opgelegd vanuit Den Haag. Ik doe meestal de moeite niet eens meer maar denk dat er velen zijn die net er net zo over denken!

 7. Alvorens de SGP ChristenUnie zich beklaagt over de omgekeerde Nederlandse vlag, zouden ze de betekenis hiervan eens moeten weten!
  Rood volk, wit kerk en blauw elite, dat snappen ze nog wel.
  Echter door de vlag om te draaien geven de betogers aan dat de elite boven het volk staat en dus niet luistert naar de wensen van het volk!
  Zoals gewoonlijk laten we de kerk in het midden, onbeschadigd kerk moreel.
  Onbegrijpelijk dat een christelijke partij zich er dus aan stoort.

 8. Erg flauw. Hoe lang is Ippel niet buiten geweest? Nogmaals, de meerderheid van de Nederlandse bevolking steunt de boeren en is tegen de idiote stikstofplannen van het kabinet.

 9. En ja hoor. We halen de ChristenUnie er maar weer bij. ROOD HET VOLK. WIT DE KERK, EN BLAUW DE ADEL. Zoal je ziet blijft ook nu weer de KERK ongeschonden. Zij staan namelijk in de midden van de Nederlandse vlag. DE ADEL. dat zijn die azijn z..kers in Den Haag hangen nu boven. Want hoe je de vlag ook hang. Het volk wordt weer gen….d door het blauwe en witte deel van onze drie kleur. De BTW op de energie gaat omlaag. WANNEER. In de zomer natuurlijk??? DE boodschappen zijn voor een hoop mensen niet meer te betalen. In Den Haag lachen zij zich de klere. Hoe duurder alles. Hoe meer Btw en omzetbelasting binnenkomt. Als we de helft van de boeren de nek omdraaien. Wordt alles nog duurder, en kom er nog meer in de schatkist. Dan kom er ook grond vrij over het spoor. Dus we gaan weer een poging wagen (wat er zeker komt) bouwen over het spoor. Daar was de ChristenUnie toch ook een voorstander van. Moeten we wel ook een kerk bouwen over het spoor. Ander moeten de kerkgangers te ver lopen. Wat stom van mij; Dat was vroeger. Lopen naar de kerk!! Tegenwoordig planten ze overal de auto’s neer als ze naar de kerk gaan. Een boer kent geen 5 daagse werk week. Die werken 7 dagen in de week. Gemiddeld zo’n 70 uur in de week. Respect verdienen zij. Nee. De nek omdraaien die boeren!! We willen hun grond hebben. Dat is de hele uitkomst, en heeft niks met stikstof beleid te maken. Ook niet met vervuiling. Hoe bedoel je vervuiling. Als er 1 vliegtuig de lucht in gaat. Geef dat een vervuiling van 50.000 auto’s. Dus als ons koningshuis op vakantie gaat met het door ons betaalde vliegtuig zijn zij één van de grootste vervuilers. Zo kan ik nog 5 kantjes volschrijven. Maar ik stop. Ik ben in Meerkerk geboren. In een boerderij. Toen was het allemaal weiland tussen het dorp en de rijksweg. Nu is het een dorp met geen weiland meer. Maar een dorp met heel veel industrie. En dat is de bedoeling van boertje pesten. Voor mij, en mijn gezin. BOEREN RESPECT. Maar nogmaals de witte vlag van de kerk blijft altijd in de midden. Hoe je de vlag ook keert. Rood is nu het bloed van het volk. En ja. Ik heb respect voor onze 3 kleur. Maar op deze manier. Heeft onze 3 kleur geen respect voor onze boeren ( het volk)

 10. en nog wat gaat niet om de stikstof maar om overleven van boeren sgp cristen unie onderzoek eens wat zwaap wil?daar gaat rutte mee in zee,dat moet u gaan bestrijden ja.bouwen van huizen voor asielzoekers jully eigen kinderen kunnen geen huis krijgen.moeten thuis blijven wonen word eens wakker .de fout die jully maakten is om in zee te gaan met de heer rutte ,nou dan ziet u nu de gevolgen van zijn beleid VVD D66.JULLY HADDEN OPOSITIE MOETEN VOEREN,weet waar jully je mee bezig moeten houden weg voetselbank AOW omhoog en uikeringen ja ,dan u bezig te houden met een omgekeerde vlag zorg eest maar eens goed voor de sliedrechters ja en denk eens goed na voor je je mond open trekt ja.

 11. Meten met 2 maten zijn ze goed in, lid zijn van de vereniging voor de zondagsheiliging en mijn zondag ontheiligen door als gekken voorbij te racen naar de kerk met de auto. Deze vlag hebben ze al verkwanseld aan de EU, laten zij zich daar druk over maken deze wereldverbeteraars in hun eigen straatje.

 12. Het omdraaien van een vlag waar zo velen hun leven voor hebben gegeven, is voor mij absoluut not done. Een van de vele acties die ‘de boeren’ oppakken die weinig medeleven verdienen.

  Ik blijf het ergens wel hilarisch vinden dat de betekenis van de vlag (Rood het volk, wit de kerk en blauw de adel) een andere lading krijgt. Onze vlag is onze trots, van het volk en van onze historie.

 13. Ja hoor daar zijn ze weer met het opgeheven vermanende vingertje. Maak je inderdaad eens druk om Dupont.

 14. Het onderste boven hangen van NL vlag is ook niet persé mijn ding, maar ludieke acties als Boerenlanden stickers plakken op entreeborden kan ik wel waarderen. Zijn tenslotte ook nog eens vreedzaam en brengt niemand schade toe. Vind het dan ook een nogal zure reactie van SGP-CU Sliedrecht en weinig getuigen van steun richting de boeren. Hoop dan ook dat er nog vele ludieke acties als deze mogen volgen, ook in Sliedrecht ????

 15. Vervuiling door Chemours/DuPont is voor de SGP /CU van veel minder belang dan het onderste boven vlaggen en of bestikkeren van de borden van de gemeente.. Makkelijk scoren he over de rug van hardwerkende en eerlijke boeren! Pak die groot vervuilers aan die de hele omgeving verzieken.. Wij willen dat wordt opgetreden tegen deze vergiftigers… Maar daar heeft men geen boodschap aan (lees geen lef voor) ????????

 16. SGP: te triest voor woorden. Help Nederland en de boeren naar de kl….
  Nogmaals heel triest. Dictatuur staan jullie klaarblijkelijk voor. Dat blijkt ook wel uit jullie standpunt t.a.v. openingstijden voor bedrijven op zondag. Rijden zonder achterlicht zeker zwaar bestraffen? De kerkganger die op zondag 70 of 80 kilometer per uur rijdt binnen de bebouwde kom gaat vrijuit! SGP stel je prioriteiten. Huichelaars,

 17. Wat flauw zeg! Dit komt vast omdat de ChristenUnie in dit kabinet zit, stel jullie je eigen niet aan !

Plaats een reactie

*=Verplicht veld