Sliedrecht onderdeel van ‘republiek’ Boerenlanden

SLIEDRECHT – De entree plaatsnaamborden bij de gemeente Sliedrecht zijn vrijdagavond 15 juli 2022 opnieuw bestickerd door boeren. In vrijwel het hele Rivierengebied, van Geldermalsen, Vijfheerenlanden tot en met de gemeenten in de Alblasserwaard zijn borden beplakt met Boerenlanden. 

Het omvormen van de plaatsnaamborden is een protestactie van boeren. Ze zijn het niet eens met het stikstofbeleid van de overheid. Op een ludieke manier maakten zij de ‘republiek’ Boerenlanden bekend. De Europese vlag heeft plaatsgemaakt voor houten klompen. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder video.

De gemeenten hebben een brief gekregen, dat de actie niet gericht is tegen de lokale overheid. 

9 gedachten over “Sliedrecht onderdeel van ‘republiek’ Boerenlanden”

 1. Waarom boeren bekeuren voor vlaggen en andere acties terwijl straattuig hun gang kan gaan?
  Begin überhaupt eens met handhaven.
  Sliedrecht begint een vrijstaat te worden met toenemend asociaal gedrag op straat en verkeershufters.

 2. Inderdaad Edward en laten opdraaien voor de schoonmaakkosten
  Walgelijke mensen en slechte ondernemers zijn de meeste huidige boeren. Zelfs inrijden op hulpverleners schuwen ze niet.

 3. Misschien is het mogelijk om Distributiebutie centra neer te zetten in natura 2000 gebieden dan is alles gelijk opgelost want de natuur waar die centra nu komen is prima

 4. vlaggen aan lantarenpalen en ander publieke eigendommen en dan ook nog overplakken van plaatsnaamborden. hoe ver kunnen boeren gaan voordat wordt ingegrepen. natuurlijk dit is beter dan dat ik in de file sta door een blokkade maar gaat het niet om. Het zijn eigendommen van de gemeente. In het verleden is veel discussie geweest over de driehoeksborden. Dit overstijgt dat toch nog wel.
  En dan ach en wee over de boeren: hoeveel beroepen / banen zijn de afgelopen jaren verdwenen zonder dat hiervoor uitgebreid protest is geweest. Zulke dingen gebeuren. Kijk naar het aantal scheepswerven in Sliedrecht (als voorbeeld maar dit is met legio voorbeelden uit te breiden).
  Met de invoering van de PAS (en de voorloper daarvan als in 2007) was bekend dat op termijn de stikstof uitstoot omlaag moest. Nu komen met maatregelen is dus echt veel te laat. Een beetje ondernemer (boer) had dit al lang aan kunnen zien komen en had als goed ondernemer al lang maatregelen moeten nemen. Het is allemaal heel naief alsof er nu opeens een probleem is.
  Ga ondernemen in plaats van deze ongein.

 5. @Edward l Bemmel,
  Jammer dat je er zo over denkt, vind het een rare reactie.
  Het is uit protest gedaan wat echt wel begrijpelijk is, gezien het stikstofprobleem.. Volgens de huidige plannen, worden de Boeren het hardste geraakt.
  Het is in ieder geval een ludieke en betere manier van protesteren, dan brandende hooibalen toch..?!

  Ik neem aan dat je ook heel je leven al zuivel, groente, fruit en misschien zelfs ook wel vlees hebt gegeten 😉

Plaats een reactie

*=Verplicht veld