‘Protesten stikstofbeleid veroorzaakt schade aan gemeentelijke eigendommen’

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht bericht woensdag 3 augustus 2022 dat er door de boerenprotesten de afgelopen dagen schade is ontstaan aan gemeentelijke eigendommen. Wie voor de schade gaat opdraaien, is onduidelijk. “Wij zullen de schade herstellen en die proberen te verhalen op de daders”, zegt burgemeester Jan de Vries (CDA), “Iedereen mag zijn of haar ongenoegen over het overheidsbeleid kenbaar maken, maar dat dient wel te gebeuren in redelijke termen, binnen de grenzen van de wet en zonder dat er schade aan de eigendommen van anderen wordt aangebracht.”

Afgelopen weken waren er ook in Sliedrecht protestacties geweest tegen het stikstofbeleid van de regering. De afgelopen dagen zijn er volgens de gemeente ook prullenbakken, wegen, openbaar meubilair en bomen beklad met omgekeerde Nederlandse vlaggen en teksten tegen het stikstofbeleid. De gemeente Sliedrecht noemt deze vernielingen niet acceptabel. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De gemeente Sliedrecht heeft de boeren in de gemeente uitgenodigd voor een gesprek. Daaraan hadden zij geen behoefte, maar zij gaven wel aan het prettig te vinden dat de gemeente het contact onderhoudt. De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk dat er ruimte is voor de vrijheid van meningsuiting. “Maar waar er zonder toestemming gebruik wordt gemaakt van de openbare ruimte worden de protestuitingen door de gemeente zo spoedig mogelijk verwijderd”, schrijft de gemeente Sliedrecht. 

Op de Tiendweg zijn op verschillende plaatsen teksten op het wegdek geschreven en vlaggen op prullenbakken en de weg geschilderd. Dit is in het Burgemeester Feitsmapark. Verschillende pilaren onder het viaduct over de Stationsweg zijn ook op deze manier ‘besmeurd’. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

8 gedachten over “‘Protesten stikstofbeleid veroorzaakt schade aan gemeentelijke eigendommen’”

 1. We hebben tekst moeten weghalen, omdat u zich niet aan de reactie richtlijn heeft gehouden.
  Normen en waarden vinden we belangrijk en ook beledigen mag niet bij ons.
  Graag daar een volgende keer op letten, want krachtig iets schrijven, kan beslist anders.

 2. @ Cor Goedhart .
  Precies zo is het .
  Als je nu leest hoe voortvarend ze met de wegwerkzaamheden omgaan. Nul reacties op klachten. De meeste zijn onzichtbaar zie je alleen mei een bakje koffie en taart bij een jubilaris

 3. Winkeliers willen net zoals de meeste mensen een rustdag ,hetzij uit principieel of uit sociaal oogpunt. Het gaat hier over een totaal onderwerp! Zo verzand deze discussie. Stop hiermee!

 4. Het zou zo maar kunnen zijn dat het geen boeren waren die dit hebben gedaan.
  Wanneer het inwoners van sliedrecht waren kwamen die kennelijk niet op het idee dat de gemeente, dus uiteindelijk de inwoners, voor de kosten opdraaien.

 5. Wat een misselijke reacties van der. Goedhart en Labee toch altijd. Bah, heb je nu echt niets meer te reageren dan dit soort negatieve berichten? Een omgekeerde vlag door een ander op de deur van jullie huis is toch ook niet acceptabel?
  Zet toch is een andere – een positieve – pet op man en draag op een constructieve wijze bij aan een fijne gemeente Sliedrecht, want dat doe je gewoon samen!

 6. Zucht zielige gemeente met stumpers als ambtenaren. Is weer zwaar overdreven heren. De werkzaamheden binnen de gemeente maken meer kapot dat dit protest.

 7. Je kan doorslaan. Er wordt in Sliedrecht schade veroorzaakt door drugskoeriers en veel gebruikers, hardrijders (Sliedrecht staat bekend als het Formule 1 circuit, met dank aan het college). Weggooien van vuil, zoals plastic enz. Iedereen blijft lekker autorijden (lopen naar de supermarkt is tenslotte misschien wel 150 meter) en dan klagen over stikstof? Winkeliers worden al gepest met een verplichte sluiting op zondag. Wat dat betreft is de club van Paas volledig los. (…) Handhaving naar jouw believen? Of is Ton Spek daarvoor verantwoordelijk? Of Jan de Vries? (…)
  Vrijheid in Sliedrecht: ver te zoeken.
  Steun de boeren en last je geen rad voor de ogen draaien!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld