Sliedrechtse kunstenaars exposeren in het Sliedrechts Museum

SLIEDRECHT – Na de expositie over werken van de schilders van de Biesbosch, is nu weer de beurt aan kunstenaars met Sliedrechtse ‘roots’. Van woensdag 3 augustus t/m zaterdag 17 september 2022 zijn in het Sliedrechts Museum aan Kerkbuurt 99 – 101 hun kunstwerken te zien.

Ook het kunstwerk ‘De Golven’ (zie foto), te vinden aan de Rivierdijk ter hoogte van de oprit van de Rembrandtlaan is een ontwerp van Maarten de Winter. De schilderingen zijn van Johan Huijzer. (Foto gemeente Sliedrecht)

In het Sliedrechts museum exposeren wederom vijf kunstenaars die een band hebben met Sliedrecht of er nog wonen onder wie:

  • Jan Beuzekom, velen kennen hem als tandarts, maar Jan maakt ook prachtige bronzen beelden.
  • Arie de Groot, geboren Sliedrechter; Hij maakt prachtige tekeningen.
  • Johan Huijzer, inmiddels wereldwijd bekend kunstenaar van kleurige sculpturen en schilderijen, oprichter van het Creatief Centrum in Sliedrechts.
  • Gerard Mijnster, maakt beelden en tekeningen en laat zich daarbij inspireren door de natuur.
  • Kunstenaar Maarten de Winter, bekend van De Winter Groen in Sliedrecht, maar velen kennen hem ook als kunstenaar van o.a. houten beelden is één van de exposanten. De Winter is tevens de ontwerper van het beeld met de pijpen bij de afrit van de A15 bij Sliedrecht West. 

Het Sliedrechts Museum zegt zich weer te verheugen op een veelzijdige expositie van Sliedrechtse kunstenaars waar ‘we trots op mogen zijn!’ Het museum is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. De entreekosten zijn € 2,– voor volwassenen en € 1,– voor kinderen. Het Sliedrechts Museum accepteert geen museumjaarkaart, maar voor kaarthouders is de entree € 1,–. Voor groepen kunnen aparte afspraken worden gemaakt. Aanmelden kan via de mail: [email protected]

Plaats een reactie

*=Verplicht veld