Officieel watertekort, maar nog geen extra maatregelen nodig

SLIEDRECHT – Het landelijke Managementteam Watertekorten (MTW) bepaalt hoe het schaarse water in Nederland wordt verdeeld, bericht woensdag 3 augustus 2022 de NOS. Door de aanhoudende droogte is er inmiddels sprake van een “feitelijk watertekort”, laat minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat aan de omroep weten.

Op de foto wordt de watertank gevuld aan de Schuttevaerkade bij de gemeentehaven. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Op dit moment zijn er geen extra maatregelen nodig om problemen te voorkomen, maar als de droogte aanhoudt binnenkort wel. De situatie is inmiddels dusdanig ernstig, dat er besluiten genomen moeten worden die over de regio’s, waterschappen en belanghebbenden heen gaan. Het is de taak van het MTW om dat te coördineren. In het team zijn Rijkswaterstaat, de waterschappen, drinkwaterbedrijven, provincies en de betrokken ministeries vertegenwoordigd.

Water geven
Medewerkers van de groenvoorziening zijn al een paar dagen met twee tractoren met ‘aanhangwatertank’ door de gemeente Sliedrecht aan het rijden om met name jong aangeplante bomen en andere kwetsbare perken/gewassen van water te voorzien. Hier en daar zijn al bomen en andere aanplant doodgegaan. De droogte is natuurlijk best extreem. De gemeente maakt keuzes, niet alles is te voorkomen. Vandaag is onder andere water gegeven in de wijken Rivierenbuurt en Baanhoek-West. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld