Groot deel dorp al uren zonder telefoon en internet

SLIEDRECHT – Een groot deel van Sliedrecht heeft zondag 7 augustus 2022 geen telefoon en internet. Provider Ziggo meldt de storing, die kort voor het middaguur is ontstaan. 

Bellen via de vaste lijn of internet via de pc is niet mogelijk in meerdere wijken, zoals de Rivierenbuurt, Werenbuurt en Oude Uitbreiding. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De storing zit bij Ziggo en treft verschillende gemeenten in de regio Rotterdam, waaronder Sliedrecht.

Tekst gaat verder onder tweet.

Update maandagmorgen 8 augustus 2022, vroeg in de ochtend:

Er is weer internet en telefoon. Maar nog niet op alle plaatsen was het aanvankelijk stabiel. Soms was het internet zo onstabiel, dat het volgens lezers ‘super traag’ werkte. De situatie was rond 09.45 uur verbeterd en kon er weer worden geuploaded.  Gekke is wel dat Ziggo een storing aangeeft die kan aanhouden tot 17.00 uur op maandag 8 augustus 2022?!?!?

Update 22.00 uur:
De woordvoerder van Vodafone/Ziggo kon nog geen stand van zaken melden. Er wordt door monteurs aan herstel gewerkt. Het is mogelijk dat het nachtwerk wordt. 

Update 20.50 uur:
Vodafone/Ziggo meldt dat het probleem maandag 8 augustus 2022 om 05.00 uur is verholpen. Televisie kijken kan wel. 

Update 20.00 uur:
Ook Geldmaat aan het Burgemeester Winklerplein werkt niet. Mogelijk als gevolg van de internetstoring. Dat betekent dat geen geld kan worden opgenomen. Er zijn ook berichten dat Geldmaat vrijdag het al niet deed. Dat zou beteken dat de storing wederom niet tijdig is opgelost. Ook op internet aangesloten bewakingscamera’s doen het voorlopig niet. Ook tv-programma’s terugkijken via de Ziggo-mediabox (gaat ook via internet) werkt niet.

Update 19.30 uur:
De woordvoerder van Vodafone/Ziggo kan nog niet zeggen hoelaat de storing voorbij is. Het tijdstip van 21.00 uur is volgens hem onzeker. Mensen die op vakantie zijn geweest en na thuiskomst de boel opstarten, zouden aan de storing bijdragen. Het probleem zit ‘m volgens de woordvoerder in de servers en terugkerende vakantiegangers die hun wifi activeren bij thuiskomst na vakantie (maar dat is toch ieder jaar  en waarom zou je het uit zetten ivm met allerlei aangesloten apparaten- red. !?!?). Zij hebber er last van. Monteurs werken volgens de provider aan herstel.

Update 14.30 uur:
Volgens Ziggo is het probleem rond 21.00 uur opgelost. Eerder werd 17.00 uur genoemd. De storing begon om 11.56 uur. 

11 gedachten over “Groot deel dorp al uren zonder telefoon en internet”

 1. Nu de 2e keer in korte tijd blij dat ik bij de KPN ben.
  Heb hele slechte ervaring met ZIGGO !!

 2. Zondag in Sliedrecht, 75% gebruikt geen internet en televisie, zegt men…Een andere dag had waarschijnlijk meer problemen opgeleverd, enne, het was toch véél te warm voor andere (fysieke) activiteiten?

 3. Heel veel mensen zetten het internet tijdens de vakantie niet uit. Dit ivm. zonnepanelen, airco, verlichting of slimme thermostaat

 4. Volgens ons ligt de storing aan de laatste firmware update. Hoe verzinnen ze het om vakantie gangers de schuld te geven hiervan.

 5. Internet, Bellen, Digitale TV, Kabel TV
  actief
  Sinds: Zondag 7-08 om 14:31
  Wat is er aan de hand?
  Door een storing kun je op dit moment mogelijk geen gebruik maken van je dienst(en) van Ziggo. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing.

  Verwachte oplostijd
  Maandag 8-08 om 17.00

 6. Ik citeer: Mensen die op vakantie zijn geweest en na thuiskomst de boel opstarten, zouden aan de storing bijdragen. Het probleem zit ‘m volgens de woordvoerder in de servers en terugkerende vakantiegangers die hun wifi activeren.

  LOL,typisch weer zo’n uitspraak van een nononono (de ezel van Pipo) die er werkelijk de ballen verstand van heeft en maar wat roept.Het zal wel een Ziggo manager zijn. 😉

  Een manager denkt dat 9 vrouwen in 1 maand een kind kunnen baren. 😉

 7. Dus het is de schuld van de vakantieganger?
  En dat gaat dan tot 05.00 duren?
  Ja hoor, dat geloof je toch niet, half Sliedrecht op vakantie geweest zeker.

 8. Het wordt nu morgenochtend rond 05.00 uur dat we weer online zijn. Ik ga er iig niet op wachten

Plaats een reactie

*=Verplicht veld