Fractievoorzitter Slydregt.NU pleit voor coronaversoepeling voor ondernemers

SLIEDRECHT – Volgens fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) pleit zondag 9 januari 2022 voor een versoepeling van openstelling van ook niet-essentiële winkels. Dit weekend maakte J. van Mourik & Zn. Schoenen en Lederwaren aan Kerkbuurt 45 bekend dat als de overheid besluit om na vrijdag 14 januari 2022 de winkels dicht te houden de deuren toch te openen. 

“Het wordt tijd voor versoepelingen. Anders moet het MKB en horeca opengaan komende zaterdag naar eigen inzicht. Dus volgens eigen protocollen en sluitingstijden. Lockdowns werken niet!”, stelt fractiev0orzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) zondag op sociale media. (Foto gemeente Sliedrecht)

Jongeneel verwijst naar de situatie in Antwerpen, in België. Daar hebben ondernemers door de Nederlandse ‘lockdown’ afgelopen maand dertig procent meer omzet gedraaid. “Geweldig zo’n lockdown”, zegt Jongeneel, die de kwestie dinsdag 11 januari 2022 wil bespreken tijdens een vergadering van het presidium. Daarin zitten alle fractievoorzitters en de burgemeester. “De lockdown was er om het aantal besmettingen tegen te gaan, dat is mislukt, maar het aantal opnamens in de ziekenhuizen neemt af. Het is een dalende trend. In onze ogen is een lockdown niet langer noodzakelijk”, stelt Jongeneel, “En moet de samenleving snel worden heropend.” Het is volgens hem ’tandenknarsend’ voor het MKB en de Horeca om te zien dat nu veel Nederlanders heel heil zoeken in onze buurlanden.

Kop van jut
Dat Van Mourik open wil gaan, begrijpt Jongeneel, maar een eenmansactie is volgens hem ‘een kamikazeactie’. Jongeneel: “Het heeft pas waarde als alle niet-essentiële bedrijven open gaan voor het publiek. Daarmee geef je een signaal af en is dadelijk niet alleen Van Mourik de kop van jut als hij een mega-boete krijgt. De burgemeester kan moeilijk alle niet-essentiële bedrijven een boete opleggen want dan veeg je met één pennenstreek heel de MKB en Horeca Sliedrecht van de kaart.” Als fractie vraagt Slydregt.NU zich wel af wat de VNG doet achter de schermen om de regering te doen bewegen om deze lockdown op te heffen. “Anders zijn wij bang dat we tot april in deze lockdown zullen zitten. De golf besmettingen zijn namelijk seizoensgebonden”, aldus Jongeneel. 

9 gedachten over “Fractievoorzitter Slydregt.NU pleit voor coronaversoepeling voor ondernemers”

 1. Ah ja meneer van Buren… de papieren realiteit vs de daadwerkelijke realiteit. Zo’n rapport kun je overigens op verschillende manieren interpreteren. Beter kun je de ogen openen en eens om je heen kijken. Als een winkel als van Mourik al aangeeft in zwaar weer te zitten (zaak bestaat al lange tijd toch? Koninklijk predikaat of hoe je t ook noemt etc.) hoe zou het dan staan met de minder ‘grote’ zaken? ondernemers door heel t land geven aan dat het water inmiddels aan de lippen staat, maar laten we gewoon uitgaan van zo’n rapportje!

 2. Geen winkel meer over?
  nu.nl/economie/6177745/aantal-faillissementen-in-2021-op-historisch-laag-niveau.html

 3. Zoveel centen gestoken in het opkalefateren van de kerkbuurt maar gezien de reacties heeft men niet zo veel op met de winkeliers en volgen liever slaafs zonder enige vorm van kritiek de overheid. Niet straks moord en brand gillen dan als er geen winkel meer overeind blijft hè.

 4. G.J. de Haan
  dat weet hij natuurlijk wel maar het geeft aandacht.
  Precies wat FvD ook doet, op onderbuikgevoel wat roepen en kritiek uiten maar niet in staat zijn
  met concrete oplossingen te komen, als het maar kiezers oplevert.
  Ook hier geldt:
  De beste stuurlui staan aan wal.

 5. In Den Haag zit er nog zo één die brult en braak van alles uit, wat grote onzin is, misschien een broer van hem.

 6. Een inhoudsloze populistische kreet bombol fake news en misverstanden.
  Maar het heeft Slydregt.nu weer aandacht gegeven en daar gaat het ze blijkbaar om.

 7. Het is buitengewoon interessant dat een lokale volksvertegenwoordiger uitspraken doet over deze situatie, alsof de politiek in Sliedrecht de winkelsluiting kan opheffen. Dit is landelijk beleid, en een democratisch gekozen vertegenwoordiger zou beter moeten weten. Hij moet in Den Haag zijn en nergens anders, of is hij ook gezagsondermijnend bezig, zoals anderen dat al maanden doen, ten koste van de volksgezondheid?

 8. Meneer hierbiven baseert zich het liefst op ‘wetenschappelijke basis’, zoals de media dat kant en klaar als DE waarheid aan hem opdienen, uiteraard in de hem gewenste vorm. Denk eens na. Winkeliers creperen hier, terwijl de Belgische winkeliers 300% meer omzet draaien (dus geen 30%, maar driehonderd procent) door Nederlandse shoppers die ons land ontvluchten. Cojona of flujona stopt immers aan de landsgrenzen, hè? Sls u bsng bent om te leven, blijf vooral binnen en laat de samenleving weer op adem komen. Normaal foen; dst zei onze koning al.

 9. Eindelijk een reactie vanuit de politiek. De landelijke daling van ziekenhuis opnames is bekend en niet uit Jongeneel zijn duim gezogen. Ik hoop dat de burgermeester ook achter eventuele opening staat op 15 januari. Wij zijn als ondernemers klaar voor de herstart en willen echt niemand voor het blok zetten maar wel weer gewoon open.
  Als mensen dat niet begrijpen en gelijk iemand populistisch noemt, tja jongens laten we nu gewoon vriendelijk blijven en elkaar juist ondersteunen, want echt neemt u van ons aan dat we ons uiterste best zullen doen de klant met alle regels te zullen omgeven, maar eerlijk, het is klaar nu.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld