Uit onvrede over sluiting vanwege coronamaatregelen wil Van Mourik open

SLIEDRECHT – Als de overheid besluit om na vrijdag 14 januari 2022 de winkels dicht te houden, dan besluit J. van Mourik & Zn. Schoenen en Lederwaren aan Kerkbuurt 45 de winkel te openen. “We kunnen veilig open. Dat hebben we al bewezen en dat gaan we weer doen”, zegt eigenaar Jeffrey van Mourik. 

Jeffrey van Mourik: “Op zaterdag 15 januari 2022 doen wij de deuren weer op gepaste wijze open voor onze klanten.” (Foto J. van Mourik & Zn. Schoenen en Lederwaren)

Hij legt uit: “Dit doen wij door op afspraak te werken en als er dan nog ruimte is, kunnen voorbijgangers rustig naar binnen.” Volgens Van Mourik kan dat gemakkelijk. “Onze winkel is ruim 700 vierkante meter groot. Dat betekent dat er één klant is per 35 vierkante meter. Dus alle ruimte om veilig te komen passen. Daarnaast hebben we coronapasschermen en natuurlijk is het mondkapje verplicht”, aldus Van Mourik, die toevoegt dat het personeel elke dag voor openingstijd een zelftest doet. 

Plan B
Als de politie de winkel na een aantal keer waarschuwen, wil gaan sluiten, zegt Van Mourik over  te gaan op plan B. Hij kan het zich overigens niet voorstellen. Van Mourik: “We zijn al een oud bedrijf, 108 jaar en we hebben van oorsprong ook nog een tak groothandel. Vroeger kochten wij lederen huiden in en verkochten die aan schoenmakers. Dan gaan we open voor de zakelijke klant met een Kamer van Koophandel inschrijving. Net zoals de groothandel Makro doet. En wij zijn dan net zo ‘streng’ als de Makro. 

9 gedachten over “Uit onvrede over sluiting vanwege coronamaatregelen wil Van Mourik open”

 1. Alle winkels open!! Heel goed J. van Mourik!!!
  De angsthazen houden de lock-down in stand!!!
  Lock-down/coronaregels: Allemaal flauwekul en nieuwe vorm van burgers tegen elkaar opzetten!!
  Coronaregels: Fake en begin van de onderdrukking/slavernij….. QR-code is toekomstige slavernij (privacy nul)…..
  Heb je een goed werkend immuunsysteem, dan word je niet ziek!!
  Mensen gaan niet zo maar dood door Corona, dan ben je al ziek (ook al weet je dat niet…)..
  Lees en luister niet naar de Mainstream Media, allemaal betaald/gestuurd door Pharma/Gates/Who..
  De IC’s in de ziekenhuizen liggen niet vol…. VVD= WEG er mee….
  W A K K E R W O R D E N ! ! ! ! ! !

 2. Ik ben van mening dat het niet de kleindere winkels zijn,wij doen er van alles aan om het voor de klant zo veilig mogelijk te maken,lopen niet met 30 man op een kluitje net als in de supermarkt !!dus ben ik ervoor om zo snel mogelijk de winkels die het zo hard nodig hebben snel te openen ,ook de kapsalons !!!!

 3. Nederland moet en gaat open.

  Anders lijkt mij noodzakelijk dat iedere inwoner van Nederland mee gaat betalen.

  Niet alleen de ondernemers maar iedereen

 4. Ah, bent u degene achter die intens droevige affiches over het WEF die nu bij het station hangen, heer Baas?

 5. Top Van Mourik! Moeten meer winkeliers doen, maar velen zijn bang gemaakt natuurlijk voor sancties… we moeten achter deze mensen gaan staan en hen steunen ipv deze bizarre nergens op slaande maatregelen van onze WEF kabinet te accepteren!
  Freedom, het is jouw geboorterecht

 6. Lekker egoïstisch bezig!
  Vooral tegenover de andere winkeliers die wel netjes de deuren gesloten houden.
  En Wessels de helden zijn het die in de zorg werken en niet zulke lui die regels aan hun LAARS lappen.

 7. Helden zijn het! Wie volgt.
  De maatregelen waren trouwens bedoeld om de instroom in ziekenhuizen en op de ic af te remmen. Die cijfers gaan al wekenlang omlaag, omdat de nu dominante omicronvariant en mild verloop van de ziekte geeft en statistisch gezien niet erger is dan een griep. Als onze bestuurders de moeite nemen om te kijken wat er in Zuid Afrika en Groot Brittannie gebeurt, waar ze een aantal weken op ons voor lopen, dan lijkt deze lockdown totaal onzinnig. Dat doen we toch ook niet standaard in het griepseizoen. Ik heb meelij met de middenstanders.
  Gelukkig treedt er maandag een nieuwe regering aan met een paar nieuwe zwaargewichten die van buiten komen en niet uit de baantjescaroussel. Als Captain Iglo van Dissel nu weer met zijn voorspellingmodellen komt om onze bestuurders de briefen, dan zal hij in ieder geval een beter verhaal moeten ophangen als Robbert Dijkgraaf bij de toehoorders zit. Die haalt die spruitjeswiskunde achter de nooit uitkomende voorspelling zo onderuit.

 8. Die maatregelen zijn er om ons zwaar overwerkt verplegend personeel te ontlasten en onze zwakkere mede-Sliedrechters te beschermen.

  Van Mourik Schoenen zegt hiermee dat het liever winst maakt ten koste van verplegend personeel en Sliedrechtenaren met een zwakkere gezondheid. Duidelijk, maar een ongewone marketingstrategie.

  Ik ben trouwens benieuwd op basis van welke medische achtergrond Jeffrey van Mourik concludeert dat de door hem voorgestelde maatregelen voldoende zijn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld