Schaker Van der Leij aan kop na eerste ronde ‘Terug in de arena’

SLIEDRECHT – In de eerste ronde van ‘Terug in de arena’ sloeg schaker Arjan van der Leij bij Schaakvereniging Sliedrecht vooral in de laatste partijen hard toe. Dat leverde hem op het nippertje donderdagavond 6 januari 2022 de ronde winst op. 

Arjan van der Leij (foto) bleef door een sterke eindsprint Teunis den Rooijen nipt voor en is de eerste winnaar van 2022. Op de derde plaats eindigde pensionaris Kees Wessels, die de routiniers Jerry van
Rekom en Wout Boer maar net voor bleef. (Archieffoto Schaakvereniging Sliedrecht)

Ondanks alle coronamaatregelen, waaronder een strenge lockdown, laten de denksporters van Sliedrecht zich niet stoppen. Zonder PCR-testen of afgebroken trainingskampen weten de leden van Schaakvereniging Sliedrecht elkaar op meer dan anderhalve meter afstand te bekampen. Het online schaken is na een boostercampagne weer gestart en dat leverde direct weer heel wat gedenkwaardige partijen en uitslagen op.

Opvallend
Nieuwkomer Pieter Pons bleek direct in vorm te zijn en met een zesde plaats bewees hij een sterke online-speler te zijn. Opvallend was ook de negende plaats voor Peter Vis, die Ronald Breedveld voorbleef. Donderdag 13 januari 2022 heeft de volgende ronde van de competitie ‘Terug naar de arena’ plaats.  

Plaats een reactie

*=Verplicht veld